Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
ODPOWIEDZ
sibkods
Bywalec
Bywalec

Post autor: sibkods »

W jakiej walucie najbardziej opłaca sie prowadzic rachunek u brokera?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Post autor: raposo »

W tej w której wydajesz pieniądze (np. na życie), a jeśli broker jej nie oferuje to najlepiej wybrać taką, która cechuje się najmniejszymi wahaniami względem w/w waluty.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Post autor: FXfighter »

W tej w której wydajesz pieniądze (np. na życie), a jeśli broker jej nie oferuje to najlepiej wybrać taką, która cechuje się najmniejszymi wahaniami względem w/w waluty.
Niestety brokerzy oferujący rachunek w PLN mają wątpliwą reputację (chyba Admiral Markets wypada z nich najlepiej, ale też było o nich w swoim czasie dużo negatywnych opinii, nie wiem jak jest teraz, gdy funkcjonują już jako Admiral Markets AS). Ja niestety mam obydwa swoje rachunki w EUR, co aktualnie nie jest zbyt dobrym wyborem. Niestety często jest tak, że oprócz USD i EUR nie ma nic innego do wyboru.

Tak ostatnio się zastanawiałem i myślę, że całkiem dobrym pomysłem byłby rachunek we franku szwajcarskim (CHF) - co o tym myślicie?

swierzaq
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: swierzaq »

witam
możecie podzielić się w jakich porach najlepiej grać na EUR/USD? Chodzi mi o najlepsze godziny grania (żeby nie siedzieć od rana do nocy przed kompem, tylko tak około 4-6h :twisted:) czyli takie w których są jakieś większe ruchy, a nie tak jak np w tym momencie konsola od godziny?

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Post autor: Ykee »

Najlepiej między 7:00/8:00 do 16:00/18:00...
More practice, more luck!

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: daromanchester »

Temat był wielokrotnie. Opcja szukaj się przydaje.

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... highlight=
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

swierzaq
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: swierzaq »

dziękuję :)

nirvana38
Bywalec
Bywalec

Post autor: nirvana38 »

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak określić wykładniczą średnią ruchomą (EMA)
ten wzór nie przemawia do mnie :(

DonMarconi
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: DonMarconi »

forexavatar pisze:mt4 przez telefon? owszem jest platforma na pocket pc, ale za granica bedzie drogie polaczenie gprs. Trzeba dobrze skonfigurowac bo standardowo zaciaga kilka par walut i transfer rosnie :/ a i jeszcze dam info, ze na poceket pc to mt4 nadaje sie jedynie do sledzenia transakcji, otwierania i zamykania zleceń. I tyle. Jest tam tylko kilka wskaznikow, swoich wgrac nie mozna nie moiwac juz o uzywaniu na tym ea. Jest to niemozliwe. Do analizy tez sie slabo nadaje ze wzgledu na maly ekran.
Czy MT4 pójdzie tylko na telefonach z Windows Mobile? Nie ma wersji pod androida, albo inny OS na komórce (nie wiem czy są jeszcze jakieś inne)? Te telefony z WinMobile są troche drogie...

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Post autor: Ahmed »

Witam,czasami zdarza mi się niechcący zamknąć wykres i potem muszę od początku nanosić wszystkie wskaźniki i linie.
Czy jest możliwość ustawienia opcji żeby platforma się pytała czy chce zamknąć okno wykresu?

ODPOWIEDZ