Re: Zakładanie konta na platformie Oanda
problem z wejściem na stronę http://fxtrade.oanda.com/
Miał ktoś dzisiaj problem z zalogowaniem się. Tak między 11 a 14.
Czy jestem jedyny?
Miałbym pytanie do forumowiczów mających na oandzie otwarty rachunek
Fx trade dłużej niż np.2 lata.
Zdarzają wam się wylogowywania z rachunku w momencie przesuwania stopa itp. historie.
Proszę o odpowiedz. Po dzisiejszym dniu jestem lekko zdruzgotany
Czy jestem jedyny?
Miałbym pytanie do forumowiczów mających na oandzie otwarty rachunek
Fx trade dłużej niż np.2 lata.
Zdarzają wam się wylogowywania z rachunku w momencie przesuwania stopa itp. historie.
Proszę o odpowiedz. Po dzisiejszym dniu jestem lekko zdruzgotany
Pytanie kieruję do wszystkich aktywnie korzystających z platwormy Oandy.
Czy ktoś może zastanawiał się nad bezpieczeństwem zainwestowanych pieniędzy?
Oanda co prawda działa już parę lat, ale jak bardzo bezpieczne są nasze zainwestowane pieniądze?
Czy jest możliwość, że pewnego dnia interes zostanie zamknięty i pieniądze znikną?
Jak i gdzie szukać na ten temat informacji?
Z góry dziękuję za informacje
Czy ktoś może zastanawiał się nad bezpieczeństwem zainwestowanych pieniędzy?
Oanda co prawda działa już parę lat, ale jak bardzo bezpieczne są nasze zainwestowane pieniądze?
Czy jest możliwość, że pewnego dnia interes zostanie zamknięty i pieniądze znikną?
Jak i gdzie szukać na ten temat informacji?
Z góry dziękuję za informacje

Pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników platformy Oandy. Patrzę po tych opcjach i jakoś nie widzę ale zważywszy, że u innych brokerów to jest na przykład tych, których korzystają z softu metatradera to spora szansa, że czegoś nie zauważyłem. Chodzi o możliwość grania zleceń przeciwstawnych. Przykład we wtorek otwieram pozycję długą na EUR/JPY idzie źle i w czwartek chciałem zagrać krótką. Normalnie jak teraz próbuję takiego manewru to pierwsza pozycja samoczynnie się zamyka. Czy ktoś wie, czy na Oandzie jakiś cudem da się zagrać coś takiego?
-
- Gaduła
Witam, co zrobic w sytuacji gdy oanda wymaga dwoch rzeczy poswiadczajacych tozsamosc ze zdjeciem, a mam tylko dowod? czy sam dowod nie wystarczy? legitymacji ubezpiecziowej nie mam i juz ich nie wydaja, a przeciez nie bede robil prawka i drugie pytanie czy konto ktore im podam do wyplacania srodkow musi byc zarejestrowane na ta sama osobe co konto w oandzie?
Master zrób może tak jak ja. Zadałem pytanie, które widzisz powyżej ale potem wpadłem na pomysł, który od razu powinien mi przyjść do głowy i tego pytania w ogóle nie powinienem pisać. Zakładam, że posiadasz konto testowe (a jak nie to nie problem otworzyć). Z konta testowego powinieneś mieć dostęp do live help (jeśli nie to załatw sprawę w off-line). Po prostu napisz do ichniejszego supportu jeśli będziesz miał dostęp do live help to załatwisz sprawę w 30 sekund, jeśli nie no to poczekasz aż przyślą Ci odpowiedź na maila. Jedynym problemem może być język, jeśli nie władasz angielskim to po prostu używaj google translator. Nie będzie to może mistrzostwo słowa ale na pewno się połapią o co pytasz.
[quote="marius09"] Chodzi o możliwość grania zleceń przeciwstawnych. quote]
Marius09, na OA nie można robić zleceń przeciwstawnych na jednej parze na tym samym koncie. Można to obejść inaczej. Trzeba założyć subkonto do konta głównego. Część kasy z głównego przelać na subkonto i wtedy robisz na jednym koncie buy a na drugim sell na tej samej parze walut. Pozdro
Marius09, na OA nie można robić zleceń przeciwstawnych na jednej parze na tym samym koncie. Można to obejść inaczej. Trzeba założyć subkonto do konta głównego. Część kasy z głównego przelać na subkonto i wtedy robisz na jednym koncie buy a na drugim sell na tej samej parze walut. Pozdro
Dlaczego sam nie staniesz się MM? Załóż firmę i działaj. Póki co twoje posty wskazują że oczekujesz gwiazdki z nieba i domyślnego EA który jeszcze będzie za Ciebie zarabiał. Osobiście uważam że FxPro i Oanda to narazie najlepsze rozwiązania dla szarej rzeszy traderów.panprezes pisze:Witam,
no właśnie myślałem, by przenieść się do Oandy... Ale co czytam?? Nie można wrzucić zleceń przeciwstawnych dla 1 pary??? Kurdę! Czego jeszcze tam nie da się zrobić???
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
Czyżby Koledze brakowało kultury?admkowal pisze:Dlaczego sam nie staniesz się MM? Załóż firmę i działaj. Póki co twoje posty wskazują że oczekujesz gwiazdki z nieba i domyślnego EA który jeszcze będzie za Ciebie zarabiał. Osobiście uważam że FxPro i Oanda to narazie najlepsze rozwiązania dla szarej rzeszy traderów.panprezes pisze:Witam,
no właśnie myślałem, by przenieść się do Oandy... Ale co czytam?? Nie można wrzucić zleceń przeciwstawnych dla 1 pary??? Kurdę! Czego jeszcze tam nie da się zrobić???
I czyżby akceptowanie spadającej jakości usług brokerów było powszechne?