Zmiana systemu emerytalnego pod FOREX i bankowość inwestycyj

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
ODPOWIEDZ
zz
Maniak
Maniak

Post autor: zz »

Nie ma co przewidywać, wiadomo jak będzie.
Sorry nie dałem tytułu tego artykułu/// Jeszcze trochę i renty będą wyższe niż emerytury!/////.Każdy średnio zorientowany wie co oznacza rok 2014.....

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

zz
Maniak
Maniak

Były wiceprezes NBP R. Rybicki potwierdził że świadczenia z nowego systemu mogą wynosić w przyszłości nawet 20% ostatniego zarobku, dobrze że ten temat ruszyliśmy i może coś sensownego z tej naszej pisaniny będzie.Pozostaje tylko mieć nadzieję że decydenci i politycy czytają nasze forum.......

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: LowcaG »

zz pisze:dobrze że ten temat ruszyliśmy i może coś sensownego z tej naszej pisaniny będzie.Pozostaje tylko mieć nadzieję że decydenci i politycy czytają nasze forum.......
1) Mysle, ze nie czytaja...
Bo dlaczego by mieli czytac, jakies jedno z tysiecy forow...
2) I mysle ze nic z tej pisaniny nie bedzie po za samym pisanem...
Mysle tak dlatego bo po za pisaniem, naprawde nic z tego nie wynika...zadnych konstruktywnych wnioskow, sensownych propozycji/rozwiazan..naprawde niewiele po za gadanina....

Myle sie w ktoryms punkcie?

zz
Maniak
Maniak

Myle sie w ktoryms punkcie?
Oczywiście że się mylisz.
Jest jedna gotowa ciekawa propozycja przedstawiona rządowi o której tu piszemy przygotowana przez centrum im. Adama Smitha.
Jest moja propozycja .Pisałem co było w oświadczeniu FED z 1997 roku które to oświadczenie wprost pokazuje co należy robić.Ostatecznie na kolanie mogę jeszcze jakieś propozycje napisać.....

Pozdrawiam.

Dodano po 8 minutach:

Ps.
LowcaG pisze:Bo dlaczego by mieli czytac, jakies jedno z tysiecy forow.
To nie jest jakieś byle jakie forum.Zgadzam się z reptile że mimo mankamentów to jest najlepsze forum w Polsce.Jestem gotów się założyć że reprezentanci tego forum pobiją na głowe swoimi analizami oraz swoją realną pracą najlepsze uczelnie i najlepszych ekonomistów w Polsce.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Post autor: mohertrader »

zz pisze:Jestem gotów się założyć że reprezentanci tego forum pobiją na głowe swoimi analizami oraz swoją realną pracą najlepsze uczelnie i najlepszych ekonomistów w Polsce.
Przesadza trochę kolega , chociaż z drugiej strony nasi ekonomiści .... ;( , jaki jest koń każdy widzi .
Wystarczy samemu sobie odpowiedzieć na pytanie :
- Skoro polscy ekonomiści są tacy dobrzy , to dlaczego Polacy są tacy biedni ?

I wystarczą do tego tylko statystyki eurostatu.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Post autor: reptile »

mohertrader pisze:- Skoro polscy ekonomiści są tacy dobrzy , to dlaczego Polacy są tacy biedni ?
Bo ekonomiczny ekonomista myśli o sobie.. dochodzi do tego lenistwo ogólne .. jako narodowa już cecha w stylu dajcie nam :D
LowcaG pisze:1) Mysle, ze nie czytaja...
czytają :wink: ale nie mają aż tyle czasu ...

ale zz przesadza :mrgreen: tak czy siak .. mobilizuje.. :roll:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

zz pisze:Jest jedna gotowa ciekawa propozycja przedstawiona rządowi o której tu piszemy przygotowana przez centrum im. Adama Smitha.
Czyli nie dzieki temu watkowi/forum.
zz pisze:Jest moja propozycja .Pisałem co było w oświadczeniu FED z 1997 roku które to oświadczenie wprost pokazuje co należy robić.
Mozna ja gdzies przeczytac? Do kogo ja wyslales?
zz pisze:Jestem gotów się założyć że reprezentanci tego forum pobiją na głowe swoimi analizami oraz swoją realną pracą najlepsze uczelnie i najlepszych ekonomistów w Polsce.
A ja jestem sie gotow zalozyc, ze nie ;)
(Masz moze cos na potwierdzenie Twojej tezy? )

Forum, jest dobre w swojej branzy i to wszystko..

zz
Maniak
Maniak

LowcaG pisze:Czyli nie dzieki temu watkowi/forum.
Nie wiem czy dzięki temu wątkowi.Zaczeliśmy pisać o tym na przełomie 2008/2009 centrum A. Smitha przygotowało to w marcu 2010 więc komentarz zbędny.

LowcaG pisze: Mozna ja gdzies przeczytac? Do kogo ja wyslales?
Ja do nikogo to nie wysyłałem lecz nie ukrywam że to oswiadczenie FED z 1997/8 roku jest dla mnie jedynym autorytetem ekonomicznym,były dodatkowe i powtórzone oświadczenia w 1999 roku oraz w 2000 roku.Czytał3em to w 1997 roku więc dokładnie nie pamiętam gdzie te oświadczenia można znaleść,niemniej dla chcącego nic trudnego ponieważ nie było to żadne tajne oświadczenie tylko oświadczenie ogólno dostępne i każdy chcący się z tym zapoznać mógł bez problemu.Uważam że za to oświadczenie FED-owi należy się niesłychany szacunek.Nie wiem czy Masz doświadczenie z poważnymi bankowcami lecz od tego monmentu zmieniło się nastawienie naszej bankowości lub inaczej przestali patrzeć na nas jak na kosmitów.

Pozdrawiam.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

zz pisze:Nie wiem czy dzięki temu wątkowi.Zaczeliśmy pisać o tym na przełomie 2008/2009 centrum A. Smitha przygotowało to w marcu 2010 więc komentarz zbędny.
Komentarz zbedny, jest po prostu jak pisalem, "nie dzieki temu watkowi..."

zz pisze:Ja do nikogo to nie wysyłałem
ZZ ty chyba zartujesz? Czyli nie ma zadnej "Twojej" propozycji, nie ma zadnej propozycji...ja tez mam pare wynalazkow (a raczej pomyslow na wynalazki) o ktorych powiedzialem paru znajomym, ale to nie oznacza ze stworzylem jakies wynalazki i nie mowie ze cos storzylem...w tych wypadkach do puki nie jest cos wdrozone w czyn to tego po prostu nie ma...

Podsumowujac...nie ma dzialania nie ma nic...

zz
Maniak
Maniak

Znalazłem ciekawą ocenę jednego z forumowiczów,pozwolę sobie ją zacytować.
Płacę składki od 20 lat
~Reniutka

dzisiaj, 14:36

20 lat płacę składki jak sobie policzyłam do Zusu wpłynęło ponad 200 tys zł (bez odsetek) z odsetkami to będzie kilka razy więcej, właśnie otrzymałam pismo że jak będę dalej tym tempem odkładać (przede mną jeszcze 22 lata pracy) to dostanę 442 zł brutto. Mam żal do Państwa Polskiego że mnie zmusza do utrzymywania tej instytucji.
Do przemyślenia......

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