Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
rebug
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rebug »

Czego aktualnie używacie do wykrywania horyzontalnych trendów na scalpach, moje obecne metody przestały się sprawdzać;(...?

fx_rambo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx_rambo »

witam
mam pytanko do uzytkownikow ATR
jak interpretujecie jego poziomy
bo troszke sie pogubilem
pozdrawiam :roll:

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

Ykee pisze:podobnie - w "vTerminal" zaznaczasz i przesuwasz "ticket" (tak się nazywają nr w kolumnie "ticket")
Ykee.Dzięki za cierpliwość dla mnie i porady ale w dalszym ciągu nie wiem , co i gdzie mam przeciągnąć żeby zamknąć z palca zlecenie.Czy możesz mi dokładniej to wytłumaczyć...?
pozdrawiam
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

tantric pisze:Ykee.Dzięki za cierpliwość dla mnie i porady ale w dalszym ciągu nie wiem , co i gdzie mam przeciągnąć żeby zamknąć z palca zlecenie.Czy możesz mi dokładniej to wytłumaczyć...?
- nie ma sprawy...
Zobacz na rysunku. Masz otwarte w oknie wykresu jakby trzy widoki: vHistory (którego na rysunku nie ma, bo go wywalam), vTerminal - z widocznym otwartym zleceniem, no i główne okno...
Żółtym kółkiem zaznaczyłem cyferkę 5 w kolumnie Ticket, jest to tzw ticket mojego zlecenia SELL (dlatego jest na czerwono :) ), jeśli kliknę na to i zaznaczę, a potem nawet lekko przesunę, to zlecenie zostanie zamknięte. Można to zrobić bez pauzowania testera, choć ja wolę pauzować, potem F12, wiem z jaką ceną zamknąłem...
Podobnie przesuwanie SL i TP, wystarczy kliknąć na ceną w kolumnach StopLoss, lub TakeProfit - też zaznaczyłem kółkiem - wystarczy kliknąć na cenę w danej kolumnie, tak jakbym chciał edytować, i przesunąć ją lekko, ona i tak wróci do poprzedniego miejsca, ale wtedy linie odzwierciedlające mój poziom SL i TP na wykresie, zrobią się żółte, i edytowalne. Jak kliknę potem na takiej linii, to mogę ją przesunąć, tym samym zmienić poziom TP, lub SL.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
More practice, more luck!

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Ykee pisze:- nie ma sprawy...
Dzięki Ykee,ale u mnie to nie działa.Zobacz gdzie przesunąłem tą cyfrę "2" i nic.Poza tym nie mam takich info w okienku v.terminala jak ty.Cos chyba nie tak mi sie uruchomilo.U jakiego brokera masz to konto ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

tantric pisze:Dzięki Ykee,ale u mnie to nie działa.Zobacz gdzie przesunąłem tą cyfrę "2" i nic.Poza tym nie mam takich info w okienku v.terminala jak ty.Cos chyba nie tak mi sie uruchomilo.U jakiego brokera masz to konto ?
- broker nie ma tu nic do rzeczy... Ale faktycznie coś Ci się pobruździło... po przesunięciu tej 2, nacisnąłeś F12?
Żeby sobie poprawić weź usuń wskaźniki vHistory i vTerminal, potem wrzuć, ale tylko vTerminal (historię masz w końcu w innej zakładce) i sprawdź czy się poprawiło. Potem zapisz sobie templatkę (szablon) z nazwą vHandsTrade.tpl - może coś to pomoże. u mnie też to się działo czasem, wtedy wywalałem wskaźniki i wrzucałem jeszcze raz.
More practice, more luck!

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Ykee pisze:- broker nie ma tu nic do rzeczy... Ale faktycznie coś Ci się pobruździło... po przesunięciu tej 2, nacisnąłeś F12?
Żeby sobie poprawić weź usuń wskaźniki vHistory i vTerminal, potem wrzuć, ale tylko vTerminal (historię masz w końcu w innej zakładce) i sprawdź czy się poprawiło. Potem zapisz sobie templatkę (szablon) z nazwą vHandsTrade.tpl - może coś to pomoże. u mnie też to się działo czasem, wtedy wywalałem wskaźniki i wrzucałem jeszcze raz.
Pozdrawiam

pawb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pawb »

Witam
Czy macie jakiś sposób na to, żeby powiększyć wyświetlanie ceny kiedy wlączę myszką narzędzie <krzyż>.Pracuje na monitorze z dużą rozdzielczością i wszystkie cyferki niestety robią się mało czytelne,

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

fx_rambo pisze:witam
mam pytanko do uzytkownikow ATR
jak interpretujecie jego poziomy
bo troszke sie pogubilem
pozdrawiam Rolling Eyes
ATR pokazuje zmienność ceny (jej rangę, zasięg). To że np. ATR z ostatnich powiedzmy 14 dni wynosi 114 oznacza, że taki było średni zasięg ceny. Jak to zinterpretować? Np. cena pokonała dziś już 110 pips do góry i pojawia Ci się sygnał na L. I wtedy masz dylemat czy otwierać czy uznać, że ruch tej pary został na dziś wyczerpany. Czy takie podejście działa? Hmmm... Cena nigdy nie jest tak wysoko, aby nie mogła być wyżej i nie jest nigdy za nisko, aby nie mogła być jeszcze niżej. Więc różnie - jor czojs. ;)
Ponadto Jeśli ustalasz dla swojej strategi SL i TP nie bazujący na strukturze rynku (nietechniczny SL), to możesz użyć jakiegoś % ATR, wtedy Twój SL jest nieco bardziej związany ze zmiennością panującą na rynku, a nie tylko małpią liczbą (oczywiście nie da Ci to gwarancji, że Ci nie wywali SL-a ;) ). Wszystko ma swoje wady i wymaga zbadania.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

jck
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jck »

Witam , mam pytanie. Czy jest jakiś sposób żeby na MT4 podczas ustalania stop loss albo take profit juz po otwarciu pozycji pokazywane były automatycznie jaka strate badz zysk oznacza to w dolarach.

Zablokowany