Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

agusin pisze:SL nie stosuje bo po co
Nie wiem co stosujesz na zabezpieczenie - ale bez SL to się kiedyś skończy MC.
agusin pisze:tylko 53 % zwrotu kapitalu
Jestem ciekawy przy jakim procencie ryzyka zrobiłeś "tylko 53%" - bo chyba nie przy jakimś rozsądnym ?

I bez urazy - Twój entuzjazm szybko się skończy - wtedy przekonasz się, że zarabianie na FX nie jest takie proste jak się może wydawać.
:wink:

pozdrawiam Marcin
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

agusin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: agusin »

uwielbiam twoje kometarze :))) dzieki nim zaczalem bardziej zwracac uwage na ryzyko. staralem sie grrac dzisiaj 40 na 40 ale moja natura hazardzisty jak jak nazwales wczesniej wzieja gore i zagralem pare razy 95 % co nie ukrywam przynioslo najwiecej kokosow. No ale jak wspomniales glupota bylo by dac sie zlapac po raz kolejny na wykroku :)))
generalnie weekend byl dlugi i pracowity :)
pozdrawiam

Dodano po 6 minutach:

sorki za moje literowki

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

W tej całej "zabawie" chodzi właśnie o to aby maksymalnie ograniczać ryzyko - przecież to nie ruletka :D

Jeśli ograniczymy ryzyko i pozwolimy zyskom rosnąć to nawet przy małym % na trejd jesteśmy w stanie wyjść na plus. :)

Ale jak się przekonasz gra na FX to głównie walka ze sobą - ze swoimi emocjami.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

zrobienie takiej stopy wzrostu przy odpowiednio duzym ryzyku moze zajac calkiem niewiele czasu, tez na poczatku z 1k zrobilem 6k w kilka dni a pozniej przyszedl jeden zly dzien, co ja gadam, moze kilka minut i zadzwonil margin,

nie zmienia to faktu ze sam pomysl systemu jest dobry i napewno da sie nim zarabiac, dzisiaj troche testowalem, i ogolnie bylo na plus na interwale 5m przy ryzyku 1:1 7 transakcji na plus i 3 na minus, gdyby posiedziec nad tym systemem wydaje mi sie ze moglby dawac przyzwoite wyniki

pozdrawiam

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

agusin pisze:panowie i panie dzien jak co dzien i tylko 53 % zwrotu kapitalu
TP i SL nie stosuje bo po co w koncu gram na bilans koncowy dnia a nie pojedynczej pozycji, ale uzywam czegos inngo dajacego zabezpieczenie i do tego jest wlasnie potrzebny RSI.
TP SL nie stosujesz bo używasz czego innego do zabezpieczenia... proszę Cię..
Skoro nie wiesz dokąd idziesz skąd wiesz kiedy się pomylisz?

Prosta sytuacja. Otwierasz longa - cena spada 80 pips na eu - grając dużym Lotem już MC woła za oknem - kiedy mówisz sobie stop i zamykasz błędne pozycje ? Rozumiem otwierasz kolejne może tym razem będzie ok i tymi zabezpieczymy stratną pozycję ? hm... ale za co otwierasz skoro już margin nie pozwala ? :) Dużo jest tu niedomówień. Niestety.

Mam nadzieję że tym razem nie zaliczysz czerwonego kolorku po kolejnych 6 tygodniach, bo czy chcesz tego czy nie każdy robi kiedyś ten jeden błąd...

Awatar użytkownika
ya_dunno
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ya_dunno »

agusin pisze:TP i SL nie stosuje bo po co w koncu gram na bilans koncowy dnia a nie pojedynczej pozycji, ale uzywam czegos inngo dajacego zabezpieczenie i do tego jest wlasnie potrzebny RSI.

jak dlamnie ,rsi jets tutaj calkowicie niepotrzebne ,stoch i kropki wystarczja,mozesz troche zgescic w jaki sposob rsi pomag bronic sie przed sl,bo wydaje mi sie ze klasyczne sl ,pomaga duzo wiecej przed mmmmmmmc
Obrazek

agusin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: agusin »

rsi jest bardzo wazny czasami nawet najwaznieszy aby utrzymac bilans

Awatar użytkownika
ya_dunno
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ya_dunno »

agusin pisze:rsi jest bardzo wazny czasami nawet najwaznieszy aby utrzymac bilans

naprawde jestem pod wrazeniem ze udlalo Ci sie zarobic tyle kasy uzywajac tch indykow,ja probuje dzis caly dzie i gowno mi ztego wychodzi......
Obrazek

dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

Zająłem pozycje , i wywaliło mi net :D , SL 5 pipsów się przydał :) ustawiłem TP na 10 pipsów , niewiele brakowało , jakbym miał neta pewnie byłoby BE , albo z łapki na +6 czy +7 . Patrzać na RSI chopy !
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Price Action

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Wszystko na M1 działacie?
Boby Fischer is great!

ODPOWIEDZ