E-booki, książki - szukam, kupie, sprzedam, zamienie.

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
paraditto
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: paraditto »

witam! co po Surdelu?? jedną dwie pozycje do przeczytania proszę.

Awatar użytkownika
Emde
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Emde »

Witaj,nie chcę być niegrzeczny,ale rzuć okiem na mój skromny post powyżej...
A jeśli koniecznie chcesz czarno na białym,to subiektywnie kolejna pozycja to J. Murphy.Jeśli chcesz dwie,to podziel ksiązke na...dwie części :) Jak juz przeczytasz i zrozumiesz,leć dalej:)
pzdr,
Marcin

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

paraditto pisze:witam! co po Surdelu?? jedną dwie pozycje do przeczytania proszę.
Po Surdelu prawie wszystko jest lepsze i warte przeczytania :). Nie został tam wyczerpany żaden temat, to raczej książka-zachęta do prawdziwej nauki.
Podane przez Emde powyżej są jak najbardziej warte polecenia. Potem będziesz wiedział już mniej więcej w jakim kierunku chcesz iść i na czym się skupić.
Jeśli też choć trochę interesujesz się ekonomią to warto łyknąć książkę R. Yamarone "Wskaźniki ekonomiczne".
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

paraditto
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: paraditto »

emde widziałem twoją wcześniejszą listę ale chodziło mi o jedną książkę na początek. dziękuje za odpowiedź a masz może książkę Murphiego albo ebooka za opłatą oczywiście????

Awatar użytkownika
Emde
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Emde »

paraditto pisze:emde widziałem twoją wcześniejszą listę ale chodziło mi o jedną książkę na początek. dziękuje za odpowiedź a masz może książkę Murphiego albo ebooka za opłatą oczywiście????
Nie mogę sprzedać czegoś co otrzymałem za darmo,to niemoralne :)
Podaj mi maila na priv,podeślę Ci kilka pozycji.
pozdrawiam,
Marcin.

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: emulin »

Hej,

Poszukuje(z marnym skutkiem) "Mistrzowie Rynków Finansowych" Jacka Schwagera. Chętnie wymienię się za jakieś inne książki(w formie elektronicznej oczywiście) jak np. Analize techniczną Murphy'ego(choć pewnie każdy ma i przeczytał), książki surdela, czy nawet książki nie związanie bezpośrednio z rynkiem. Mam ich naprawdę masę...

Pozdro.
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

sena9
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sena9 »

Mistrzowie...są do kupienia w wielu sklepach, wystarczy poszukac, empik, malkerska itp, wiem bo niedawno sam kupowalem a ta pozycja moim zdaniem wiele nie wnosi, no może pobudza motywacje i wzmaga marzenia:)

Awatar użytkownika
4xtrend
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: 4xtrend »

Witam. Zakupiłem ostatnio system manualny rodem z Ameryki;) Na razie nie wiem, czy był to trafny wybór, ale jeśli ktoś byłby chętny, żeby go wypróbować na demo, proszę o kontakt przez PW. W zamian liczę na konstruktywną krytykę, ewentualnie jakieś wskazówki co do użycia.

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: emulin »

sena9 pisze:Mistrzowie...są do kupienia w wielu sklepach, wystarczy poszukac, empik, malkerska itp, wiem bo niedawno sam kupowalem a ta pozycja moim zdaniem wiele nie wnosi, no może pobudza motywacje i wzmaga marzenia:)
heh, wiem, że są do kupienia, ale chciałbym najpierw przejrzeć tę książkę w postaci ebooka, zanim zdecyduję się kupić :wink: A to, że nic dużo nie wnosi, to całkiem możliwe, ale na pewno interesująca jest...
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

seba82
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: seba82 »

poszukuje "wpomnien gracza gieldowego" e lefevre.
w zamian mam np bernsteina-cykle gieldowe, eldera- zawod inwestor, schwagera"analiza.." itp

ODPOWIEDZ