Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Ehh,jak ja nie cierpię zleceń oczekujących,nie ma to jak minąć wejście
o 3 pips.
Macie jakieś sposoby na to,Wa$$kII ?

Obrazek

Awatar użytkownika
Maxi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maxi »

Wa$$kII pisze:Czy ktoś ma longa na usd/jpy? .
mnie mineło :( ciągle mam problemy z określaniem punktu wejścia
Wa$$kII pisze:Mam long po 88.203 na stole mam jeszcze 40 % pozycji, 60% zamknięte na +80 pipsach. Stoploss na 88.25 dla reszty. Kolejne 20% zostanie zamknięte po około 90.00. Reszta czyli 20% zostanie zostawiona w nadziei, że mamy roczne low.
marze być tak dobrym jak ty :oops:
To nie pieniądze robią człowieka, tylko człowiek pieniądze

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Ahmed pisze:Ehh,jak ja nie cierpię zleceń oczekujących,nie ma to jak minąć wejście
o 3 pips.
Macie jakieś sposoby na to,Wa$$kII ?

Obrazek
Zawszę będą Cię mijać to część tej gry też mam takie scenariusze u siebie. Ale ja jak daję oczekujące lub wyczekuję na poziom to jestem w stanie poświęcić 5 pips, żeby wejść za wcześnie. Zwłaszcza jeśli chodzi o zagrywki z trendem.

pozdrawiam
Yaaa man

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

No właśnie chyba lepiej wejsć wcześniej kosztem większego SL

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Maxi

pisałem dokładnie o tej strefie 88.00-88.27. Ja miałem oczekujące po @10 niestety nie weszło a widziałem co się dzieje na m5 i wskoczyłem. Pierwszy raz chyba udało mi się zabrać zgodnie z fundamentami.

Na screenie widać usunięcie zlecenia oczekującego i wejście po rynku. Jak widać powstaje seria pinbarów. Reagują na cenę.
Ahmed pisze:No właśnie chyba lepiej wejsć wcześniej kosztem większego SL
tak robię ważne tylko, żeby max SL nie był większy niż 30 pips, jeśli wychodzi że muszę dać SL 40 wtedy odpuszczam, nie daję też SL'a mniejszego niż 20 pips, ważne żeby trejd żył

P.S. Maxi to tak naprawdę mój drugi nick i sam sobie pochlebiam ;) hahah

Tak na serio to post z tym ile pozamykałem i jak to wygląda napisany jest żeby przedstawić trochę MM, które wkrótcę opisze na mim blogu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Yaaa man

Awatar użytkownika
mateo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mateo »

Witam

Wa$$kll

mam pytanko w zasadzie dwa czy na niżej zamieszczonych przykładach czy to są dobre miejsca na S prosiłbym o odpowiedz ( Tak lub Nie ) z krótkim uzasadnieniem jeśli nie sprawi Ci to kłopotu z góry dziękuję 8)

novaq44
Uczestnik
Uczestnik

Re:

Nieprzeczytany post autor: novaq44 »

Witam.
Jestem początkującym graczem na forex'e i jeszcze niedoświadczonym ale moje bardzo sprytne i spostrzegawcze trzecie oko(jak wiecie większość ludzi mam tylko dwa :oops: ? dwoje oczu) zauważyło coś ciekawego na wykresie 4H do wglądu w załączniku. Pytanie czy to jest formujący się spodek zapowiadający zapowiadaną od kilku tygodni korektę na edku czy jeszcze za wcześnie żeby to oceniać.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Re:

mateo pisze:Witam

Wa$$kll

mam pytanko w zasadzie dwa czy na niżej zamieszczonych przykładach czy to są dobre miejsca na S prosiłbym o odpowiedz ( Tak lub Nie ) z krótkim uzasadnieniem jeśli nie sprawi Ci to kłopotu z góry dziękuję 8)
AUD sam czekam na ten poziom,(140-160) kiwi raczej nic JA tam nie widze( to nie znaczy ze setup jest zly). Każdy tak naprawdę gra trochę inaczej i ciężko jest doradzać.

Dodano po 4 minutach:
novaq44 pisze:Witam.
Jestem początkującym graczem na forex'e i jeszcze niedoświadczonym ale moje bardzo sprytne i spostrzegawcze trzecie oko(jak wiecie większość ludzi mam tylko dwa :oops: ? dwoje oczu) zauważyło coś ciekawego na wykresie 4H do wglądu w załączniku. Pytanie czy to jest formujący się spodek zapowiadający zapowiadaną od kilku tygodni korektę na edku czy jeszcze za wcześnie żeby to oceniać.
Raczej nikt Ci nie napisze odpowiedzi, bo nikt nie wie :( Ja czekam na okolice 1.38 , aby zabrać się na sell lub dołek 1.345 gdzie spodziewam się odbicia.

Całą zabawa polega na tym, żeby zarabiać nie mając pojęcie co się może stać. Należy tylko znaleźć miejsca wejścia i odpowiednio zarządzać kapitałem.
Yaaa man

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

co do h4 edka, to wg. mnie przebicie waznego oporu nastapilo juz w zeszla srode, czwartek i piatek linia trendu byla retestowana... rsi pnie sie w gore na linii uptrendu:

Obrazek

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

Wa$$kII pisze:tak robię ważne tylko, żeby max SL nie był większy niż 30 pips, jeśli wychodzi że muszę dać SL 40 wtedy odpuszczam, nie daję też SL'a mniejszego niż 20 pips, ważne żeby trejd żył
A czy nie bierzesz pod uwagę zmienności danej pary przy ustalaniu wielkości SL? Bo wydaje mi się, że to trochę ryzykowne, żeby mieć te same założenia dla wszystkich par (w sensie, że takie same wielkości SL wyrażone w pipsach). Np. między EURGBP a GBPJPY jest bardzo duża różnica zmienności.

ODPOWIEDZ