huzar76-sygnaly dnia
"Wchodze tylko z kierunkiem"
Obecnie staram sie grac blekitny okrag . Dzisiejszy dzien niestety wyszlem za szybko, blagalem o podciagniecie tak abym mogl ponownie wskoczyc...
Ale przeciez " rynek nie wie o moim istnieniu"...cholera..
Obecnie staram sie grac blekitny okrag . Dzisiejszy dzien niestety wyszlem za szybko, blagalem o podciagniecie tak abym mogl ponownie wskoczyc...
Ale przeciez " rynek nie wie o moim istnieniu"...cholera..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zawsze mozna zarobic, jesli mam czym obrocic...
... zrob przysluge sobie i swoim najblizszym-wchodz z kierunkiem ..
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Ja wydusiłem z kangurka +112 od wczoraj 
Od 61.8 ale raz mi uciekł o 1 pips ale za drugim razem go przydusiłem aż mu oczy na wierzch wyszły

Od 61.8 ale raz mi uciekł o 1 pips ale za drugim razem go przydusiłem aż mu oczy na wierzch wyszły

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"WCHODZE Z KIERUNKIEM"
Najprostrze metody sa najskuteczniejsze. Jesli znam kierunek , wiem jak zarzadzic ryzykiem a system ponowie pokazuje cos co zawsze dzialalo to ,pytam sie, jak mozna tu nie zarobic?
To wszystko . Nie zastanaiac sie czy to czy tamto. Nie szukac a moze tak albo tak, nie.
1. kierunek
2. jak to zagrac by nie stracic
3. i czy to co widze w sysie to jest to co zazwyczaj widze przed ruchem 30-130 pipsowym.
3xTAK dla samego siebie...
Najprostrze metody sa najskuteczniejsze. Jesli znam kierunek , wiem jak zarzadzic ryzykiem a system ponowie pokazuje cos co zawsze dzialalo to ,pytam sie, jak mozna tu nie zarobic?
To wszystko . Nie zastanaiac sie czy to czy tamto. Nie szukac a moze tak albo tak, nie.
1. kierunek
2. jak to zagrac by nie stracic
3. i czy to co widze w sysie to jest to co zazwyczaj widze przed ruchem 30-130 pipsowym.
3xTAK dla samego siebie...
"Wchodze z kierunkiem"
0.9140 za tyle sprzedalem 30%tego na co mialem ochote. L.Opr. po cieniach. 4G bez zabezpieczenia...
17:24 dobralem kolejne 30% wkladu po 0.9150....
A co tam w emerging market, Rosji sie dzieje ... woda na mlyn....
0.9140 za tyle sprzedalem 30%tego na co mialem ochote. L.Opr. po cieniach. 4G bez zabezpieczenia...
17:24 dobralem kolejne 30% wkladu po 0.9150....
A co tam w emerging market, Rosji sie dzieje ... woda na mlyn....
"Wchodze z kierunkiem"
Krutka z wczoraj mocno stratna z tym ze nie ma sensu zamykac . RGR widziane zostalo zanegowane i to co jest grane to uklad swiec z czasowki 1T. Oczywiscie na A$ jest bezczelnie i bardzo wysoko odreagowali negujac RGR z 4G.
Zastanawiam sie czy byl sens wchodzic kiedy cena weszla w poziom uwazany przeze mnie za niemozliwy. Powinnienem byl poczekac na odbicie sie od niego i potwierdzajacy powrot. Pewnie do tej pory bym nie mial i o wiele lepsze poziomy. Ucze sie uparcie wolno ...
Krutka z wczoraj mocno stratna z tym ze nie ma sensu zamykac . RGR widziane zostalo zanegowane i to co jest grane to uklad swiec z czasowki 1T. Oczywiscie na A$ jest bezczelnie i bardzo wysoko odreagowali negujac RGR z 4G.
Zastanawiam sie czy byl sens wchodzic kiedy cena weszla w poziom uwazany przeze mnie za niemozliwy. Powinnienem byl poczekac na odbicie sie od niego i potwierdzajacy powrot. Pewnie do tej pory bym nie mial i o wiele lepsze poziomy. Ucze sie uparcie wolno ...
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
No chamy wstrętne z niczym się nie liczą. Prą do góry jak by się nic na około nie działo.huzar76 pisze:Oczywiscie na A$ jest bezczelnie
Ja trzymam S od wczoraj i już sobie włosy z głowy wyrywam (dobrze że to konkursowe $) cały zysk z zeszłego tygodnia zeżarł kangur

