Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

7087822 pisze:w testerze m4 samemu ręcznie nie otworzymy pozycji pozycja jest otwierana przez EA.
Ale to jest EA do manualnych testów.Kapitalne narzędzie (gdyby działało )Czytałeś instrukcje ?.Zależy mi na uruchomieniu tego testera.Jeżeli możesz to sprawdź .Załączam podobny ,który napisał kolega Jacek .Z tym ,że ten napisany przez Jacka nie ma mozliwośći zarzadzania pozycjami podczas wciśnietej pauzy a tamten ponoć ma.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Dzięki Fx_rambo

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

tantric pisze:Witam.Czy ktoś wie jak otwierać pozycję w tym testerze.Nie moge się rozczytać jak to zrobić.Pozdrawiam
Uruchamiasz Ea "vHandsTrade" w testerze oczywiście w opcji visual następnie w okienku jakie się pojawi klikasz dwukrotnie na wybraną wielkość lot , sl, tp lub co tam ma być i przeciągasz to wszystko w dowolne miejsce na wykres, wszelkie kombinacje i modyfikacje to już własna inwencja, do tego wszystkiego aby złożyć zlecenie przykładowo dla buy przeciągamy na wykres ciągłą zieloną linię która jest przypisana dla buy, teraz już tylko pozostaje uruchomienie testera lub przesuniecie go za pomocą F12 i gotowe :)

Jeszcze mała uwaga, wszystkie ustawienia które są w kolorze magenta w okienku obowiązują do odwołania i jeśli nam odpowiadają nie trzeba ich każdorazowo przeciągać przy otwieraniu kolejnych zleceń, wystarczy tylko kreskę przypisaną dla danego typu.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

kris007 pisze:tantric napisał:
Witam.Czy ktoś wie jak otwierać pozycję w tym testerze.Nie moge się rozczytać jak to zrobić.Pozdrawiam
Jeszcze tylko mała uwaga, najpierw naciśnij pauzę w testerze, dopiero przeciągnij, inaczej otworzy Ci tyle pozycji ile operacji na sekundę zdąży przetworzyć procesor... ;)
More practice, more luck!

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

Ykee pisze:Jeszcze tylko mała uwaga, najpierw naciśnij pauzę w testerze, dopiero przeciągnij, inaczej otworzy Ci tyle pozycji ile operacji na sekundę zdąży przetworzyć procesor...
tak, napisałem tam na końcu że " pozostaje uruchomienie testera lub przesuniecie go za pomocą F12 i gotowe " czyli no dla mnie było oczywiste że tester wcześniej jest zatrzymany.

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

kris007 pisze:
tantric pisze:Witam.Czy ktoś wie jak otwierać pozycję w tym testerze.Nie moge się rozczytać jak to zrobić.Pozdrawiam
Uruchamiasz Ea "vHandsTrade" w testerze oczywiście w opcji visual następnie w okienku jakie się pojawi klikasz dwukrotnie na wybraną wielkość lot , sl, tp lub co tam ma być i przeciągasz to wszystko w dowolne miejsce na wykres, wszelkie kombinacje i modyfikacje to już własna inwencja, do tego wszystkiego aby złożyć zlecenie przykładowo dla buy przeciągamy na wykres ciągłą zieloną linię która jest przypisana dla buy, teraz już tylko pozostaje uruchomienie testera lub przesuniecie go za pomocą F12 i gotowe :)

Jeszcze mała uwaga, wszystkie ustawienia które są w kolorze magenta w okienku obowiązują do odwołania i jeśli nam odpowiadają nie trzeba ich każdorazowo przeciągać przy otwieraniu kolejnych zleceń, wystarczy tylko kreskę przypisaną dla danego typu.

Pozdrawiam
Wielkie dzięki Kriss007. Już wszystko działa.Pozdrawiam.

Dodano po 1 minutach:
Ykee pisze:
kris007 pisze:tantric napisał:
Witam.Czy ktoś wie jak otwierać pozycję w tym testerze.Nie moge się rozczytać jak to zrobić.Pozdrawiam
Jeszcze tylko mała uwaga, najpierw naciśnij pauzę w testerze, dopiero przeciągnij, inaczej otworzy Ci tyle pozycji ile operacji na sekundę zdąży przetworzyć procesor... ;)
Wielkie dzięki Ykee za te małą ale znaczącą korektę.Pozdrawiam
Tak na marginesie,my chyba pochodzimy z tego samego miejsca...... :D

A pokazują wam się w dwóch dolnych okienkach indyków z odpalonego templata detale odnośnie transakcji,bo ja mam puste . :(

Korekta: mam już dane tylko nie wiem jak przestawiać SL,TP,TS itd i jak zamykać z palca zlecenia.Moze ktos mi pomoże.Pozdrawiam :?
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Już wiem jak zmieniać MM,dzięki za wcześniejsze porady.Pozdrawiam wszystkich.

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

tantric pisze:Korekta: mam już dane tylko nie wiem jak przestawiać SL,TP,TS itd i jak zamykać z palca zlecenia.Moze ktos mi pomoże.Pozdrawiam

W oknie "vTerminal" zaznacz i przesuń (odrobinkę wystarczy) ceną pod SL, lub TP, w zależności co chcesz przestawić, linie na wykresie zrobią się żółte, wtedy możesz ją kliknąć i przesunąć. Możesz to robić naciskając wcześniej pauzę, po zaznaczeniu cen/ceny naciskasz F12, przesuwasz linie - znów F12 i "play'. Albo bez pauzowania, to wtedy linie będą cały czas aktywne...

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Dzięki Ykee za info.Już uruchomiłem to dzieki Tobie.Pozdrawiam
Jeszcze jedno pytanko jeśli można.Jak zamknąć z palca zlecenie w tym testerze?

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

podobnie - w "vTerminal" zaznaczasz i przesuwasz "ticket" (tak się nazywają nr w kolumnie "ticket")

Zablokowany