ProTrader - rośnie konkurencja dla MT4

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Largo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Largo »

A czy aplikacja tradingowa i builder działa już stabilnie i szybko?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.

Ostatnio dużo pracowali nad optymalizacją. Looknij i sam zobacz najlepiej bo dla każdego "szybko" może znaczyć coś innego.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Tylko ceny jak na nowo powstajacy program sa nieciekawe. W fazie poczatkowej powinno sie zabiegac o klienta.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Dokladnie, wlasnie sprawdzalem i wolaja sobie 90$ za miesieczna subskrypcje, to juz NT wychodzi 60 placac kwartalnie. Jeden plus tutaj, ze oplata miesieczna plus dziala na kazdego broka o ile sie nie myle, a w NT trzeba sie okreslic.
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.

Dla zainteresowanych programowaniem robotów i indikatorów w C# lub Visual Basic .NET.
Do końca następnego tygodnia PFSoft udostępni .NET Guide oraz Guide opisujący w jaki sposób programować w Visual Studio i testować w PTL Builderze.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

MaRCHeW orientujesz się jak podłączyć to ustrojstwo do Dukasa? Standardowa opcja nie działa, bo muszę podawać jeszcze dodatkowo (poza loginem i hasłem) PIN, a tej konieczności chyba nie uwzględnili, albo ja coś przeoczyłem.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
FX TEAM pisze:MaRCHeW orientujesz się jak podłączyć to ustrojstwo do Dukasa? Standardowa opcja nie działa, bo muszę podawać jeszcze dodatkowo (poza loginem i hasłem) PIN, a tej konieczności chyba nie uwzględnili, albo ja coś przeoczyłem.
Najlepiej połączyć się przez Vendor Dukascopy JForex. Ten vendor jest dla kont od 1000$. Vendor Dukascopy API jest dla kont od > 100.000$

Jak otrzymasz login i hasło od Dukasa to tylko to wpisujesz i to wszystko. Nie potrzebne są dodatkowe informacje.

http://www.protrader.org/showthread.php ... =dukascopy

Looknij też na: http://profstation.com/online_trading_b ... opy-jforex

Jak łączyłem się z kontami demo Dukasa przez JForex to nie miałem żadnych problemów. Jeżeli nie uda Ci się połączyć to sprawdzę to dzisiaj wieczorem i dam znać.

PT Multistation w przypadku łączenia się z brokerami znajdującymi się na liście "Venodrs" ma ograniczenie, iż działa przez 15 minut, a później prosi o podanie klucza licencyjnego i trzeba zrobić restart platformy. Po restarcie znów działa 15 minut.
Jeżeli chcesz potestować demo PT Multistation przez dłuższy okres czasu to warto też założyć sobie konto na serwerze ProTradera. Wtedy demo będzie działało przez miesiąc. Po tym okresie można znów przedłużyć demo konto o następny miesiąc itd.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

Dzięki za odpowiedź. Doprecyzuję. Zarejestrowałem się na ProTraderze i tam mam chyba tygodniowy test. Kwestia jest tego rodzaju, że jak loguję się na real JForex, to oprócz loginu i hasła potrzebuję jeszcze PIN-u, który wpisuję z czegoś a la captcha w okienku logowania na JForex. W ProTraderze nie ma takiej opcji i dlatego wywala mi, że nie nie takie dane. Jakbyś coś gdzieś wyczaił byłoby fajnie, chciałbym zobaczyć jak Level II w tym wygląda od Dukasa.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.

Wieczorem sprawdzę i dam Ci znać. Niestety nie mam konta real u Dukasa, dlatego będę mógł sprawdzić tylko demo.

Jeżeli faktycznie real potrzebuje jakiś dodatkowych opcji przy logowaniu to najlepiej napisz to na forum www.protrader.org . Chłopaki z PFSoft działają szybko także powinni Ci tę opcję szybko dodać.

Jeżeli angielski jest problemem to napisz może do Raposo. Z pewnością nie odmówi Ci pomocy. Ja mogę też napisać o tym na forum ale nie za bardzo wiem co to za opcja, której brakuje. Raposo ma reala u Dukasa także powinien bardziej się orientować.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Mysle, ze chodzi o to, ze do loginu na real dukasa potrzeba wpisac login, haslo i PIN kod - natomiast korzystajac z protradera sa tylko dwie pierwsze opcje login i haslo, brakuje 3 miejsca zeby wpisac login potrzebny do poprawnego zalogowania sie na real ducasa.
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

ODPOWIEDZ