Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

sporo ludzi uznaje W1 i miesieczny za nieistotne z uwagi lat swietlnych dzielacych je od ich uzywanego TF, ja jednak od kiedy analizuje W1 a niedawno tez miesieczny najlepsze trejdy zbieram w piatki tak jak dzis :) i mam czas na analize naprawde trejdowych par danego dnia :)

od wczoraj
1. odbicie od R/S kable i szort do dna luki a dzis rowniez uptrendu, (sentyment kabla poprawil sie na pro wzrostowy wiec silne odbicie od uptrendu i luki wiec long dzis)
2. potrojny top na AUDJPY, wejscie w szorta od 86.7 (oczekujacy) po dzisiejszym wybiciu w dol i powrocie do H1 R/S i ladny fibo w tym rejonie
3. RGR na sp500 (H1) , dodatkowo pare zniesien fibo "duzychTF" w okolicach tego rejonu, wiec szort
4. wejscie w polowie swieczki H4 (2010.04.15 8.00 UTC) na edku i gra na domkniecie luki
5. oczekujacy long na edku na dnie luki weekendowej 1.3505 wlasnie wpadl i widze ze walczy :) o wydostanie sie na powierzchnie

poziomy na ktorych sie opieralem byly znane juz od tygodni na W1 i miesiecznym, a pare na analizie swieczek H4 wiec bylo kupe czasu zeby sie "zasadzic", z nudow zaczynam juz analizowac surowce, indexy, nawet spolki na polskiej gieldzie :)a okazji jest tyle ze nie starcza kapitalu :) wiec trzeba wybierac te najbardziej ruchliwe ale majac szersze spojrzenie widac co bedzie szlo a co moze poczekac :), nie musze siedziec przy kompie (ustawiam sobie alert albo oczekujace) i nic mi nei ucieka zreszta przy wiekszych TF nawet jak ucieknie o pare pipsow to jak jest to gra z trendem to jeszcze setki pipsow przede mna

jeszcze bawi mnie podejcie ludzi grajacych na malych TF (w wiekszosci bez szerszego spojrzenia), bo dzis zarobia, jutro zarobia a pojutrze straca wszystko co ukitrali przez pare dni, ja czasami czekam pare dni na wejscie ale na koniec tyg mam spory zysk i mniej powodow do nerwow ze mi zabrali moje ciezko naciulane pipsy :), bo nic tak nie boli jak strata tego co sie juz mialo

dzieki za template jeszcze go nie odpalilem pewnie jutro rzuce okiem jak bede mial pyt to wiem gdzie ciebie szukac :) i jak mowie wiecej PA (price action) a mniej "wyczekiwania paru pipsow"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ludzie widzą tylko to, co są przygotowani zobaczyć."

"Osiągnęlibyśmy znacznie więcej, gdybyśmy nie uważali niektórych rzeczy za niemożliwe." - Vince Lombardi

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

r4ph

Czyli jak Ty nastawiasz się na ruchy rzędu kilkaset pipsów. Gratuluję wyników i oby tak dalej - być może kiedyś dojdę to Twojego poziomu. Dzięki jeszcze raz za rady.
Wg mojej strategii można także załapać się na ruchy rzędu 100p. Mnie też nie interesują zyski rzędu 20p. Staram się zawsze wyciągać ok 40p - ale jak widać nie idzie mi to zbyt dobrze. Ale jak zauważyłem coraz lepiej idzie mi wyznaczanie targetów. Właściwie bardzo często udaje mi się trafić z dokładnością co do pipsa - właśnie korzystając z h4 i d1.

pozdrawiam Marcin i jak masz pytania to pisz.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

klonmarcin pisze:Gratuluję wyników i oby tak dalej - być może kiedyś dojdę to Twojego poziomu. Dzięki jeszcze raz za rady.
Wg mojej strategii można także załapać się na ruchy rzędu 100p. Mnie też nie interesują zyski rzędu 20p. Staram się zawsze wyciągać ok 40p - ale jak widać nie idzie mi to zbyt dobrze. Ale jak zauważyłem coraz lepiej idzie mi wyznaczanie targetów. Właściwie bardzo często udaje mi się trafić z dokładnością co do pipsa - właśnie korzystając z h4 i d1.
no widzisz wiec skoro to wszystko o czym mowilem znasz to czemu tego nie stosujesz, sledze twoje wejscia od paru dni i ciezko mi jest zrozumiec niektore z nich, to ze ci system pokazuje wejscie, a w szerszym spojrzeniu jest bez sensu z uwagi na bliskosc silnego R/S wiec sie czeka albo na przebicie albo na odbicie przez rynek (ty jestes poza rynkiem) i dopiero po wyjasnieniu syt i szukasz kolejnego sygnalu zgodnie z nowa rzeczywistoscia

niestety wchodzenie bo pojawil sie sygnal swiadczy o braku wiedzy ktora chyba posiadasz :), takie przynajmniej bylo moje wrazenie, i pewnie kazdego kto juz troche liznal forexu

trzeba pamietac ze rozni ludzie czytaja to forum i to jak sie reprezentujemy kreuje ich poglad o nas :)

zacznij wiec wykorzystywac wiedze w analizie i wchodzeniu na rynek

zreszta jak ci minie pierwsze zauroczenie forexem sam zaczniesz szukac systemow gdzie nie trzeba siedziec przed kompem , a jak juz sie siedzi i jest wymarzony sygnal to zaatakowac go wysokim lewarem :)

zreszta przesies swoj kanal EMA 50 na H1, H4, D1 zobacz ze zachowuje sie identycznie jak na twoim M15 a moze nawet i lepiej, bo tam wyznacza silny trend, M15 to tylko szum :)
"Ludzie widzą tylko to, co są przygotowani zobaczyć."

