BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

m_skiba[bossafx.pl]
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: m_skiba[bossafx.pl] »

Witam,
rosomak pisze:A czy strategia polegajaca na wykonywaniu kilkudziesieciu transakcji dziennie z targetem kilka pipsow jest akceptowana przez bossa?
nie ma nic niedozwolonego w sytuacji o której Pan pisze. Jedyne ograniczenie dotyczące łapania po kilka pipsów czyli skalpowania określone jest w paragrafie 44 pkt 6 Regulaminu który mówi:

Automatyczne Strategie Inwestycyjne tworzone przez Klienta nie mogą wykorzystywać zewnętrznych źródeł danych.

Tzn. zabronionej jest wykorzystywanie zewnętrznych źródeł danych (zewnętrzny feed) do skalpowania..

Reszta przypadków jest dozwolona.

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

pytanie do pana MSkiby. Beda kiedys mikroloty? Jesli tak to kiedy planujecie?

m_skiba[bossafx.pl]
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: m_skiba[bossafx.pl] »

Witam
zeusik pisze:pytanie do pana MSkiby. Beda kiedys mikroloty? Jesli tak to kiedy planujecie?
Raczej nie planujemy, choć zawsze to zależy od potrzeb naszych klientów. Wydaje nam się że niecałe 300 pln na depozyt to i tak już niezbyt wygórowane wartości.

W przypadku mikrolotów było by to 30 pln...

hannibal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hannibal »

pierdu...pierdu.....ja mam depozyt 60 tys PLN i gram mikrolotami bo tego wymaga strategia i oczywiście hedge jest konieczny.....daje to regularne zyski a bossafx wam tego nie umożliwi.....jak dla mnie najgorszy broker w Polsce

zeusik
Gaduła
Gaduła

hannibal, moze wytlumacz dlaczego?

Racja 300zl to niezbyt wygorowany depozyt, tylko aby rozsadnie ryzykowac kapitalem trzeba miec okolo tysiaca. W kazdym razie, lepiej na start niz w xtb, gdzie trzeba 2tys.

Spready podobne, pytanie tylko jak z realizacja zlecen? Ktos ma tam rachunek real? Jak podczas danych? Rozjezdzaja spready? Sa rekwotowania?

Prosze o odp.

hannibal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hannibal »

chodzi o to że nie ma mikrolotów i możliwości hedge.....i tylko tyle i aż tyle......większość brokerów jest rozsądnych i to ma......taki xtb nie ma mikrolotów do tego rozszerza spready.....dla mnie bossafx to taki xtb tylko jeszcze gorszy....nie ma rozsądnego uzasadnienia dla tego że polski broker dostosowuje się do zasad panujących w USA i uniemozliwia polskim graczom hedżowania.....to takie samo naiwne tłumaczenie jak w xtb że to wszystko dla dobra graczy....już prędzej przeleję kasę do brokera z siedzibą na Cyprze niż do bossy....kto naprawdę regularnie zarabia na forex wie że pozbawianie się na start możliwości hedżowania to samobójstwo

zeusik
Gaduła
Gaduła

o czym konkretnie mowisz? Zalozmy ze nie wiem co to hedging.

Jak broker z cypru z mt4 ma pomoc ci w hedgingu? a jak bossa ma ci w nim przeszkadzac ?

Konkrety.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

hannibal pisze:kto naprawdę regularnie zarabia na forex wie że pozbawianie się na start możliwości hedżowania to samobójstwo
Zarabiam regularnie, gram od 4 lat, nie stosuję hedgingu. Nikogo nie bronię ale uważam, że zdecydowanie przesadzasz. Wg mnie jest wiele istotniejszych rzeczy niż hedge ale oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania, a potrzeby kształtuje strategia. Twoja wymaga tej opcji, ok, ale nie pisz, że jest to niezbędne do zarabiania na Forexie.

Bogatego w pipsy dnia ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

zeusik
Gaduła
Gaduła

co rozumiecie poprzez hedging? bo dla mnie to co mowicie to jakas czarna magia, nie kumam?

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Hedging wystepuje kiedy masz otwarte pozycje sell i buy. Jesli broker tego zabrania to mozesz miec otwarte pozycje tylko w jedna strone, aby otworzyc druga tzeba zrezygnowac z poprzednich.
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

ODPOWIEDZ