Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
mateo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mateo »

Witam

Przestudiowałem wszystkie jego 12 płyt choć mój angielki jest kaleczny to starałem się rozumieć co gościu rysuje głownie R/S z tym że czy Wy też tak rysujecie na prawie każdych świecach jak On czy bardziej sugerujecie się szczytami już będącymi no i mnie zastanawia skąd On wie że wykres powinien iść teraz w górą lub w dół nie patrząc na inne interwały tylko na ten w którym jest może mi ktoś w skrócie wytłumaczyć jeśli to nie problem z góry dziękuję 8)

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

mateo pisze:Witam

Przestudiowałem wszystkie jego 12 płyt choć mój angielki jest kaleczny to starałem się rozumieć co gościu rysuje głownie R/S z tym że czy Wy też tak rysujecie na prawie każdych świecach jak On czy bardziej sugerujecie się szczytami już będącymi no i mnie zastanawia skąd On wie że wykres powinien iść teraz w górą lub w dół nie patrząc na inne interwały tylko na ten w którym jest może mi ktoś w skrócie wytłumaczyć jeśli to nie problem z góry dziękuję 8)
nie wiem o którym dokładnie filmie piszesz, ale on często zakłada ok pójdzie do góry a teraz zobaczmy jak to wygląda na mniejszym TF :) nie wiem czy o to chodzi
Yaaa man

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

mateo pisze:skąd On wie że wykres powinien iść teraz w górą
większość pokazuje na historii więc wie, ale to ma służyć jako przykład a nie jasnowidzenie.

Nikt nie wie gdzie pójdzie, zakładamy tylko większe prawdopodobieństwo ruchu na podstawie ważnych S/R, analizy fundamentalnej, wskaźników, naszej wiedzy o PA itp.

A jak rysujemy my to zobacz czytając ten wątek od początku.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2010, 19:21 przez fxlamer, łącznie zmieniany 1 raz.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
mateo
Stały bywalec
Stały bywalec

Wa$$kII pisze:
mateo pisze:Witam

nie wiem o którym dokładnie filmie piszesz, ale on często zakłada ok pójdzie do góry a teraz zobaczmy jak to wygląda na mniejszym TF :) nie wiem czy o to chodzi
dokładnie to na drugim tam gdzie głównie jest opisane R/S i właśnie dlatego się zastanawiam na jakiej podstawie udaje mu się przewidzieć ruchy które mają być bo rysuje linii dość trochę no i właśnie tak mówi "powinno iść tak " i kurs śmiga tak jak mówi i zastanawia mnie co dokładnie mu mówi że rynek powinien się tak zachować ,gdyż dokładnie angielskiego nie rozumiem i składam co drugie słowo ale mi jakiś bełkot wychodzi dlatego pytam

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

podaj nr filmu :) i mniej wiecej minute :D
Yaaa man

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Skąd Wa$$kII wiedział, że trzeba sprzedać dzisiaj gbp? Skąd ja wiedziałem (a raczej przypuszczałem), że trzeba sprzedać na ważnym oporze i figurze a później kupić na wsparciu?

Ta wiedza to doświadczenie, praktyka, analiza którą nabywa się z czasem, nie trzeba się tu doszukiwać niczego nadzwyczajnego. Po prostu, ćwicz i wyciągaj wnioski :mrgreen:
Szkoda, że słabo znasz angielski, w świecie fx to podstawa.

Jak nie skumasz jakiegoś kawałka filmu to podaj gdzie, spróbujemy wyjaśnić.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
mateo
Stały bywalec
Stały bywalec

Bardzo dziękuję za pomoc , myślałem że znajdę gdzieś mniej więcej polski odpowiednik tego co gościu mówi ... no i mnie olśniło bo tutaj właśnie jest skrócona wersja tego co jest tam :D fakt że trzeba potrenować ważne R/S kłopot w tym że muszę rozgryźć które są te ważne ponieważ często mi się zdarza że nie wiem czy teraz odbije czy go przejdzie a to dla mnie jest problem i nie wiem jak to ugryźć .
Piszecie też że ważny jest czas czyli R/S żeby było ważne to jaki czas powinien minąć wiem że im dłuższy tym lepszy ale gdy kurs oscyluje wokół R/S przez kilka godzin tzn. testuje go co 2-4 godzin raz w jedną raz drugą stronę to znaczy żeby lepiej odpuścić ten poziom

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

mateo pisze:Bardzo dziękuję za pomoc , myślałem że znajdę gdzieś mniej więcej polski odpowiednik tego co gościu mówi ... no i mnie olśniło bo tutaj właśnie jest skrócona wersja tego co jest tam :D fakt że trzeba potrenować ważne R/S kłopot w tym że muszę rozgryźć które są te ważne ponieważ często mi się zdarza że nie wiem czy teraz odbije czy go przejdzie a to dla mnie jest problem i nie wiem jak to ugryźć .
Piszecie też że ważny jest czas czyli R/S żeby było ważne to jaki czas powinien minąć wiem że im dłuższy tym lepszy ale gdy kurs oscyluje wokół R/S przez kilka godzin tzn. testuje go co 2-4 godzin raz w jedną raz drugą stronę to znaczy żeby lepiej odpuścić ten poziom
Przeczytaj kilka pierwszych stron tego tematu, to powinno Ci wiele wyjaśnić...
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
mateo
Stały bywalec
Stały bywalec

czy to dobry setup na L
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
dax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dax »

witaj fxlamer

co sadzicie o usdchf ;
na tygodniowym wykresie mamy ladnie zarysowane przebicie s/r
wejscie[sell limit] na pullbacku ale mozliwe, ze korekta dotrze do nastepnego s/r - tak to widze

TP na poziomie 50 + 61,8%

pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
poczatki na PA

ODPOWIEDZ