Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

FXfighter pisze:A czy np. broker może zasugerować jaka kwota depozytu będzie odpowiednia dla danego klienta w zależności od obecnej sytuacji finansowej tego klienta?
Może ale nie zawsze to robi.
FXfighter pisze:Co z klientami, których jedynym źródłem dochodu jest właśnie Forex lub inne rynki finansowe, a więc są to źródła dochodu nie stałe i trudno określić jak będą się kształtowały dochody klienta w przyszłości, a co za tym idzie również jak będzie wyglądała jego wypłacalność?
W formularzu można wybrać "samozatrudnienie" i bodajże zawód "inwestor/trader", a przyszłe dochody można określić na podstawie tych które osiągnęło się w przeszłości, wyciągnąć np. średnią.
To, że na giełdzie przyszły zysk nie jest pewny jest oczywiste ale tak samo z pracy możemy zostać zwolnieni lub nasza firma może mieć słabszy okres.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

Pytanie do Ciebie raposo, z uwagi, że jesteście IB tych dwóch broków.

Domniemuje, że zarówno maksymalna jak i teoretyczna (pomijam brak płynności) wielkość pozycji na Dukasie nie istnieje. Mam przez to na myśli, że przy złożeniu zlecenie np. 12, 24 czy też 36 lotów nie będę miał żadnych "komplikacji" ze strony brokera.

Z doświadczenia - do jakiego lotażu można operować w FxPro nie narażając się na formy nazwijmy to kolokwialnie sceeningu i graniu przeciw Klientowi. Dużo mówi się, że w miarę bezpiecznie jest do 2 lotów, bo MM nie lubią jak się za dużo zarabia a czasami jak się w ogóle zarabia przez dłuższy okres.

Przydałaby się taka podsumowująca opinia zarówno Twoja raposo jak i Was jako Klientów.

Serdecznie pozdrawiam. :D

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

dukascopy manual - instrukcja

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Ral1n pisze:Domniemuje, że zarówno maksymalna jak i teoretyczna (pomijam brak płynności) wielkość pozycji na Dukasie nie istnieje. Mam przez to na myśli, że przy złożeniu zlecenie np. 12, 24 czy też 36 lotów nie będę miał żadnych "komplikacji" ze strony brokera.
Istnieją takie.. komplikacje :roll: ale poczytaj manual'a
http://www.dukascopy.com/swiss/docs/Platform_Manual.pdf
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

McL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: McL »

Panowie, cos wiadomo w sprawie MT4? zniknela opcja beta testingu - mam nadzieje, ze nie zamierzaja sie wycofac? konsultant, z ktorym rozmawialem nie mial pojecia kiedy wprowadza platforme, ale wywnioskowalem ze jezeli w ogole to jest to odlegla piesn przyszlosci a nie 2-3 miesiace :( moze cos wiecej wiecie?

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

McL pisze:Panowie, cos wiadomo w sprawie MT4? zniknela opcja beta testingu - mam nadzieje, ze nie zamierzaja sie wycofac? konsultant, z ktorym rozmawialem nie mial pojecia kiedy wprowadza platforme, ale wywnioskowalem ze jezeli w ogole to jest to odlegla piesn przyszlosci a nie 2-3 miesiace :( moze cos wiecej wiecie?
Nie liczył bym na to za szybko, chyba jeszcze żadnemu brokerowi ECN ta sztuka się nie udała.

