Dziennik + analizy Elliott, Fibo itd.
Chyba jednak dam sobie spokój z formacjami na M15 i zostanę przy H1
Reasumując : Życie szmata ^^
Teraz tak patrzę, że źle mierzenia sobie pociągnąłem
I miałem złe geometrie zaznaczone ;] nie chce mi się tego już nawet komentować 

Reasumując : Życie szmata ^^
Teraz tak patrzę, że źle mierzenia sobie pociągnąłem

Ostatnio zmieniony 22 kwie 2010, 13:43 przez Cancer0s, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam na moją nową stronę
klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Masz racje teraz zauważyłem, że źle zmierzyłem i wykres zatrzymał się tylko na 1 zniesieniu. Formacja była na M15, dosyć ładna właściwie takie objęcie hossy prawie.Chaos, chaos..
Jedna geometria to za mało. Czekam na kolejny moment. Tym razem bardziej rozsądnie.

Ostatnio trochę się z siebie pośmiałem...
Nie rezygnując ponowiłem zagranie na 3 zniesienia. APP , ExRet i Ret.
Utworzył się młotek na M15. Pozycja trzymana od 92.92. Przestawiam na BE.
EDIT:
Tutaj przez chwilę już traciłem nadzieję na prognozowany ruch
Nie rezygnując ponowiłem zagranie na 3 zniesienia. APP , ExRet i Ret.
Utworzył się młotek na M15. Pozycja trzymana od 92.92. Przestawiam na BE.
EDIT:
Tutaj przez chwilę już traciłem nadzieję na prognozowany ruch

Ostatnio zmieniony 22 kwie 2010, 21:58 przez Cancer0s, łącznie zmieniany 1 raz.

Jednak nie został utworzony nowy dołek, a moje wcześniejsze wejście na 93.35 została uaktywnione
W sumie z tego co widziałem zabrakło mi 4 pipsów( z uwagi na to, że przestawiłem potem SL ciut niżej wcześniejszego cienia świecy i bym zgarnął cały ten ruch. Ale bywa i tak 
Ogólnie powiem, że przy wcześniejszym zagraniu byłem bardzo nabuzowany i nerwowy teraz się jakoś uspokoiłem.
Myślę jednak, że jeśli korekta nie wykonała min. 0,382 jak ktoś mi ostatnio powiedział to ciężko powiedzieć czy korekta dobiegła końca. Tu była ta niepewność muszę skorygować i przeanalizować to zagranie, a właściwie dwa nieudane wejścia, które kosztowały mnie w sumie 5% kapitału.
Nagroda, jednak za to zagranie może być jednak większa...

Ogólnie powiem, że przy wcześniejszym zagraniu byłem bardzo nabuzowany i nerwowy teraz się jakoś uspokoiłem.
Myślę jednak, że jeśli korekta nie wykonała min. 0,382 jak ktoś mi ostatnio powiedział to ciężko powiedzieć czy korekta dobiegła końca. Tu była ta niepewność muszę skorygować i przeanalizować to zagranie, a właściwie dwa nieudane wejścia, które kosztowały mnie w sumie 5% kapitału.
Nagroda, jednak za to zagranie może być jednak większa...

Nom to USD/JPY poszło
Na razie nie zamykam czekam dalej co się wydarzy...nerwowe wyczekiwanie po ten nocnej konsolidacji się opłaciło
zobaczymy jeszcze na ile 
Zastanawia mnie bardzo sytuacja WIG20... USA jadą do góry...a u nas taki marazm. Może ktoś mi powie dlaczego tak się dzieje?
Wdg. mnie SP500 zakończyło płaską korektę ABC na ważnych zniesieniach i idzie do góry.
Może ktoś podzieli się swoimi teoriami na ten temat
?

