Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Ciekawe czy analiza poranna zda. Siedzę na Sce - niestety zbyt nisko trochę ale może dadzą zarobić .

Aby tylko mi pina w górę nie dali :) M30 i 1h wyglądają spadkowo - 4h zresztą też

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

dobra myśl i analiza, ja dziś łba nie mam, zostawiłem na wtope chyba next tydzień zaczne grać bo rozkojarzony łaże.
Obrazek

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Dobra ja odpadam :) nie kumam dziś ocb :)

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Pamietajcie ze przy takich okolicznosciach latwo zapomniec ze istnieje chciwosc ;)
Do zgarniecia bylo spokojnie ok. 100 pipsow i podziekowanie - niech dzien toczy sie dalej. Ja zgarnalem 'tylko' 20 ale nie jestem jakos na siebie wsciekly ze moglem duzo wiecej ani zmartwiony bo zakladam sie ze wiele osob potrafilo dzisiaj wyjsc na minus :)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Jeżeli mój system na jednej obserwowanej parze oferowałby mi ~4 wejścia po 20 pips dziennie to jasne nie byłbym ani smutny ani zły. Jednak jeżeli stosuję SL rzędu 20 pips a TP średni wychodzi 50 to głupio oddać te 30 pips, Jednak dziś bonus w postaci be. poleciało na +22 i potem zawrotka.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

No tak to przeciez tez od samego systemu zalezy. Najwazniejsze jednak ze udalo sie na +
A takie pytanko bo jesli szukasz wejsc na +50 co nie jest malym ruchem to dzisiaj chyba nie bylo dobrego sygnalu na L bo generalnie chyba ciagle obowiazuje S ?? chociaz chyba powinienem napisac ze wejscia na L bylo delikatnie ryzykowne na dluzszy ruch ...
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

nie patrzę tak jak Wy :) trochę inne rzeczy są dla mnie ważne. Co do pytania:

http://i44.tinypic.com/hs7v35.gif

tam obserwowałem ale czemu nie wlazłem :D:D zamykałbym przy 60-80 pipsach. 60 minimum. Na eju do zabrania było 40 jednak tam też mi TP wychodził więc i przy 40 bym zamykał.
Dla mnie nie do końca ważny jest trend... powiedział bym że ważniejszy jest kierunek na dany dzień.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Dokladnie gdzies w tym miejscu sam szukalem wejscia ale ostatecznie zdecydowalem sie na EU dlatego ze na GU jest tam spora swieczka i balem sie cofniecia (mam tylko 8 SL) a poniewaz delikatne cofniecie bylo na EU to ladnie wyszla L'ka. Chociaz trzeba przyznac ze mozna bylo z tego wyciagnac wiecej niz 20 pipsow ale jak mi TP zaskoczylo bylem gdzies w drodze do pracy :)

Odnosnie trendu to nie mialem na mysli ze ten D1/W1 jest decydujacy ale od niego zaczynam analize. Sam przeciez przewidywalem na dzisiaj L'ki i zreszta tak mi nawet caly ten tydzien moze wygladac a potem pewnie kontynucja S.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Normalnie aż miło patrzeć za zaczynają tutaj dialogi powstawać :)
Dzisiejsze zagranie moje było totalnie nie przemyślane, ogólnie wszystko dobrze zaplanowane, a add niepotrzebnie zjadł połowę zarobionych środków. W każdym razie za 2-3 tygodnie będę już miał trochę wolnego czasu na robienie analiz czyt. propozycji i przedstawianie ich tutaj razem z moją propozycją zagrania wg wypracowanego stylu. Ogólnie świetna sprawa jeśli ktoś pokazuje w jaki sposób gra, przynajmniej ja się na tym zawsze sporo uczyłem i sporo zyskałem dlatego otwarcie pokazuje jakimi kwotami obracam, jaką wielkością lotów itp. Ogólnie to co teraz robiłem, te piramidki to bardziej taka zabawa niż gra. Lubie się sprawdzać, wrzucić z 20-30zł i wyjść z tego na 1000, podbudowuje takie coś no i oczywiście trening niezły to jest. A czy się sprawdza? Powiem tak, około 200-300zł straty miesięcznie na taką zabawę. A wygrana max jaką dobiłem, to na spadkach GBP USD coś koło 3tysięcy z 50zł w ciągu tygodnia. Zwykle czekam na dno trendu, obojętnie na której parze, wchodzę małą pozycją i dodaje na zasadzie fali eliota, np 1,1,2,3,5,3 , druga fala większa więc zwiększam loty, na końcu mam pracujące długi czas już zarobione nieźle pozycje i skalpie mały ruch największą pozycją. I tyle.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Tak bez analizy, ale USD/JPY już chyba czas na wybicie w górę? może wrzucę co nieco, 94 kusząco wygląda jako t/p
Obrazek

ODPOWIEDZ