Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

No nie wiem , jeśli jest tak jak mówisz to ma chłopak breche niemiłosierną :P Może to jest tak jak ze spidermanem . Hehe , ważne że na plus :D Uzin piszesz tak samo tylko dlatego że ty też jesteś Hex , aa mam Cie ! Ale nie róbmy scen chłopaki , to nie forum detektywistyczne :D
Price Action

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

dzikus pisze:Ale nie róbmy scen chłopaki , to nie forum detektywistyczne
Proponuję, żeby już zakończyć ten temat ...
Może ALTEC też już da spokój ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Jestem za!! :)

Dodano po 8 minutach:

Ale wracając do tematu.
Dla zainteresowanych proponuję zobaczyć to video - http://transcripts.fxstreet.com/2008/01 ... ow-ri.html
Jest to teoria bliźniaczo podobna do MightyZones i ZL, oparta na strefach podaży/popytu (supply/demand), czyli krótkich kosolidacji/równowagi rynku. Wejścia bazują na wybiciu się ceny poza dany obszar popytu/podaży oraz pullbacka do stefy oraz ponownemu ruchowi w pierwotnym kierunku. Czyli bardzo podobnych do ZL.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

quapi pisze:zasady są te same - momentum, korekta zerująca amatorów, ruch w kierunku zysku zerujący pozycję przeciwną w wyższym TF
Tak się zastanawiam co się stanie, jak już grono znających ten "scenariusz" będzie bardzo duże, bo widzę, że koncepcja staje się bardzo popularna ...
W jaki sposób będą zerowani amatorzy?
Będzie jedna korekta na "podpuchę" i później ta "właściwa" zerująca?
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

ALTEC
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ALTEC »

Mike_Scofield pisze: Tak się zastanawiam co się stanie, jak już grono znających ten "scenariusz" będzie bardzo duże, bo widzę, że koncepcja staje się bardzo popularna ...
Nie bój się nigdy sie tak nie stanie,To forum popularnością nie grzeszy,i ten wątek jak sam widzisz nie jest za bardzo popularny,Na forum kreslika ten temat czytało mase ludzi i widzisz ilu z nich zrozumiało a ten wątek tam jest chyba od 2008 roku zrozumiało ją może z 10 osob a niby jest taka łatwa.A ogólnie jak ktoś wspomniał wcześniej ta metoda jest znana od lat 70 i jakoś rynek ciągle robi to samo:)Bo żeby grac na fx trzeba miec łeb na karku a nie wyłumaczoną strategie bo sa rózni ludzie i każdy z nich odbiera ją w swój sposób,Ludzie wszystko utrudniają,

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Mike_Scofield pisze:
Tak się zastanawiam co się stanie, jak już grono znających ten "scenariusz" będzie bardzo duże, bo widzę, że koncepcja staje się bardzo popularna ...
Będzie tak długo działać jak długo będą ludzie grający na wybicia, tak długo jak będą przesuwać stopa do BP, tak długo jak będą traktować pozycje profitowe na większym luzie niż te stratne - czyli póki bedzie "held profit" będą i ZLines
..........
czyli do końca istnienia rynków...

Teorie o spadku efektywności jakiejś, nawet świetnej metody wraz ze wzrostem liczby jej użytkowników można między bajki włożyć, skłaniałbym się raczej ku przeciwnej - jeśli w ogóle. A ZL, choć prosta, do łatwych nie należy, wymaga odrobiny wysiłku.

powodzenia życzę
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

wszedl ktos w tego longa? wyglada to tak jakby cena specjalnie tam doszla tylko po to zeby mozna bylo zagrac :)

Dodano po 56 minutach:

ja wszedlem duzo za pozno, bylo juz +24 a sie skonczylo na +2 :( no ale dalej juz nie moglo isc a ja tylko patrzylem jak spada.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

saku82pl pisze:wszedl ktos w tego longa? wyglada to tak jakby cena specjalnie tam doszla tylko po to zeby mozna bylo zagrac :)
Przy tak silnym momentum łapanie tam longa to ruska ruletka, można było się tą Zl-ką posłużyć ewentualnie jako targetem dla szorta.

Nie mam za bardzo pomysłu co dalej ani na EU ani na GU Na screenie w nietypowym układzie widać wielkie momo na 1H, ZL-ka została przebita wprawdzie o kilkanaście pip ale teraz jesteśmy pod nią a bias jest południowy.
E/G jest dziś spadkowe, jeśli miałbym brać S to raczej na edku

pozdro śnieżne

Obrazek
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Znowu podobne zachowanie kabla ale tym razem na ZL dla spadków. Ja zagrałem shorta ale na tej niższejj czerwonej linii, efekt SL= -10. Ale na tej drugiej byłby dobry profit.
Obecnie siedzę w podobnym shorcie na edku. Screeny dam jak dojdzie do TP lub SL :D
Pozdro

ALTEC
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ALTEC »

saku82pl pisze:Ja zagrałem shorta ale na tej niższejj czerwonej linii, efekt SL= -10
ALTEC pisze:Grając na odbicie masz tylko 50%

ODPOWIEDZ