Proponuje pograć przez most z Mt4 do Dukasa, sam tak gram i nie narzekam.
http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... ex_bridge/
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj Ral1n,
Ral1n pisze:Domniemuje, że zarówno maksymalna jak i teoretyczna (pomijam brak płynności) wielkość pozycji na Dukasie nie istnieje. Mam przez to na myśli, że przy złożeniu zlecenie np. 12, 24 czy też 36 lotów nie będę miał żadnych "komplikacji" ze strony brokera.
Przy bardzo dużych zleceniach może wystąpić nieduży poślizg cenowy w jego realizacji bądź nie zostanie zrealizowane w całości jeśli sam rynek tego nie umożliwi - choć o takim przypadku jeszcze nie słyszałem, wręcz przeciwnie - przy bardzo małych zleceniach typu 1000 (0.01 lota) zdarza się, że są one odrzucane.
Ral1n pisze:Z doświadczenia - do jakiego lotażu można operować w FxPro nie narażając się na formy nazwijmy to kolokwialnie sceeningu i graniu przeciw Klientowi. Dużo mówi się, że w miarę bezpiecznie jest do 2 lotów, bo MM nie lubią jak się za dużo zarabia a czasami jak się w ogóle zarabia przez dłuższy okres.
Dużo się mówi, natomiast przynajmniej w ostatnim czasie o jakieś twarde dowody ciężko (bynajmniej nikt się nie skarżył), co do utrudniania gry z powodu obrotu zbyt dużym wolumenem.
Sam co prawda nie miałem ostatnio przyjemności grania w FxPro większym wolumenem niż 5.0 lotów (na majorsach) jednak nawet przy tym poziomie zlecenia wchodziły mi identycznie jak przy 0.1. Może to też zależy od tego jak się gra - ja unikam wchodzenia na danych.
Są też osoby, które grają notorycznie więcej niż 5 lotami i również nikt mi nie mówił, że ma opóźnienia lub rekwotowania z tego powodu. Brokerzy MM przeważnie (ale nie zawsze!) ustalają sobie dla każdego instrumentu maksymalną wartość lota (dla każdego mogą być inne) do którego następuje realizacja natychmiastowa - nie mam wykazu ile one wynoszą w FxPro jednak zapewnić mogę, że na obecny moment dla klientów detalicznych są one wystarczająco wysokie ;).

Co do grania przeciwko klientowi - ja obstawiam, że jest inaczej - przy większym wolumenie łatwiej się zabezpieczyć (bądź po prostu puścić dalej zlecenie na międzybank) niż przy np. mikrolotach, gdzie może to być najzwyczajniej nieopłacalne. Myślę, że m.in. stąd przeważnie brokerzy MM, którzy je oferują mają mierną opinię...
Również pozdrawiam ;)
McL pisze:Panowie, cos wiadomo w sprawie MT4? zniknela opcja beta testingu - mam nadzieje, ze nie zamierzaja sie wycofac?
Odnośnie MT4... Informacje na temat beta-testów i samo MT4 wciąż są na stronie Dukascopy:
http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... emo_login/
Jednak wieści nie mam dobrych. Wciąż trwają prace, które niestety się niezmiernie przedłużają i nie można wykluczyć, że jeśli nie nastąpi jakiś przełom w tych pracach to Dukascopy zrezygnuje z wdrożenia tej aplikacji.

Rozumiem rozczarowanie niektórych z Was, od MT4 można się uzależnić :). Jednak wydaje mi się, że lepiej wstrzymać się z tą aplikacją póki nie jest w pełni przygotowana do modelu ECN i zadowolić się np. Mostem MT4-JForex niż mieć do czynienia z kolejnym pseudo-ECN z MT4.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Largo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Largo »

Ten most zdaje się posługuje się plikiem tekstowym do wymiany danych.
Czy tak prymitywna metoda zapewnia stabilność i szybkość realizacji zleceń taką samą jak na platformach MT4?

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Largo pisze:Ten most zdaje się posługuje się plikiem tekstowym do wymiany danych.
Czy tak prymitywna metoda zapewnia stabilność i szybkość realizacji zleceń taką samą jak na platformach MT4?
Prymitywne, owszem ale skuteczne. Brak problemów.

No tylko uważać przy zamykanie bo może się zdarzyć reqwota u Dukasa i nie zamknie pozycji a w MT4 zamknie, wiec trzeba zerkać czy wszystko ok. Ale do tej pory chyba raz mi się tak zdarzyło. Normalnie bez problemów.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Potwierdzam to co napisał MrYogi. Na wszelki wypadek lepiej kontrolować jeszcze co dzieje się na JForex ale nie spotkałem się z większymi problemami.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

Dziękuję bardzo za rzeczowe odpowiedzi. :D

ODPOWIEDZ