Praca licencjacka o giełdzie Forex

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Tak jak się wczytuję to widzę tu zagadnienie albo sieci neuronowych, albo algorytmów genetycznych (to jeśli chodzi o te wagi). Jeśli coś trudniejszego to programowanie genetyczne. Może jakiś temat z optymalizacją, automatyzacją. Na pewno się da i jednocześnie można coś ciekawego i przydatnego stworzyć.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
thomas
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: thomas »

a jeżeli chodzi o coś wcześniejszą faze czyli temat pracy:) to jaki dobrze by było ułożyć bo słyszałem ze to jest istotne

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Również studiuję informatykę. Na razie pierwszy rok. Mam zamiar swoją pracę badawczą oprzeć o forex.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

thomas pisze:a jeżeli chodzi o coś wcześniejszą faze czyli temat pracy:) to jaki dobrze by było ułożyć bo słyszałem ze to jest istotne
To już zależy czym konkretnie chcesz się zająć, na pewno promotor pomoże w wyborze tematu. W końcu on ma Cię prowadzić. pójdziesz powiesz co Cię interesuje i albo razem dojdziecie do jakiegoś tematu.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
thomas
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: thomas »

no właśnie mam przygotować sobie kilka o czym chce pisać itp. stąd moje pytanie aby coś zaproponować, bo generalnie nie wiem jak miał by brzmieć temat pracy ;/

Shift
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Shift »

Witam,
Od pewnego czasu interesuje się forexem. Aktualnie jestem na etapie wyboru tematu pracy licencjackiej. Myślałem o temacie np. "Zarządzanie ryzykiem walutowym w przedsiębiorstwie" lub coś w tym stylu. Myślę, że z bibliografią nie będzie problemu. Jednak pojawia się problem, muszę znaleźć jakąś firme np. zajmujacą się exportem / importem i mieć jakieś dane od niej, aby na podstawie tego napisać swoje przemyślenia, wnioski.
Więc powstaje teraz pytanie gdzie najłatwiej takie dane można dostać, zdobyć.

Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie, komentarze, pomoc.

Pozdrawiam,

erybnik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: erybnik »

Shift pisze:Witam,
Od pewnego czasu interesuje się forexem. Aktualnie jestem na etapie wyboru tematu pracy licencjackiej. Myślałem o temacie np. "Zarządzanie ryzykiem walutowym w przedsiębiorstwie" lub coś w tym stylu. Myślę, że z bibliografią nie będzie problemu. Jednak pojawia się problem, muszę znaleźć jakąś firme np. zajmujacą się exportem / importem i mieć jakieś dane od niej, aby na podstawie tego napisać swoje przemyślenia, wnioski.
Więc powstaje teraz pytanie gdzie najłatwiej takie dane można dostać, zdobyć.

Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie, komentarze, pomoc.

Pozdrawiam,
Poszukaj w sprawozdaniach spółek notowanych na GPW. Trochę info powinno tam być.

belize
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: belize »

Witam,
mam probelem z tematem pracy licencjackiej i sformułowaniem jej celu. Chciałabym sie skupic na zachowaniu się spary EUR/USD, na podstawach i taktykach handlu dla tej pary.
Proszę pomóżcie mi to jakość rozwinąć i ciekawie sformułować.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

belize pisze: mam probelem z tematem pracy licencjackiej i sformułowaniem jej celu. Chciałabym sie skupic na zachowaniu się spary EUR/USD,
Nazwałbym to historyczne kształtowanie się ceny E/$ w oparciu o AT i AF.
Rozbudowałbym również temat że tylko 30% dolarów jest w obiegu w USA a 70% dolców jest w obiegu poza USA.Fascynujący temat i życzę powodzenia.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

wand
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wand »

Ja miałem temat" wykorzystanie analizy technicznej na rynku forex"

ODPOWIEDZ