o 3 pips.
Macie jakieś sposoby na to,Wa$$kII ?

mnie minełoWa$$kII pisze:Czy ktoś ma longa na usd/jpy? .
marze być tak dobrym jak tyWa$$kII pisze:Mam long po 88.203 na stole mam jeszcze 40 % pozycji, 60% zamknięte na +80 pipsach. Stoploss na 88.25 dla reszty. Kolejne 20% zostanie zamknięte po około 90.00. Reszta czyli 20% zostanie zostawiona w nadziei, że mamy roczne low.
Zawszę będą Cię mijać to część tej gry też mam takie scenariusze u siebie. Ale ja jak daję oczekujące lub wyczekuję na poziom to jestem w stanie poświęcić 5 pips, żeby wejść za wcześnie. Zwłaszcza jeśli chodzi o zagrywki z trendem.Ahmed pisze:Ehh,jak ja nie cierpię zleceń oczekujących,nie ma to jak minąć wejście
o 3 pips.
Macie jakieś sposoby na to,Wa$$kII ?
tak robię ważne tylko, żeby max SL nie był większy niż 30 pips, jeśli wychodzi że muszę dać SL 40 wtedy odpuszczam, nie daję też SL'a mniejszego niż 20 pips, ważne żeby trejd żyłAhmed pisze:No właśnie chyba lepiej wejsć wcześniej kosztem większego SL
AUD sam czekam na ten poziom,(140-160) kiwi raczej nic JA tam nie widze( to nie znaczy ze setup jest zly). Każdy tak naprawdę gra trochę inaczej i ciężko jest doradzać.mateo pisze:Witam
Wa$$kll
mam pytanko w zasadzie dwa czy na niżej zamieszczonych przykładach czy to są dobre miejsca na S prosiłbym o odpowiedz ( Tak lub Nie ) z krótkim uzasadnieniem jeśli nie sprawi Ci to kłopotu z góry dziękuję
Raczej nikt Ci nie napisze odpowiedzi, bo nikt nie wienovaq44 pisze:Witam.
Jestem początkującym graczem na forex'e i jeszcze niedoświadczonym ale moje bardzo sprytne i spostrzegawcze trzecie oko(jak wiecie większość ludzi mam tylko dwa? dwoje oczu) zauważyło coś ciekawego na wykresie 4H do wglądu w załączniku. Pytanie czy to jest formujący się spodek zapowiadający zapowiadaną od kilku tygodni korektę na edku czy jeszcze za wcześnie żeby to oceniać.
A czy nie bierzesz pod uwagę zmienności danej pary przy ustalaniu wielkości SL? Bo wydaje mi się, że to trochę ryzykowne, żeby mieć te same założenia dla wszystkich par (w sensie, że takie same wielkości SL wyrażone w pipsach). Np. między EURGBP a GBPJPY jest bardzo duża różnica zmienności.Wa$$kII pisze:tak robię ważne tylko, żeby max SL nie był większy niż 30 pips, jeśli wychodzi że muszę dać SL 40 wtedy odpuszczam, nie daję też SL'a mniejszego niż 20 pips, ważne żeby trejd żył