EG widzę trend spadkowyc'mon pisze:Czy wszedł ktoś w L na eurgbp?

Ucad setup pasuję został wykorzystany beze mnie ;/ chciałem być za chytry ;/
odbił od górnej strefy buy spodziewałem się, a właściwie liczyłem na głębszą penetrację.
EG widzę trend spadkowyc'mon pisze:Czy wszedł ktoś w L na eurgbp?
Wa$$kII pisze:c'mon napisał:
Czy wszedł ktoś w L na eurgbp?
EG widzę trend spadkowy i nie widzę powodu do jego końca zobacz na h4. Dostajemy serię niższych dołków i niższych szczytów. Co nie znaczy, że nie odbije, ale chcemy, aby % było na naszą stronę i to jak najwiecej z różncyh powodów
ok ale czy uważaliście tak wcześniej czy teraz już po obrazie jaki powstał?dargoth pisze:parasite napisał:
c'mon napisał:
Ja wszedłem. Jaki zasięg prognozujecie?
0,8834 na początek
Ja cały ubiegły tydzień miałem oczekujące na poziomie o którym pisałem, ale mi wygasło. TP z tego poziomu to 50-60 pipsów i na wypadek dalszych wzrostów można jakiś % zlecenia przestawić na BE i zostawić na dłużej, choć większe prawdopodobieństwo dalszych spadków widzę.c'mon pisze: ok ale czy uważaliście tak wcześniej czy teraz już po obrazie jaki powstał?
tak uważałem i dlatego nie brałemc'mon pisze:Wa$$kII pisze:c'mon napisał:
EG widzę trend spadkowy i nie widzę powodu do jego końca zobacz na h4. Dostajemy serię niższych dołków i niższych szczytów. Co nie znaczy, że nie odbije, ale chcemy, aby % było na naszą stronę i to jak najwiecej z różncyh powodówok ale czy uważaliście tak wcześniej czy teraz już po obrazie jaki powstał?dargoth pisze:parasite napisał:
c'mon napisał:
Ja wszedłem. Jaki zasięg prognozujecie?
0,8834 na początek
No to jeszcze sporo nauki przede mną.Wa$$kII pisze:
tak uważałem i dlatego nie brałem
Dlaczego nie brałem !! a to ciekawe
1. trend wyraźnie spadkowy
2. nie widziałem tam żadnego powodu fibo, linia trendu, rozsądny R/S
3. ruch do poziomu bardzo agresywny
4. euro bardzo niepewna sytuacja (zależnie ile pips chcecie?)
czyli Wa$$kll inaczej mówiąc potrzebne są co najmniej 3 ? racjonalne powody aby postawić zlecenie ... tez stawiam na ten sposób gry ...im więcej argumentów tym większe prawdopodobieństwo sukcesuWa$$kII pisze: Dlaczego nie brałem !! a to ciekawe
1. trend wyraźnie spadkowy
2. nie widziałem tam żadnego powodu fibo, linia trendu, rozsądny R/S
3. ruch do poziomu bardzo agresywny
4. euro bardzo niepewna sytuacja (zależnie ile pips chcecie?)
Nie widziałem logiki w poziomach fiboparasite pisze:No to jeszcze sporo nauki przede mną.
Fibo to świetne narzędzie. Oczywiście nie jest niezbędne ale może być wielce pomocne. Jak będę miał troszkę więcej czasu (ostatnio mam go dramatycznie mało), to powrzucam trochę screenów jak wykorzystać fibbo wraz z PA, do ustalenia TP i zarazem zwrotów na rynku. Przy odpowiednim MM można spokojnie grać z prądem i pod prąd.Wa$$kII pisze: Nie widziałem logiki w poziomach fiboi nadal nie widzę.