Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Mam pytanie. Na obrazku przedstawiam daily GBPUSD z propozycją SELL w formie strzałeczki. Pytanie pierwsze, czy jest to dobra prognoza? Jeśli tak, to dlaczego nie mogę dać teraz BUY?
---
50 osób przejrzało, zero komentarza, rozumiem że się wygłupiłem... :D
---
50 osób przejrzało, zero komentarza, rozumiem że się wygłupiłem... :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
More practice, more luck!
Za kilka dni z pewnością się dowiemyYkee pisze:Pytanie pierwsze, czy jest to dobra prognoza?

Zamiast pytać, trzeba było brać. A tak serio, to preferuję podejście: jeśli się zdarzy A - robię B. Podejście: jeśli ma zdarzyć się B robię A mi osobiście niespecjalnie odpowiada. Ale pytanie zadałeś świetne, pewnie każdy zastanawiał się dlaczego nie wejść skoro i tak czekam aż tam gdzieś właśnie dobije. Tylko wchodząc ja muszę mieć dobrą przesłankę - w innym przypadku źle czułbym się trzymając trejd.Ykee pisze:Jeśli tak, to dlaczego nie mogę dać teraz BUY?
BTW: W tego longa przeciwko trendowi warto było wejść nieco wcześniej.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx
guzik "www" poniżej 
mój Blog, szkolenia fx

Ja widzę to tak nie wiem co będzie jak cena tam dojedzie: dane, ktoś coś palnie na temat funta i tak podobnie. Poza tym nie gram same poziomy wsparcia i oporu, ale analizuję też fibo różnych swingów rewalcyjnie jest jeśli pokrywają się dużych swingów fibo ze 161.8 lub 127 z dołu do tego poziom oporu który podałeś jeśli cała strefa jest węższa niż 20 pips to jestem jak najbardziej zainteresowany, może też być trendline. Chcemy aby jak najwięcej elementów działało w naszą stronę, dodawało nam te pare procent. Ważny jest też czas, ale nie aż tak jeśli nasz target jest trafiony ok 24 jest lepiej ponieważ azja zwykle nie robi nowego szczytu i tak dalej, warunków jest dużo.Ykee pisze:Mam pytanie. Na obrazku przedstawiam daily GBPUSD z propozycją SELL w formie strzałeczki. Pytanie pierwsze, czy jest to dobra prognoza? Jeśli tak, to dlaczego nie mogę dać teraz BUY?
---
50 osób przejrzało, zero komentarza, rozumiem że się wygłupiłem...
To tylko mój pkt widzenia.
W załączniku przykład

P.S. Czy ktoś z Was używa pivotów GMT na intra?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Yaaa man
Ahmed
dzięki za odp. ale nadal nie rozumiem czemu tam grasz.
Czy ktoś ma longa na usd/jpy?
setup podany 24 stycznia 2010
poziom zrealizowany 4 marca 2010
setup longa usdjpy
Mam long po 88.203 na stole mam jeszcze 40 % pozycji, 60% zamknięte na +80 pipsach. Stoploss na 88.25 dla reszty. Kolejne 20% zostanie zamknięte po około 90.00. Reszta czyli 20% zostanie zostawiona w nadziei, że mamy roczne low.
http://i45.tinypic.com/1695dud.jpg
dzięki za odp. ale nadal nie rozumiem czemu tam grasz.
Czy ktoś ma longa na usd/jpy?
setup podany 24 stycznia 2010

setup longa usdjpy
Mam long po 88.203 na stole mam jeszcze 40 % pozycji, 60% zamknięte na +80 pipsach. Stoploss na 88.25 dla reszty. Kolejne 20% zostanie zamknięte po około 90.00. Reszta czyli 20% zostanie zostawiona w nadziei, że mamy roczne low.
http://i45.tinypic.com/1695dud.jpg
Yaaa man