Normalnie grałbym na złocie tylko AM często ma rynek zamknięty wieczorami więc przeskoczyłem na A$.
Nic trzymam dalej.

Pozdrawiam
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
Przegladam sobie ustawe budzetowa na 2009r. i ciekawostka:
Art. 39.
1. UpowaŜnia się Ministra Finansów do dokonywania transakcji finansowych na
instrumentach pochodnych, zmieniających strukturę przepływów finansowych
stanowiących dochody i wydatki budŜetu państwa, z których uzyskane środki finansowe pomniejszają wydatki.
Jest to wyciete z ustawy budzetowej na 2009r..
Zapewne jest to i w ustawie budzetowej na 2010r.
Pytam sie: Jakie kwalifikacje ma Minister Finansow.?????
Jak wiemy w Polsce nie ma ani jednego Hedge Fund, nie ma tez (w.g. mnie ) polaka na szczycie w bankach inwestycyjnych ( nie sa to polskie banki i polak tam nie ma prawa byc postacia decyzyjna, co najwyzej poltycznym dodatkiem), Uczelnie wyzsze tez nie "wypuscily" nikogo o kim sie mowi publicznie "drugi Soros" Spekulacja na instr. pochodnych srodkami budzetowymi ... to dopiero stress...
...Zawsze mozna wynajac Goldman Sachs i jakos to bedzie...
Grecja sobie pouzywala i maja
Art. 39.
1. UpowaŜnia się Ministra Finansów do dokonywania transakcji finansowych na
instrumentach pochodnych, zmieniających strukturę przepływów finansowych
stanowiących dochody i wydatki budŜetu państwa, z których uzyskane środki finansowe pomniejszają wydatki.
Jest to wyciete z ustawy budzetowej na 2009r..
Zapewne jest to i w ustawie budzetowej na 2010r.
Pytam sie: Jakie kwalifikacje ma Minister Finansow.?????
Jak wiemy w Polsce nie ma ani jednego Hedge Fund, nie ma tez (w.g. mnie ) polaka na szczycie w bankach inwestycyjnych ( nie sa to polskie banki i polak tam nie ma prawa byc postacia decyzyjna, co najwyzej poltycznym dodatkiem), Uczelnie wyzsze tez nie "wypuscily" nikogo o kim sie mowi publicznie "drugi Soros" Spekulacja na instr. pochodnych srodkami budzetowymi ... to dopiero stress...
...Zawsze mozna wynajac Goldman Sachs i jakos to bedzie...
Grecja sobie pouzywala i maja
Zacytuję ekonomicznego Noblistę:huzar76 pisze:Spekulacja na instr. pochodnych srodkami budzetowymi ... to dopiero stress...
"łatwo się wydaje cudze pieniądze na cudze potrzeby (...)" - tak własnie działa Państwo
Zresztą ja wciąż powtarzam, że Państwo jest taką dużą firmą, która za swoją działalność otrzymuje pieniądze. Niestety mało, które Państwo jest firmą rentowną. W ogóle wydaje mi się ze za kolejne 25-100 lat nie trzeba będzie wojny aby pozyskać nowe terytorium. Otóż zapewne będziemy świadkami przejęcia Państwa silnego gospodarczo przez Państwo z maksymalnym deficytem budżetowym. Tak to powinno wyglądać....