Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

saku82pl pisze:Nikt więcej tego wątku nie śledzi??
Ludzie widzą że w tym systemie ręcznie trzeba znaczyć linie i myśleć,A ludzie tego nie lubią tego oni chcą dostać magiczny wskaźnik który powie im kiedy kupić i kiedy sprzedac nie rozumieja że w ten sposób nigdy nie zarobią bo taki wskaźnik nie istnieje, ale tak własnie działa człowiek,całe życie na skróty.Dlatego tak mało ludzi obserwuje ten wątek.

Dodano po 50 minutach:

Macie zabawe na weekend rozpracujcie wszystko co i jak.Ten tydzień był naprawde łatwym tygodniem :)
miłego weekendu !
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

a ja wroce jeszcze do roznych czasow a co za tym idzie roznego wygladu swiec na platformach,

grajac np na wykresie h4 porownujac wykresy z platform eur i usa widzimy ze roznia sie one od siebie, jednak metoda ta jest skuteczna o dziwo na obydwu platformach, jedyny warunek to trzymac sie zasad, ja np gram u brokera z usa, moj wykres h4 rozni sie od Waszych, a jednak nie narzekam na skutecznosc, Mighty One o ile mi wiadomo mieszkasz gdzies w Ameryce, ciekawe z jakiego wykresu korzystal gdy gral ta metoda, chyba ze gramy na h1 gdzie swieczki na wszytkich platformach wygladaja identycznie...

p.s a moze by tak tez opisywac wtopy ktore przydazaja sie grajac metoda ZL?

pozdrawiam

HEX
Gaduła
Gaduła

Pewnie że sa wtopy .Ale co mam pokazać ci jak mnie odcieło na SL10 bo zaryzykowałem i nie poczekałem na sygnał? albo nie poczekałem az sie świeczka zamknela i wszedłem i tez mnie wywaliło? To sa głupie pomyłki nie zgodne z systemem więc nie pokazuje takich rzeczy,Jeśli Ktokolwiek opanuje ten system będzie odnosił takie sukcesy jak dragon albo MO kolesie nie pamiętaja jak sie tracie hehe wiem śmiesznie to brzmi ale tak jest.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Jedną wtopę masz na HEX'a screenie na przykład. No ale tej było ciężko uniknąć grając ściśle wg zasad.

HEX pisze: Macie zabawe na weekend rozpracujcie wszystko co i jak.Ten tydzień był naprawde łatwym tygodniem :)
Dlatego też na screenie wszystko jest jasne. Trzeba było dać takiego bez stref momo i wtedy zasugerować ich naniesienie. Później porównać z twoimi.

Co do systemów. Wg mnie ten jest dużo bardziej rozwojowy. A największy jego plus to nauka czytania gołych wykresów. Poza tym miałem już dość 15stu tysięcy wskaźników na jednym oknie. Mówią że co za dużo to nie zdrowo - a w przypadku forexa za dużo indyków to zbyt dużo sygnałów i wątpliwości co do ich prawidłowej interpetacji. Ja tak to widzę póki co.

HEX
Gaduła
Gaduła

saku82pl pisze:Trzeba było dać takiego bez stref momo i wtedy zasugerować ich naniesienie. Później porównać z twoimi.
Sugeruje naniesienie stref momo później porównam je ze swoimi :D :lol: :lol:

Wole EU ale GU tez daje rade.

Dodano po 10 godzinach 58 minutach:

Chyba wiem jaki jest wasz problem w graniu tą metodą,
Dlatego macie zagadke kto napisze poprawną odpowiedź dostanie cukierka :D

Co to jest świeca momo?czyli co musi spełnić świeca aby stała sie świecą momo.

uzin2
Gaduła
Gaduła

ja wypowiem sie za siebie ze nie mam problemu w graniu ta metoda, stosuje ja kilka miesiecy i jak narazie sprawdza sie najlepiej ze wszystkich

co to jest swieca momo opisal Shadi w pierwszym poscie tego tematu:

"Jest to świeca która ma "ciało" 2x większe niż poprzednia"

aby grac scisle wg systemu potrzebna sa jeszcze 2 warunki:

" 1. Ciało świecy które wskaże kierunek
2. knot który powie nam którego guziczka lepiej nie naciskać"

jezeli gramy np na wykresie 4 godzinnym, od utworzenia momo do wejscia mija troche czasu (8 godzin).

ale jak mozemy przeczytac dalej:

"dla wielu osób wystarczy że cena dotknie tylko górnej strefy ZL a już składają zlecenia"

dla mnie np granie wg czystych zasad i czekanie na 2 swiece po momo na tak duzym interwale jak 4 h troche traci sens ale to tylko moja opinia,

tutaj zamieszczem jeszcze wykresy z 2 roznych platform:

europejski FxPro oraz amerykanski Forex.com - jak widac wykresy roznia sie od siebie wygladem swiec a takze sa rozne od Twojego wykresu z XBT,

moze powstac pytanie wg ktorego wykresu grac jak kazdy jest inny? widzimy jednak ze nie ma z tym az takiego problemu bo grajac wg kazdego z tych 3 wykresow mozna bylo zarobic w tych samych miejscach, oczywiscie sa drobne roznice, ale nie na tyle istotne aby np na jednym wykresie byl sygnal a na drugim nie.

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 06 mar 2010, 14:17 przez uzin2, łącznie zmieniany 1 raz.

HEX
Gaduła
Gaduła

OK ciesze się że sprawdza si sie ta metoda ale nie dostaniesz cukierka,napisałeś złe założenia ,nie czytałes dobrze tego co mówił MO w NLA.

Dodano po 6 minutach:
quapi pisze:MightyOne zaleca taką analizę z użyciem nietypowych TF w poszukiwaniu świec momentum, nazywa to "spatial intelligence" -
Rzecz godna uwagi !
A teraz pomyślcie jeśli zmienimy strefe czasową na naszej platformie to świeczki sie przesuną tak? i bedziemy mieli momentum np.w innym miejscu i lepiej w tym przypadku było widac sygnał.dlatego ja używam XTB bo rózni się od FxPro o 1 godzine i mi to wystarczy aby zaobserwować różnice w świeczkach,Nie wiem czy rozumiecie co chcem powiedzieć.

uzin2
Gaduła
Gaduła

HEX pisze:OK ciesze się że sprawdza si sie ta metoda ale nie dostaniesz cukierka,napisałeś złe założenia ,nie czytałes dobrze tego co mówił MO w NLA.
no troudno ze nie dostane :( , jakos przezyje, tak na powaznie to ja nie trzymam sie scisle zasad, poki co metoda trzon metody sie sprawdza i nie zamierzam niczego zmieniac, tak jak mowisz nie trzytalem dokladnie watku NLA, bo nie mialem takiej potrzeby, wystarczylo mi to co opisal Shadi oraz kilka swoich spostrzezen, wydaje mi sie ze wiekszosc ludzi o ile nie wszyscy czytali tylko to co opisal tutaj Shadi i dlatego jest teraz tyle niedomowien,

pozdrawiam

HEX
Gaduła
Gaduła

uzin2 pisze:no troudno ze nie dostane
szkoda są zejebiaszczo dobre :D

Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: inmax »

GBP/USD - long term

co tam? Może widzicie to jakoś inaczej?
Jakieś przeszkody, wsparcia, opory? ITP.
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