Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
uszasz
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: uszasz »

Pozwole sobie podpiąć się pod temat, prosze o surową krytykę i sensowne komentarze. Poniżej moj short na eur gbp :

Ogólna sytuacja na h4

Obrazek[/img]

no i kształtujące się potwierdzenie przebicia oporu na h1:

Obrazek

Teraz mam pytanie - czy uwazacie ze powinienem przestawic stopa powyżej szczytu który widać na h4 na początku wykresu (kurs 90.53 u mojego brokera) ??
Beginner, fuck off.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Odpukać nie będzie potrzeby bo świeca bear na weekly ślicznie obejmuje całą świecę bull a do zamknięcia zostało dzień z hakiem. Nie śledziłem EUR/USD ale tam chyba większość liczy jeszcze na ten ruch w górę do 1,3700 około. EUR/JPY po spadku zrobiło tęcze w górę spadło do 31.8 spotkało opór i wróciło ponad 31.8. Hm ja nie zrezygnuje z tego sella osobiście na EUR/GBP ale dla pewności podzieliłem ten SHORT na 2 połowy, drugą dałem przy wyższym oporze a stop dla obu przy jeszcze kolejnym.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nie wnikam w szczegóły ale fundamenty wskazują na osłabienie Jena i umacnianie Dolara. USD/CAD też widać robi ładną formacje na trend w górę.
Ostatnio zmieniony 21 mar 2010, 18:42 przez Tekron, łącznie zmieniany 1 raz.

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

uszasz pisze:Pozwole sobie podpiąć się pod temat, prosze o surową krytykę i sensowne komentarze. Poniżej moj short na eur gbp :

Ogólna sytuacja na h4

Obrazek[/img]

no i kształtujące się potwierdzenie przebicia oporu na h1:

Obrazek

Teraz mam pytanie - czy uwazacie ze powinienem przestawic stopa powyżej szczytu który widać na h4 na początku wykresu (kurs 90.53 u mojego brokera) ??
Mam niemal identyczne wejście i też nie zebrany sell limit mniej więcej na tym samym poziomie. Ja bym SLa nie przesuwał co najwyżej ponowił wejście w okolicach wyższego poziomu fibbo zgrywając go z jakimś sensownym oporem i zawężając na wszelki wypadek SL przy drugim wejściu. Liczę na TP powyżej 100 pipsów, ale wyjście dostosuje do sytuacji. Z uwagi na przewidywane w mojej analizie, jutrzejsze umocnienie funta rozważę też w zależności od rozwoju sytuacji na SP500 wzięcie longa na GU z TP od 60 do nawet 600 pipsów w najbardziej optymistycznej wersji.
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

GBP/USD

GBP/USD na Daily odbija od 31.8 właśnie po spadku do bardzo mocnego 1,500.. więc raczej bankowe dalsze wzrosty. Minimalny t/p 1,5152 jeśli nie zejdzie poniżej 1,5010 po otwarciu to można śmiało odrazu wchodzić na Buy z s/l na 1,5010 i minimalnym tp 140pkt wyżej.

Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Ok, przetrawiłem jakoś myśli. Więc Eur/Aud wygląda na zwyżki:

Obrazek

Na Aud/USD mocny support i pozytywne fundamentale dzisiaj: więc także zwyżki:
[Obrazek

Co sumując daje kolejność siły EUR - AUD -USD
Czyli EUR/USD Leci w górę.
Eur i Gbp rosną w stosunku do CHF AUD i USD
więc siłą rzeczy na parze EUR/GBP musi być ruch w górę, chociaż mniej intensywny niż na innych, ponieważ obie waluty będą mocne. Tak to miało brzmieć :)

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Eur/CHF
Obrazek
GBP/Aud
Obrazek

Fibki zmierzyłem od dołu więc poziomy pomylone, ale wiadomo o co chodzi. To tylko rzut okiem na te pary, i potencjalne poziomy i siłę waluty.

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

Tekron pisze: więc siłą rzeczy na parze EUR/GBP musi być ruch w górę, chociaż mniej intensywny niż na innych, ponieważ obie waluty będą mocne. Tak to miało brzmieć :)
Nie bardzo rozumiem skąd wniosek, że euro wzmocni się względem funta. Możesz wyjaśnić swój tok rozumowania?
Z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Przynajmniej ktoś zapytał :D sorki ale równocześnie mgr kończę pisać. No więc odpowiedź to moje przeczucie. A wniosek był na podstawie tego, że skoro waluty obie będą mocne to GBP może nie poradzić sobie z EUR tak szybko. Dane wyjdą później niż otwarcie dzisiejsze, po którym EUR lubi się wzmacniać. Ja to widzę tak:
Obrazek
Sensowniejszy opór widać po wielkości świecy w historii. Teraz jest po odbiciu z podwójnego Pivota i przebiciu silnego oporu. Ja widzę tam na dole 1,2,3 i A,B,C,D, eliota, brakuje mi E, która zapewne sięgnie poziomu 50 przy fibku i oporze, po czym mały ruch 1,2,3 i dopiero spadek, takie mam wrażenie i taki scenariusz bym obstawiał. Bo ten poziom 9020 mi się wydaje słaby strasznie. Pozdrawiam :) p.s ja się na eliotkach jeszcze nie znam, wiem że tam ogonem świeczka poszła w dół ale ja zwykle zerkam bardziej na otwarcia i zamknięcia.
I chętnie posłucham jakichś opinii, żeby błędów ewentualnych nie robić.
Inne spojrzenie ( wychwytywanie tego też dopiero się uczę więc sorki jak źle to widzę)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Gdybu gdybu :) najpewniejsze wydają się wejścia na GBP/USD i GBP/JPY z Longami. Ja trzymam jeszcze LONG na USD/JPY. EUR/GBP i EUR/USD są dla mnie o wiele mniej pewne. Wszystko się okaże po otwarciu :)

ODPOWIEDZ