4 Hour MACD Strategy by Phillip Nel

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Wa$$kII pisze:uważam że system tego gościa można stosować tylko jako potwierdzenie i wtedy działa rewelacyjnie
mysle ze nie masz racji. To jak cena porusza sie pomiedzy srednimi jest wrecz nieprawdopodobne. pamietaj ze wskaznik MACD jest w tym systemie jedynie pomocniczo i wylacznie na jego podstawie nie wolno zajmowac pozycji. sercem systemu sa srednie. Phillip podkreslal to wielokrotnie. Stad chyba jego zainteresowanie wlasciwie tylko dwoma rynkami by moc dokladnie wczuc sie w charakterystyke kazdej pary walutowej.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

chodzi mi o to, że można znacznie zwiększyć RR jeśli gra się na logicznych poziomach tzn. fibo TL zresztą sam to pokazywał nie po prostu wchodzić
Yaaa man

Awatar użytkownika
q3master
Stały bywalec
Stały bywalec

Market Rhythm - serce systemu !

Nieprzeczytany post autor: q3master »

Witam !
Ja gram tym systemem od paru miesięcy - jest bardzo dobry. W tym momencie system jest już dobrze sprawdzony i najważniejszą rzeczą jest zrozumienie "Market Rhythm" , później MACD i inne dodatki czasem stosowane przez niektórych.
http://www.gatherplace.net/gp/play.jsp?pf=25198708
Tu jest link do jednej z ostatnich wersji o co chodzi generalnie w tym systemie.

Komentarze mile widziane
Pozdrawiam !

Borek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Borek »

Jeżeli kogoś interesuje ta strategia a nie czyta FF to polecam video na YT pod tym adresem :

http://www.youtube.com/user/sionsmith

Opisane trejdy na kablu i euro.
Uważam że dosyć fajnie opisane zasady.

Pzdr.
Borek

figofago
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: figofago »

Panowie

Pozwolę sobie wtrącić swoje 3 grosze i moge powiedzieć po wielu próbach, że gra na interwałach mniejszych niż 1 h nie ma większego sensu, a czasem nawet 1 h wykresy maja zbyt wiele szumu, aby te wszystkie cudaczne wskaźniki,których są juz tysiace dawały jakieś rezultaty. Ja gram w ten sposób że używam QQE ustawione na 5 i z alarmem ustawionym a przecięcie poziomu 50. Ale często przy trendzie bocznym przecięcia następują raz w górę a raz w dół i nie wiadomo kiedy faktycznie będzie duzy ruch. Ja używam do tego celu SMA 85 lub 100. Gdy wykres przebija SMA to wtedy najczęście następuje ruch, ale pod warunkiem sprawdzenia trendu na wyższym TF 4H i 1D. Sprawa niby prosta ale bardzo skuteczna. Teraz wystarczy ustawić odpowiednią ilosć par walutowych z alarmami i zrobienie 150-200 punktów dziennie nie jest problemem. Jest to sposób mniej pochłaniający czas a bardzo skuteczny. Generalnie gramy tym sposobem na 1h, ale czasami na 4 h, to trzeba wyczuc jak zachowuja się waluty.

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Dla jednego ma sens, dla drugiego sensu brak :) Nie ma reguły i nigdy nie będzie... Nie ma co generalizować :D
Boby Fischer is great!

Slavex
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Slavex »

probuje odpalic ten colored dla 4h ale mam takie bledy:
2010.10.28 21:42:02 2010.10.27 23:59 MACD_Colored_v104 EURUSD,H4: unknown subwindow number -1 for ObjectCreate function

czy ktos moze pomoc?

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

lasek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: lasek »

Próbował ktoś grać na 1h tym systemem?

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

syszalem ze Zenek probowal. Zapytaj jego, a jak nie to pewnie chopaki z Pragi beda wiedziec
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

ODPOWIEDZ