Akhh pisze:Mam 500k USD - chcę iść bezpośrednio na interbank.
Próg do GS na RediFx (nie wiem czy dalej obowiązuje lub czy nie podwyższyli).
Ale to nie interbank tak jak myślisz.
Akhh pisze:Czy możliwe jest otrzymanie kredytu - żeby lewar był 100:1 a przynajmniej 50:1.
Ale po co ten kredyt? Na Interbanku nie ma cfd, bo jak ty sobie to wyobrażasz praktycznie?
Akhh pisze:Jak to w ogóle w praktyce może wyglądać. Jeśli zawieram powiedzmy średnio 2 transakcje trwające średni minutę, ale wykorzystujące maksymalny lewar.
Chyba przywarłeś na stałe do teorii cfd.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 153#244153
Akhh pisze:Prowizji nie ma tak jak pisze Nievinny?
Są opłaty stałe, które wykluczają dlatego pojawiły się takie oferty jakie daje GS,UBS,HSBC z pro palatforms.
Akhh pisze: Ktoś zarabia tylko na linii kredytowej. Ile taka linia mogłaby kosztować hipotetycznie z lewarem 100, ale tak jak napisałem używana maksymalnie przez 1h miesięcznie.
Po co ta linia dla kogo i kto ją ma dać?
Piszesz jako indywidualny czy z perspektywy instytucji.
Akhh pisze:Nie wiem czy w ogóle jest możliwe odpowiedzieć na takie pytania, albo np nie ma co się zastanawiać nad interbankiem tylko iść do jakiegoś dobrego brokera podpiętego pod wiele instytucji, który da spready rzędu 0,4-,08 Edek, 0,6-1,2kabel już z wliczoną prowizją.
No a futy na CME ? Dla ciebie to za mało ?
Akhh pisze:O jednym zapomniałem - jeśli cały czas podkreślam hipotetycznie - udałoby się wejść na taki interbank z kapitałem 500k usd i lewarem 100 to czy buy/sell stop wielkości 50mln czyli 500lotów otworzy się bez poślizgu/cześć bez część z małym poślizgiem.
Nie ma szans z taką kasą.
Zrób praktyczny rachunek ryzyka na pozycje w CME z hipotetycznym depozytem.
Jest jeszcze kwestia interbanku i opcji. Defakto sprawa wygląda inaczej.
Tymek? Coś mądrego w temacie ? Żeby nie gdybać ?
Poszperam po pytam, w tym roku badam opcje..
CLEARING HOUSE
Dodano po 10 minutach:
Akhh pisze: I czy można używać jakiś automatów, API - chodzi tutaj tylko o wspomaganie wstawiania zleceń, ewentualnie automatyczne przestawianie SL.
Z tym SL to przegięcie.. wg mnie.
Kupiłeś Dolary i co .. masz Dolary.. chyba, że piszesz o SL na margin na kredycie.
A co do api to..
FIX
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)