Zastanawia mnie bardzo sytuacja WIG20... USA jadą do góry...a u nas taki marazm. Może ktoś mi powie dlaczego tak się dzieje?
Wdg. mnie SP500 zakończyło płaską korektę ABC na ważnych zniesieniach i idzie do góry.
Może ktoś podzieli się swoimi teoriami na ten temat

Uznałem, że to koniec korekty na EUR/USD 3 ważne zniesienia 38,2% Ret ostatniego spadku, EXRet 1.618 ABC. / 88.6% ostatniej fali.
Oczekujące na dołku ostatniej świecy z dzisiejszego otwarcia. Pozycja na USD/JPY trzymana spodziewam się jeszcze jednego podobnego wystarzały, dlatego na wybicie ustawiłem jeszcze jedno zlecenie kupna.
Oczekujące na dołku ostatniej świecy z dzisiejszego otwarcia. Pozycja na USD/JPY trzymana spodziewam się jeszcze jednego podobnego wystarzały, dlatego na wybicie ustawiłem jeszcze jedno zlecenie kupna.

Zaczynam podejrzewać, że korekta na EUR/USD nie dobiegła końca i dopiero mieliśmy doczynienia z dużym A i B, możliwe, że czekają nas dalsze wzrosty.
Sygnałem do otwarcia długich pozycji( ja takich nie otwieram bo są niezgodne z trendem) będzie przekroczenie poziomu 1.3346. A potem szczytu fali A. Tak korekta pod względem długości była jednak za krótka jeśli chodzi o cenę to spełniła min. osiągając 38,2% poprzedniego spadku. Pozycję mam otwartą jeśli przebije ten poziom to wybije mnie na stopie i do zajęcia krótkiej pozycji będę szukał miejsca odrobinkę wyżej.
Na USD/JPY jesteśmy w formacji trójkąta równoramiennego, zgodnie z moimi założeniami powinniśmy wyjść górą.
Jakby ktoś chciał teraz otworzyć pozycję to wydaje mi się, że byłby to dobry moment z niskim stopem i z dużym potencjalnym zyskiem oczywiście stop na ostatnim dołku.
Sygnałem do otwarcia długich pozycji( ja takich nie otwieram bo są niezgodne z trendem) będzie przekroczenie poziomu 1.3346. A potem szczytu fali A. Tak korekta pod względem długości była jednak za krótka jeśli chodzi o cenę to spełniła min. osiągając 38,2% poprzedniego spadku. Pozycję mam otwartą jeśli przebije ten poziom to wybije mnie na stopie i do zajęcia krótkiej pozycji będę szukał miejsca odrobinkę wyżej.
Na USD/JPY jesteśmy w formacji trójkąta równoramiennego, zgodnie z moimi założeniami powinniśmy wyjść górą.
Jakby ktoś chciał teraz otworzyć pozycję to wydaje mi się, że byłby to dobry moment z niskim stopem i z dużym potencjalnym zyskiem oczywiście stop na ostatnim dołku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Dwa prawdopodobne miejsca gdzie zakończy się fala C na EUR/USD zaznaczone na wykresie.
Prawdopodobnie w jakiś sposób zablokuje to wybicie USD/JPY a jeśli nie to będziemy mieli jakiś mega wystrzał na EUR/JPY miejmy nadzieję, że korekta będzie szybka i da nam potem trochę zarobić.
Ostatnie dwa dni dosyć słabe trochę pozycji mi niestety nie weszło, a zwiększyłem Risk do 5% bo stwierdziłem, że kapitał jest na tyle mały, że nie ma sensu bawić się w jakieś małe %.
Prawdopodobnie w jakiś sposób zablokuje to wybicie USD/JPY a jeśli nie to będziemy mieli jakiś mega wystrzał na EUR/JPY miejmy nadzieję, że korekta będzie szybka i da nam potem trochę zarobić.
Ostatnie dwa dni dosyć słabe trochę pozycji mi niestety nie weszło, a zwiększyłem Risk do 5% bo stwierdziłem, że kapitał jest na tyle mały, że nie ma sensu bawić się w jakieś małe %.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.