Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

Maxi pisze:a co z pozimem 88 na USDJPY
Moim zdaniem - do zdobycia.
inwestor86 pisze:EG jeszcze nie przebilo linii trendu na dziennym..
...teraz chyba już tak. Miałem co do tego wątpliwości i bardziej byłem za kupnem, ale przekonały mnie wasze argumenty... ...no i mam. hehehe. więcej sie nie dam :)
More practice, more luck!

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

Obrazek

eurgbp bearflag, powinno odwiedzic dolna linie

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

Niby tak, tylko zastanawia mnie co będzie mocniejsze: Twój kanał, czy wsparcie w okolicach 0.885. Jak przebije Twój kanał górą, to masz piękne RGR
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
More practice, more luck!

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Panowie, sytuacja wygląda tak......... jakieś pomysły?
Chodzi mi o wiedzę z Naked Trading jaką możecie przełożyć na real. Nic nie wynika (niby) z wykresów H4 i D1, resztę wykresów zobaczcie na swoich platformach.
Prognozujcie, to nie konkurs.......... luz...

Sprawdźcie kanały, wsparcia i opory, W1 itd... poza tym dolar gospodarczo leży :mrgreen: a kufa idzie w górę, dziwne..

Obrazek
Bedzie dobrze, luz......
=================

mario77
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario77 »

Edek robi coraz słabsze dołki, więc może to oznaczać, że ruch się powoli wyczerpuje i niedługo będzie można myśleć o korekcyjnych L-kach tego spadku. Na kablu widać dwa szczyty w okolicach 1.5 więc pewnie dołączy do edka, ale chyba nie tak silnie, bo E/G wchodzi powoli w trend wzrostowy.

Awatar użytkownika
dax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dax »

witam fxlamer

ja nastawiam sie na taki scenariusz

eurusd;
- dywergencja
- poziom 1.3600 jak widzac [przynajmniej ja tak widze] jest dosyc decydujacy o losie eurusd, cena nie moze sie zdecydowac w ktora strone
-jezeli jutro [lub w najblizszym dniach] cena przebije bardzo ostro poziom 1.3600 i dotrze do 1.3700 lub nawet 1.3800 to
- ustawiam buy limit na poziomie korekty 1.3600

to tyle z mojej strony :?
poczatki na PA

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

dax pisze:witam fxlamer

ja nastawiam sie na taki scenariusz

eurusd;
- dywergencja
- poziom 1.3600 jak widzac [przynajmniej ja tak widze] jest dosyc decydujacy o losie eurusd, cena nie moze sie zdecydowac w ktora strone
-jezeli jutro [lub w najblizszym dniach] cena przebije bardzo ostro poziom 1.3600 i dotrze do 1.3700 lub nawet 1.3800 to
- ustawiam buy limit na poziomie korekty 1.3600

to tyle z mojej strony :?
tez tak mysle, już od jakiegoś czasu obserwuję znaczne zwolnienie trendu na eur/usd, kabel wygląda nieźle ;) EG zachował się jak pisałem. Tak działa 123BO http://www.nobrainertrades.com/2009/06/ ... akout.html.

Na edku czekam na HH

A właśnie co do USA to bym się nie zgodził że gospodarka leży, ale to tylko moje zdanie. Dłuższa gadka......
Yaaa man

Awatar użytkownika
mateo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mateo »

Witam

Wa$$kII

czy na Twoim blogu mogę znaleźć więcej filmów szkoleniowych bo jednak oglądanie jest jak dla mnie bardziej zrozumiałe niż czytanie ,kiedyś były a teraz nie mogę znaleźć z góry dziękuję za odpowiedz

Dodano po 31 minutach:

ups... znalazłem :oops:

Dodano po 17 godzinach 5 minutach:

Witam

To znów ja i mam pytanko do Wa$$kII

otóż czy można gdzieś więcej znaleść na temat foramcji "nad i pod" i czy dobrze ją teraz zinterpretowałem jeśli tak to czy potecjelne zamknięnie oprócz poziomu fibo 127 lub 161 powinno być poniżej poziomu LL ?
Dzięki z góry za odpowiedź dopiero raczkuję w tym temacie dlatego pytam 8)

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

mateo pisze:Witam

Wa$$kII

czy na Twoim blogu mogę znaleźć więcej filmów szkoleniowych bo jednak oglądanie jest jak dla mnie bardziej zrozumiałe niż czytanie ,kiedyś były a teraz nie mogę znaleźć z góry dziękuję za odpowiedz

Dodano po 31 minutach:

ups... znalazłem :oops:

Dodano po 17 godzinach 5 minutach:

Witam

To znów ja i mam pytanko do Wa$$kII

otóż czy można gdzieś więcej znaleść na temat foramcji "nad i pod" i czy dobrze ją teraz zinterpretowałem jeśli tak to czy potecjelne zamknięnie oprócz poziomu fibo 127 lub 161 powinno być poniżej poziomu LL ?
Dzięki z góry za odpowiedź dopiero raczkuję w tym temacie dlatego pytam 8)
Bardzo ładna formacja symetryczna, jedno ale zwykle używam tej formacji do zagrań przeciwko trendowi lub określenia jego zmiany. Ale jak widać z trendem też działa.
Yaaa man

Awatar użytkownika
mateo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mateo »

tzn. że teraz lekko spadnie i następne podejście będzie wybiciem w górę i zagrywać L dobrze to zrozumiałem ? Może gdzieś masz jakiś filmik lub opis w/w techniki tzn."nad i pod " będę wdzięczy :D

ODPOWIEDZ