Praca licencjacka o giełdzie Forex
Tak jak się wczytuję to widzę tu zagadnienie albo sieci neuronowych, albo algorytmów genetycznych (to jeśli chodzi o te wagi). Jeśli coś trudniejszego to programowanie genetyczne. Może jakiś temat z optymalizacją, automatyzacją. Na pewno się da i jednocześnie można coś ciekawego i przydatnego stworzyć.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
- jamesfisher
- Pasjonat
To już zależy czym konkretnie chcesz się zająć, na pewno promotor pomoże w wyborze tematu. W końcu on ma Cię prowadzić. pójdziesz powiesz co Cię interesuje i albo razem dojdziecie do jakiegoś tematu.thomas pisze:a jeżeli chodzi o coś wcześniejszą faze czyli temat pracy:) to jaki dobrze by było ułożyć bo słyszałem ze to jest istotne
======================================================
Witam,
Od pewnego czasu interesuje się forexem. Aktualnie jestem na etapie wyboru tematu pracy licencjackiej. Myślałem o temacie np. "Zarządzanie ryzykiem walutowym w przedsiębiorstwie" lub coś w tym stylu. Myślę, że z bibliografią nie będzie problemu. Jednak pojawia się problem, muszę znaleźć jakąś firme np. zajmujacą się exportem / importem i mieć jakieś dane od niej, aby na podstawie tego napisać swoje przemyślenia, wnioski.
Więc powstaje teraz pytanie gdzie najłatwiej takie dane można dostać, zdobyć.
Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie, komentarze, pomoc.
Pozdrawiam,
Od pewnego czasu interesuje się forexem. Aktualnie jestem na etapie wyboru tematu pracy licencjackiej. Myślałem o temacie np. "Zarządzanie ryzykiem walutowym w przedsiębiorstwie" lub coś w tym stylu. Myślę, że z bibliografią nie będzie problemu. Jednak pojawia się problem, muszę znaleźć jakąś firme np. zajmujacą się exportem / importem i mieć jakieś dane od niej, aby na podstawie tego napisać swoje przemyślenia, wnioski.
Pozdrawiam,
Poszukaj w sprawozdaniach spółek notowanych na GPW. Trochę info powinno tam być.Shift pisze:Witam,
Pozdrawiam,
Nazwałbym to historyczne kształtowanie się ceny E/$ w oparciu o AT i AF.belize pisze: mam probelem z tematem pracy licencjackiej i sformułowaniem jej celu. Chciałabym sie skupic na zachowaniu się spary EUR/USD,
Rozbudowałbym również temat że tylko 30% dolarów jest w obiegu w USA a 70% dolców jest w obiegu poza USA.Fascynujący temat i życzę powodzenia.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów