ProTrader - rośnie konkurencja dla MT4

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Kielki pisze:Mysle, ze chodzi o to, ze do loginu na real dukasa potrzeba wpisac login, haslo i PIN kod - natomiast korzystajac z protradera sa tylko dwie pierwsze opcje login i haslo, brakuje 3 miejsca zeby wpisac login potrzebny do poprawnego zalogowania sie na real ducasa.
Zaraz napiszę o tym na forum PT. Dzięki za info.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 51 minutach:

Witam.
FX TEAM pisze:Dzięki za odpowiedź. Doprecyzuję. Zarejestrowałem się na ProTraderze i tam mam chyba tygodniowy test. Kwestia jest tego rodzaju, że jak loguję się na real JForex, to oprócz loginu i hasła potrzebuję jeszcze PIN-u, który wpisuję z czegoś a la captcha w okienku logowania na JForex. W ProTraderze nie ma takiej opcji i dlatego wywala mi, że nie nie takie dane. Jakbyś coś gdzieś wyczaił byłoby fajnie, chciałbym zobaczyć jak Level II w tym wygląda od Dukasa.
http://www.protrader.org/showthread.php?t=2008

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Probuje to podlaczyc pod demo Dukasa, ale wyskakuje mi taki blad jak w obrazku ponizej - jak to naprawic? :) Wlaczylem sama platforme jforex dukasowa, ale tam nie moge znalezc tej opcji o ktorej wspomina monit.

edit: znalazlem Marchwe Twoja notke w testimonials nawet przypadkiem :
- I'm yours client and I think that ProTrader is The Best Platform for Trading and automated trading. This is what I search whole my live!
/Karol Marchewka, Active Trader/ :)

Dodano po 19 godzinach 12 minutach:

Nie mam pomyslu jak to obejsc, jak uruchamiam Jforex to nie pyta sie mnie, zebym akceptowal to okienko "always trust", normalnie od razu wlacza mi sie okienko logowania do dukasa, ale jak probuje uruchomic to przez PT to mam ciagle ten blad. Oficjalny suport przeslal mi certyfikat dukasa i radzli zainstalowac najnowsza jave, certyfikat wgralem, java jest najnowsza 6.19 chyba i nadal mam ten sam monit. Ktos mial podobna sytuacje?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Ten komunikat w oknie protradera sugeruje, że należy włączyć opcję podczas uruchamiania platformy jforex.
Jak odpalisz jforex w przeglądarce wyskoczy okno "uruchom" w nim znajduje się checkbox, który po zaznaczeniu powoduje, że system zawsze ufa aplikacjom wydanym z danego źródła.
Jeśli odpalasz w przeglądarce jforex i odpala się od razu bez żadnego monitu to opcję masz już zapewne zaznaczoną .....

Tyle co do opcji ... co do samego Dukasa i PT .... Sprawdzałem połączenie z Dukasem już chwilę temu i robiło ...
Może aktualnie coś nie balanga (co nie jest dziwne w podłączaniu PT do broków), jako że od tej pory i PT i Dukas wprowadzili trochu zmian. Zadaj pytanie na forum PT ...
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Jest dokladnie tak jak piszesz, opcja byla zaznaczona juz wczesniej, tylko ten PT jakby jej "nie widzi" nie wiem czemu, jesli z javy wywale certyfikat dla dukasa, to przy nastepnym uruchomieniu Jforex z ich strony znow bedzie zapytanie, czy nalezy im ufac, opcja jest zreszta domyslnie zaznaczona na yes, daje run, dukas sie wlacza, potem probuje w PT sie zalogowac i wlasnie wyskakuje ten monit. Skonczyly mi sie pomysly an chwile obecna co zrobic ;). Szkoda, ze to jedyny 3rd party program do platformy dukasa.
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.

Mam ten sam problem Kielki. Jeszcze niedawno demo działało ok. Może Dukas coś zmienił w swojej aplikacji. Napisałem na forum PT, powinni niedługo ten problem rozwiązać.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

green7
Maniak
Maniak

Na próbę odpaliłem PT i Dukasa nie było problemów, połączyło się od razu. Zaktualizowałem i PT i Dukasa - to samo, działa bez problemu, żadne pytanie o certyfikat w PT się nie pojawia (i nie pamiętam by się pojawiało kiedykolwiek)
Z tym, że ja mam wersję PT Multistation....
Szkoda, ze to jedyny 3rd party program do platformy dukasa.
Mniemam, że nie jedyny - openforexplatform suportuje już dukasa, pewnie niebawem i inne platformy też podepną jako że dukas daje odpowiednie api ...
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.

Na XP też nie mam problemów. Na Viście mam to samo co Kielki.

OpenForexPlatform supportuje jedynie Dukascopy API. JForex dopiero mają w planach. Pewnie będzie dostępny dopiero z wersją 2 OFxP.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Juz myslalem, ze to znowu cos z moim kompiszczem, jakos razniej wiedziec, ze sam nie jestem. U mnie to jest win7 i tez PT multistation, nawet nie wiedzialem, ze moze byc inna :), do tej znalazlem odnosnik na ich stronie jako front end produkt czy jakos tak.

green7
Maniak
Maniak

No to jak macie Win7/Viśtę to problem być może tkwi w uprawnieniach do folderów?
Spróbujcie platformy po zalogowaniu się na "prawdziwego administratora" z pełnymi uprawnieniami, może to coś da ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Kielki pisze: edit: znalazlem Marchwe Twoja notke w testimonials nawet przypadkiem :
- I'm yours client and I think that ProTrader is The Best Platform for Trading and automated trading. This is what I search whole my live!
/Karol Marchewka, Active Trader/ :)
Ten tekst napisałem do nich w mailu chyba pod koniec 2007 roku lub na początku 2008 ;) Pewnie im się spodobało i zapodali to w testimorials. Choć bez mojej zgody!!! ;) Może ich zaskarżę i jakieś odszkodowanko za straty moralne dostanę lub tantiemy :D

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