FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

panprezes
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: panprezes »

Witam,
jakoś nie miałem okazji odezwać się w tym temacie wcześniej. Jednak ze względu na fakt, iż FXPRO robi mnie w wała od dłuższego czasu, sądziłem że temat ten pozwoli mi wykalkulować o co chodzi, bądź wyczytałbym do kogo się przenosicie :D

Codziennie zrywa mi połączenie kilkanaście - kilkadziesiąt razy!!! No ileż można. Mało fajnie, jeśli mam akurat ostry dyżur przy kompie...
Czas realizacji zleceń z około 0,5 sekundy jeszcze rok temu, teraz wydłużył się do ok 3 sekund. Tragedia

To, który broker jest najbardziej stabilny??

Pzdr,

Janko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Janko »

panprezes pisze:Witam,
jakoś nie miałem okazji odezwać się w tym temacie wcześniej. Jednak ze względu na fakt, iż FXPRO robi mnie w wała od dłuższego czasu, sądziłem że temat ten pozwoli mi wykalkulować o co chodzi, bądź wyczytałbym do kogo się przenosicie :D

Codziennie zrywa mi połączenie kilkanaście - kilkadziesiąt razy!!! No ileż można. Mało fajnie, jeśli mam akurat ostry dyżur przy kompie...
Czas realizacji zleceń z około 0,5 sekundy jeszcze rok temu, teraz wydłużył się do ok 3 sekund. Tragedia

To, który broker jest najbardziej stabilny??

Pzdr,
W pewnym sensie też miewam takie kłopoty ale w mniejszej skali.
Zerwania się zdarzają. Realizacja zleceń raczej w porządku.
Natomiast zauważam zdecydowanie większą ilość zerwanych połączeń niż kiedyś.
Tak czy inaczej 1 broker z kasą na rachunku to za mało.

qba3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: qba3 »

no nie zdzierżę ileż można, macie notowania?
Big wheels keep on turning

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

Proszę korzystać z TC2. Z moich obserwacji wynika, iż ma w tej chwili najlepszy ping. Nie gubi pakietów...

Proszę ponownie o przesyłanie logów mailem lub na PW. Zbiorę wszystko i będzie o czym rozmawiać z brokerem.
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

panprezes
Bywalec
Bywalec

Co to jest TC2?

Z ilu dni te logi?

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

panprezes pisze:Co to jest TC2?
Z ilu dni te logi?
Wystarczą fragmenty, gdzie połączenie zostało zerwane - powiedzmy 2 minuty przed i po tym fakcie. TC2 to nazwa serwera - przełącza go Pan w prawym dolnym rogu MT4, klikając lewym przyciskiem myszki na ikonie połączenia.
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

panprezes
Bywalec
Bywalec

Ale ja mam zerwania tak często, że niewiele jest do wycinania w logach :) już wysyłam, wrzucę jeszcze inne dni, bo u mnie to non stop zrywa

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

panprezes pisze:Ale ja mam zerwania tak często, że niewiele jest do wycinania w logach :) już wysyłam, wrzucę jeszcze inne dni, bo u mnie to non stop zrywa
Non stop to stanowczo za często. Tak z pewnością nie może być. Proszę o przesłanie jak najwięcej takich przypadków.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Jeśli przerywa Tobie tak często to najprawdopodobniej wina jest po Twojej stornie, albo łącza albo komputera.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

panprezes
Bywalec
Bywalec

normalka, nie mogę wysłać na PW. Wysyłam na maila

Dodano po 7 minutach:

MrYogi, ja jestem w necie 18 h na dobę i niewiele mniej czasu poświęcam na forex. Owszem zdarza się może raz w tygodniu, że problem leży po stronie dostawcy netu, ale gdy broker pada, to net mi jak najbardziej działa.
Nie wiem, może dlatego jestem na to uczulony, bo gram praktycznie non-stop, to moja praca od kilku m-cy...

Ale ale nie wiedziałem, że można serwery brokera zmieniać i od razu lepiej się czuję :)

ODPOWIEDZ