"Osiągnęlibyśmy znacznie więcej, gdybyśmy nie uważali niektórych rzeczy za niemożliwe." - Vince Lombardi

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dzisiaj niestety znowu nie miałem czasu na grę. Daję tylko analizy.

Jak widać mieliśmy kontynuację spadków - które chyba już dobiegają końca. Na kablu brak sygnałów.

Zobaczcie jak ładnie utworzył się sygnał na longa na ejku - podobnie było na edku i kablu z tym, że tylko na ejku były spełnione wszystkie procedury aby móc wejść.

Jeszcze przed przebiciem kanału zostało utworzone nowe HL, następnie nad kanałem HH i kolejne HL - łącznie z sygnałem w kanale EMA - czy to nie proste i piękne ?? Niestety najsłabszym ogniwem jestem ja. :cry:

Pozdrawiam Marcin 8) :cry:
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Zanosi się na to, że będę mógł grać dopiero najwcześniej w poniedziałek :(

Daję dzisiejsze analizy.

Pamiętacie mój wczorajszy sygnał z godziny 18 :15 ?
Ejek - sygnał na longa - poszedł na ponad 150p :)

I zdecydowanie ejek dzisiaj najlepiej chodził - kabel i edek - nieciekawie. Ale jutro też jest dzień i będzie lepiej :)

Oczywiście moje "zagrania" możecie oglądać na :

http://www.myfxbook.com/members/klonmarcin

Pozdrawiam Marcin 8)
No pain - No gain

danko
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: danko »

klonmarcin - widze ze stosujesz strategie NLA i uzywasz wskaznika TRoDynamicFibsSr.Czy wskaznik ten repaintuje w jakikolwiek sposob?

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

danko pisze:klonmarcin - widze ze stosujesz strategie NLA i uzywasz wskaznika TRoDynamicFibsSr.Czy wskaznik ten repaintuje w jakikolwiek sposob?
a możesz powiedzieć jak mógłby repaintować skoro bazuje na low/high świeczek czyli lokalnych sup/resach ?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

danko - potwierdzam słowa Shadi - TRoDynamicFibsSr nie rapaintuje - bo opiera się o lokalne szczyty i dołki.

Pora na dzisiejsze podsumowanie :

Long kabel godz 13 po cenie 1,5388, TP na poziomie +40p. Niestety nie mogłem na bieżąco monitorować trejdu i po powrocie zamknąłem z ręki na +1.

Na pozycji było już ponad +30p - do mojego TP zabrakło kilku pipsów - liczyłem, że grając z trendem cena dojdzie przynajmniej do ostatniego szczytu na poziomie 1,5439 - niestety się przeliczyłem i cena zrobiła nowy LH - niższy szczyt na poziomie 1,5425 - nie chciałem dalej ryzykować.

Ogólnie wejście było dobre - cena dłuższy czas się muliła - pewnie to przed danymi - niestety ja jak zwykle wszystko zawalę.

Na screenie "kabel" wejście zaznaczone żółtą strzałką i żółta linią, wyższa żółta linia to TP.

Edek : drugi sygnał trochę niepewny - wcześniej cena utworzyła nowy HL.
Ejek : jeden sygnał - także brak kontynuacji wzrostu - pewnie z powodu silnego oporu w okolicach 125,50.

Dzień skończony +1p
Całkowity stan konta +75p

pozdrawiam Marcin 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

Shadi pisze:danko napisał:
klonmarcin - widze ze stosujesz strategie NLA i uzywasz wskaznika TRoDynamicFibsSr.Czy wskaznik ten repaintuje w jakikolwiek sposob?

a możesz powiedzieć jak mógłby repaintować skoro bazuje na low/high świeczek czyli lokalnych sup/resach ?
Mógłby repaintować w ten sposób, że jak się pojawia nowy S/R (wraz z nową świecą) to znika ten poprzedni.
Tak repaintuje wskaźnik "Support_and_Resistance" ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

danko
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: danko »

Mike_Scofield pisze:
Shadi pisze:danko napisał:

Mógłby repaintować w ten sposób, że jak się pojawia nowy S/R (wraz z nową świecą) to znika ten poprzedni.
Tak repaintuje wskaźnik "Support_and_Resistance" ...
Dzieki za potwierdzenie tego ze wskaznik ten nie repaintuje :)
Support_and_Resistance jest oparty na fraktalach a wiadomo kiedy sie tworza ,dlatego repaintuje.

Zablokowany