Dzięki serdeczne wszystkim,temat rozwinął się świetnie.Może to wygląda na to że czepiam się szczegółów niestety te szczegóły mogą decydować.Biega mi konkretnie o to że np. analizujemy rynek AT,AF z 2 miesiące i wszysto super z perspektywy np. 2 lat, niestety parę uderzeń przeciw nam i wylatujemy z kontraktów,tracimy kasę,trend ucieka,parę miesięcy naszej pracy na darmo natomiast gdy wylecimy z rynku trend idzie zgodnie z naszymi analizami....straszliwy ból... .Natomiast jasne że mając wykorzystaną linię kredytową trzeba zapłacić odsetki to jest jasne tylko jeżeli jesteśmy na realnych papierach czy walutach nie grozi nam przypadkowe wylecenie z rynku dla mnie to jest sprawa fundamentalna....
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki.
Dodano po 24 minutach:
xamael pisze:pozycje do 400 milionów to juz jednak normalka, na głownym miedzybanku
Słyszałem że w godzinach 8-17 kilkakrotnie większe sumy wchodzą z palca....
Lecz jeżeli możecie to potwiwrdzić będzie fajnie....
Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Wg mnie to w tych godzinach to więcej jest ilości tego tupu pozycji. Wg mnie dla banków które grają pozycjami liczy się elastyczność, wiec chyba lepiej sporo pozycji ale o mniejszej wartości. Bo godziny od 8 do 17 to kocioł i nikt nie wie co się będzie dziać.
Trzymając się systemu: 82% skuteczności || Grając wbrew systemowi: 8% skuteczności. Dyscyplina jest autorem większości zwycięstw.
Często banki, firmy mają w dupie aktualny kurs i co będzie w niedalekiej lub
dalszej przyszłości.
Kiedy trzeba przewalutować transakcję kartą to robią to kiedy równowaga pomiędzy
obiema walutami jest zachwiana. Natomiast firmy gdy robią transakcje w innej
walucie i zabezpieczają się przed zmianami kursu na rynku FX też mają to
w dupie. Gdy bank udziela kredytu w innej walucie też stara się zabezpieczyć
swoją inwestycję.
Przykładów można mnożyć. Jedno jest pewne duża ilość transakcji jest
przeprowadzana bez sprawdzania kursów bo nie jest to istotne dla zarobku.
Chodzi tylko o zabezpieczenie swojej pozycji.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego
zz pisze:
To zależy jak na to patrzeć jestę lepszy o 350-1000% lepszy od średniej najlepszych podmiotów na świecie //mogę to udokumentować//więc chyba nie jest tak żle ze mną......
Pozdrawiam.
Nie chciało mi się czytać kolejnej absurdalnej dyskusji, ale skoro sam oferujesz to mam prośbę - udokumentuj, pokaż jakimi to pieniędzmi zarządzasz i z jakim efektem. Bo w rzeczy, które o sobie piszesz, na podstawie tego co piszesz nie mogę uwierzyć.
Noob pisze:Bo w rzeczy, które o sobie piszesz, na podstawie tego co piszesz nie mogę uwierzyć.
To że nie możesz uwierzyć to efekt naszego kształcenia niestety.Nie winię studentów, winię uczelnie.
Pozdro.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
LowcaG pisze:Czyli jednek nie bedzie udokumentowania?
Bedzie.Oczekuję piecioletniego kontraktu .Pensja 5 tyś Euro miesięcznie od instytucji finansowej lub zorganizowanych instytucji pod kontrolą CFTC minimum 10 lat i jest do wglądu.
Pozdrawiam i oczekuję propozycji.
Dodano po 7 minutach:
Ps. aby nie było nieporozumień, jeszcze raz odnoszę swoje wyniki do średniej udokumentowanej z ostatnich dziesieciu lat pod kontrolą CFTC abyśmy sobie jakiś bzdur nie opowiadali.
Oczekujesz kontraktu od jakiejkolwiek instytucji, bo piszesz jakieś rzeczy o sobie w internecie? Wow, to na pewno się uda. Czyli nam jednak w żaden sposób nie udowodnisz swoich doskonałych wyników? To może przestań o nich pisać, bo o ile zauważyłem, że jesteś jedyną osobą, która to robi i to bez przerwy.
Śmieszy mnie to, bo gdybym ja miał w ciągu ostatnich lat wyniki o 1000% lepsze niż najlepsze instytucje (jak o sobie piszesz) to nie siedziałbym na forum i biadał nad emeryturami.
