Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: inmax »

Jak tam shadi?
Czekasz na cofkę na GBPUSD?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

po cichu liczyłem że przejdzie to... jednak be jedna pozycja już.
Teraz liczymy na 2gie wejscie choć m5 mi się nie podoba ;/

http://i42.tinypic.com/a3zfvs.gif

Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

spróbowałem wskoczyć tutaj z krótkim stopem...

Dodano po 23 minutach:

wywaliło mnie na minus 2 pips...
hmmm narazie to zostawiam. Nie nie widze możliwości żeby to rozegrać w tym momencie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

dziwny dzień - dałem 2x ciała, nie nawet 3 - jeszcze dużo muszę sam nad sobą popracować :):D

coś koło +100 pips na dziś.

http://i41.tinypic.com/2rd7vyv.gif

Dużo osób pyta mnie o wejścia oto one na dziś. Więcej dawać nie będę :)

http://i41.tinypic.com/25hixzn.gif

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

fajne wejście w tego pierwszego longa, shadi,
przyznam, ze mi nie przyszedł do głowy, zafiksowałem się na shortach dzisiaj:

Obrazek
The irresistible force met the immovable object

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Ja przyznam że byłem przekonany że tym razem ta 1h puści :) otworzyłem kolejnego longa +1 zamknięty a po chwili w dół :D Jak widać warto mieć TP na zlkach - choć czasem żal że dłużej się nie trzymało ... ale w tym odcinku miałem czuja z zamknięciem. W zasadzie nie przekreślam ruchu w górę jeszcze ale.. w tym odcinku nie dla mnie już to.

Okolice 4895 - tam powinna cena wrócić ... więc nie rzucam już eLek dziś

ALTEC
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ALTEC »

exodus24 pisze:Nie zycze sobie by jakis leszcz mnie obrazal. Po to jest forum zeby zadawac pytania a nie po to zeby jakis fajfus w pierwszym swoim poscie wyrazal sie.
Na jakiej podstawie stwierdzasz że jestem leszczem?Ja stwierdizłem że jesteś głupi po twoich wypowiedziach.Próbujesz w ładny sposób pokazać komuś że jesteś lepszy choć w cale nie jesteś,
exodus24 pisze:Albo Ja jestem slepy albo niewiem co. Przejrzalem juz 30 stron od 140 strony watek NLA i nie znalazlem ani jednego watku es/pipsa
Jaki sens miała ta wypowiedź??co chciałes przez to osiągnac chciałes pokazac dla quapiego że co źle zrobił? że to jego wina że nie mogłes przejrzeć jeszcze 20 stro choć zakres i tak byl większy jeszcze o 150 stron.
quapi pisze:Mea culpa!
Nic złego nie zrobiłes wyraźnie napisałeś
quapi napisał:
Gorąco polecam analizę jego wejść - między str. 140 a ok 350 NLA[/quote]

Trzeba byc po prostu glupkiem"delikatnie mówiąc"żeby pisac posty by pisać,
Najpierw sie czyta! póxniej stara się to zrozumieć a dopiero póxniej sie wypowiadaj a ty najpierw sie wypowiadasz.
Z drugiej strony zadałes zajebiście trudne pytanie
exodus24 pisze:Kiedy taka swieczka jest momo?
i znowu udowodnie że jestes głupi skoro przeczytałes 30 stron od strony 140 więc MUSIAŁEŚ przeczytac sprecyzowane informacje dotyczące świeczek momo które napisał sam MO.Hahaha fajfus to tez ci się udało, jakiś ty delikatny i opanowany :)

A wracając do tematu

bigben pisze:Momo może być fałszywe niezależnie od proporcji swojego ciała do ciała poprzedniej świecy taj jak istnieją fałszywe BO
Mi się wydaje że nie ma czegoś takiego jak fałszywe momo , po prostu musimy zwracac uwage gdzie tworzy się te momo w wyższym interwale tak jak to mówił HEX.

Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

ALTEC to nie ty czasem HEX wróciłeś pod innym nickiem ;)? Zresztą nie ważne.... :)

Shadi: bardzo ładne wejścia! Hmmm... Tak sobie myśle, dlaczego już nie chcesz pokazywać swoich wejść ? Napisałeś że to ostani raz :)...
Może jednak pokusiłbyś się np. o pokazanie 5 następnych wejść na zywo? W sumie co Ci szkodzi:).
Even when it's snowing I'm party going

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Bez czułości panowie :)
ALTEC pisze: A wracając do tematu

bigben pisze:Momo może być fałszywe niezależnie od proporcji swojego ciała do ciała poprzedniej świecy taj jak istnieją fałszywe BO
Mi się wydaje że nie ma czegoś takiego jak fałszywe momo , po prostu musimy zwracac uwage gdzie tworzy się te momo w wyższym interwale tak jak to mówił HEX.
Hm.. nie mogę się z Tobą zgodzić:

http://i41.tinypic.com/11r6n1i.gif

Zgodzisz się że zaznaczyłem dość niezły opór (najwyższy punkt w tamtym okresie - popatrz na cenę funta) ??
Co mamy dalej momentum > zatrzymanie ceny i nagły wystrzał ceny po czym już tylko loty pukujące do dołu. Zgodzisz się ?
Dla mnie to ostatnie momentum 4h to właśnie podpucha i fałszywe wybicie. Wiele osób puściło eLki... sporo dołączało się po drodze a potem to już tylko teksańska masakra piłą mechaniczną.

Celowo wybrałem ten wykres, to zagranie i ten TF.... no chyba że 4h to mało ? WG mnie dla przykładu wczoraj w nocy na kablu była też podpucha robiona po czym już tylko w dół. No ale to jest tylko moje zdanie :)

ALTEC
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ALTEC »

Może mi to ktoś wytłumaczyć dlaczego wszystko na GU i EU chodziło dzisiaj jak w zegarku od H4 do H4 ? :lol: :lol: :lol: nienawidze zarabiać ;] 8) :lol:

Dodano po 1 minutach:
inmax pisze:ALTEC to nie ty czasem HEX wróciłeś pod innym nickiem ? Zresztą nie ważne....
Nie,jestem za stary mógłbym byc jego ojcem.

ODPOWIEDZ