plus500

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
0
Brak głosów
Poza paroma minusami są ok
2
25%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam:
6
75%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
Mazimaster
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Mazimaster »

Witam

Osobiście grałem na plus500 około dwóch miesięcy, wpłata depozytu odbyła się błyskawicznie za pomocą karty kredytowej.
Pierwszy mój depozyt 600zł, pomnożyłem do 1000zł, następnie wypłaciłem zaznaczając opcję wypłata poprzez przelew bankowy - przelew anulowali, a wypłata odbyła się poprzez zwrot na kartę.
Drugi depozyt również 600zł, pomnożyłem do 1500zł, wypłata została dokonana tak jak wyżej.

Całkowity czas wypaty to około tygodnia czasu.

Jeżeli chodzi o bonus to nie mam pojęcia jak to jest z jego wypłaceniem nawet po uzbieraniu "ichniejszych" punktów - zakręciłem się i nie zaznaczyłem opcji bonusu przy weryfikacji:)

Depozyt pomnażałem własą metodą scalpingu, często bardzo agresywną - co jest nie zgodne z regulaminem plus500, w związku z czym chwali im się, że pieniądze pomimo wszystko przesłali, jednak po ostatniej wypłacie dostałem maila następującej treści:

"Witaj,

Skalp jest surowo zabronione w Plus500 jak stwierdzono w naszej zgody użytkownika witryny. Każdy podmiot gospodarczy, podejrzewa się za pomocą takich metod handlowych lub innych faul korzystania z naszej platformy będą mieli swoją handlową koncie natychmiast zakończona, a wszystkie ewentualne zyski byłyby anulowane.

Miejsc Holding w 10 minut jest uważane Skalp.

Można dowiedzieć się więcej o skalpowanie tu http://en.wikipedia.org/wiki/Scalping_ 28trading% 29%

Z poważaniem,
Anna
Customer Support Representative
Plus500.com"

Osobiście polecam plus500 jedynie jako pomocny gadżet, który wysyła powiadomienia sms gdy cena osiągnie daną wartość. Za dużo stresu związanego z brakiem nadzoru nad firmą i zastanawiania się czy chociaż wpłacony depozyt zwrócą.

Pozdrawiam wszystkich

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

Witam
Przed chwilą wyłączyłem na chwilę AdBlockPlus (taki plugin do firefoxa, który blokuje reklamy - jakby ktoś nie wiedział [bardzo fajna rzecz]) i co mi na forum wyskoczyło? Reklama plus500. Wszystko fajnie, ale zobaczcie jaki spread na EU!!! Widocznie spece od marketingu nie skonsultowali banerka z kimś, kto zna realia. Z takim spreadem to ja zostaję miliarderem w godzinę. Brokerze jeśli to czytasz, to lepiej zmień reklamę, bo według prawa nie może wprowadzać w błąd i jeszcze ktoś będzie chciał wyegzekwować takie warunki...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

przemeq_88
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: przemeq_88 »

po jakim czasie dostaje sie ten poczatkowy bonus? dostalem juz smsa wpisalem kod ale bonusu nie ma

DarkSide
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: DarkSide »

Witam, jestem nowym użytkownikiem i świeżym traderem, przypadkowo trafilem na plus500, zainstalowałem, zagrałem i spodobało mi się, w demo zagrałem dwa razy i ugrałem 3tys, a i platforma wydala mi się sympatyczna może dlatego ze nie widziałem innych.

Z tego co widzę na forum to lepiej trzymać się z dala od plus 500, wystarczy że plus500 miało jeden poslizg i juz powinno sie omijac ich z daleko zwłaszcza jeśli się inwestuje własne prawdziwe pieniądze. Bardzo zainteresował mnie rynek forex, chciałbym zaczac inwestować swoje pieniądze, chociaż z poczatku myślałem że wygląda to troszke inaczej, myślalem że u każdeko bokera są takie same spready itp. i troszke sprawa mi sie skomplikowała cieżko teraz wybrać dobrego bokera zwlaszcza że się jeszcze nie orientuje, może polecicie godnego zaufania bokera, w którym wy inwestujecie własne pieniądze i nie macie z nim żadnych kłopotów, pozdrawiam.

jowiszj2000
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jowiszj2000 »

Witam!

Tak z ciekawości pytam, czy komuś udało się z tego bonusu pomnożyć kapitał? Wiem, że takie małe depo równa się ostra jazda bez trzymanki.. ja jak na razie powolutku, ale do przodu, na dzień dzisiejszy ok. 100 zł.
"Zabawne jak mało ważna jest Twoja praca,gdy prosisz o podwyżkę,
a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości, gdy prosisz o urlop..."

etomekk
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: etomekk »

Jedyne do czego nadaje się plus500 to do tego żeby pobawić się tymi 50zl które dają, kasy lepiej tam pod żadnym pozorem nie wpłacać, nie wiadomo co się z nią stanie
Pisałem do nich w ile trzeba uzbierać te 50 punktów tradera, żeby nie przepadły, gość odpisał

You have until June 8th to complete the accumulation of the 50 trader points.

Nie wiem czy tego 8 czerwca zwyczajnie kończą tą promocję, czy jest określony czas na ich zdobycie; ja mam konto od ok 2 tygodni
A jeśli chodzi o wypłaty od nich to:

The minimum withdrawal sum with a cheque/MoneyBookers is 50 Euro and with a bank wire transfer is 200 Euro. Withdrawals are processed in up to 3 business days. The transfer itself takes approximately 3 more business days after being sent.

Też powoli pomnażam te nędzne 50zl i zastanawiam się czy mi wypłacą potem kasę

Awatar użytkownika
ideos
Stały bywalec
Stały bywalec

A może jednak coś w tym było?

Nieprzeczytany post autor: ideos »

Firma z tego co wszędzie krzyczą jest straszna, jeśli można ją nazwać firmą. Szczególnie spodobał mi się komentarz na jednym z forum, po zapytaniu się kogoś o ryzyko na plus500: "Nie ma ryzyka. Jest pewność, że wydymają." Napisane rzeczowo i trafnie :D

Jednak może idea plus500 nie była taka głupia, bo CMS też ją wprowadza. Ale by być uporządkowanym przerzuciłem to na oddzielny temat - http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hlight=cms

ps. a tak na marginesie to faktycznie, tyle zachodu i krzyku o plus500, a wszyscy ją reklamują nawet na tym szanownym forum :D

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Moze te reklamy jakos random przez aplet ida i stad tak ;).
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

nowicjusz22
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: nowicjusz22 »

Może wiecie jak usunąć z plus500 konto?

Nie podoba mi się ta stronka i chcę zrezygnować. Nie mam na minusie, więc chyba jest ok.

llukasz233
Uczestnik
Uczestnik

a ja ma inne pytanko

Nieprzeczytany post autor: llukasz233 »

Witam Kolegów i Koleżanki
To mój pierwszy wpis na tym forum, a podłączyłem się pod tego posta z uwagi na ten program Plus500. Mam następujące pytanie jak się rozliczać z ewentualnych zysków wypracowanych na tej platformie z naszym urzędem skarbowym??
Szukałem na innych forach ale mało znalazłem ,a z tego co Tu wyczytałem to widzę że Koledzy grają na tej platformie.
Może ktoś się podzieli doświadczeniami.
pozdrawiam 8)

ODPOWIEDZ