W kwestii z drugiego wątku - nie jestem absolwentem żadnej uczelni, jestem studentem. I może mam wyprany mózg, ale również dziwne wrażenie, że duża większość osób na tym forum wierzy w twoje osiągnięcia równie mocno jak ja.
Może chociaż się przedstaw, to poczytamy te artykuły o twoich sukcesach.
A, i jeszcze żeby nie było wątpliwości. Wierzę, że można osiągać wyniki, o których mówisz. Po prostu nie wierzę, że ty je osiągasz.
Oczekujesz kontraktu od jakiejkolwiek instytucji, bo piszesz jakieś rzeczy o sobie w internecie? Wow, to na pewno się uda.
Widząc co się tam dzieje w sumie zwisa mi to.
Noob pisze:żaden sposób nie udowodnisz swoich doskonałych wyników?
Zyjemy w takim kraju że uważam że na naszym forum trzeba pytać o wszystko łącznie z zarobkami w branży,atmosferą itp.Lecz wchodzenie na osobiste PIT i wyciągi to uważam za chamstwo i totalny brak kultury.
Noob pisze:Śmieszy mnie to, bo gdybym ja miał w ciągu ostatnich lat wyniki o 1000% lepsze niż najlepsze instytucje (jak o sobie piszesz) to nie siedziałbym na forum i biadał nad emeryturami.
Ciebie śmieszy a mnie nie śmieszy....zresztą wiesz jakie jest moje zdanie na ten temat.Skoro osoba co zarabia z 10 000- 30 000 zł miesięcznie i ma policzone za miesiąc pracy 1.5 -2 zł miesięcznie a śmieciaż,sprztączka,kierowca ma policzone np. 1 zł za miesiąc pracy w tej sytuacji mówienie że ktoś jest bogaty a ktoś inny nie jest bogaty jest nieporozumieniem.Tyle z mojej strony w tym temacie.
A, i jeszcze żeby nie było wątpliwości. Wierzę, że można osiągać wyniki[/quote
Tak ?...to już jakiś postęp.Może jeszcze napiszesz jak Twoim zdanie to należy osiągnąć nie mając pojecia w Twoim przypadku o trendach długotrrminowych podpartych dodatkowo usługami bankowymi na najwyższym poziomie?
Noob pisze:Po prostu nie wierzę, że ty je osiągasz
W sumie to mi to zwisa ponieważ widzę że ta moja pisanina to daremny trud.....
Pozdrawiam.
Dodano po 4 minutach:
Ps. pomyśl Noob na chwilę jeżeli nie Wy bankowcy to będziecie rozumieć i to robić to kto w tym kraju to ma robić?.........W sumie to wszystkiego się odechciewa.....
Nikt tu nikomu nie wchodzi na PITy. Jest różnica między rozmową o tym, ile kto zarabia a rozmową o tym czy ktoś mówi prawdę na swój temat na forum.
W chwili obecnej nie jestem żadnym bankowcem, pracowałem w banku niecały rok. Rzeczy, które dzieją się na polskiej giełdzie, do których linki z upodobaniem wklejasz, nie odbiegają od tego co dzieje się na Wall Street czy w Londynie. Wręcz przeciwnie, kwoty zarabiane tam na manipulacjach, handlu informacją poufną, znajdują się w zupełnie innej skali wielkości. Nie boli mnie to. Nie uważam, że ktokolwiek wydymał przedsiębiorców na opcjach, sam je sprzedawałem i widziałem, że to klienci oszukiwali banki, żeby sprzedać ich więcej, a nie banki musiały ich namawiać. Analogicznie nasze poglądy różnią się w masie innych rzeczy.
Ty przeżywasz emerytury. Uważam, że polska reforma emerytalna była skandalem, typowym skokiem na kasę, 10% prowizje od zarządzania, które brały OFE to zwykłe złodziejstwo. To się zgadzamy, ale jest jedna różnica - ja nie przeżywam rzeczy, na które nie mam wpływu. Nie płaczę nad systemem emerytalnym, bo go nie zmienię - zamierzam oszczędzać pieniądze, żeby nie przejmować się emeryturą. Tak samo nie płaczę, że nie urodziłem się w Stanach, że moi rodzice nie są miliarderami, itd. Ze wszystkich twoich postów można wyciąć tekst i wpisać wielkimi literami OSZUKALI. Tak było, tak jest i tak będzie. Życie szarych ludzi zawsze będzie ciężkie. Nad czym tu płakać?