W jaki sposób sobie radzić ze stresem?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

A tam berety z glow, to co podal eres nic nie mowi - jakie ryzyko itp - procent procentowi nie rowny tak jak pips pipsowi jak to mowie :D
Zreszta to jest tylko zrzut z exele to jest z backtestow czy podsumowanie konta real, demo czy jak?
To ja wam wrzuce screen z histori jednego z moich kont real na oandzie ktore nazywam for fun - od tak sie na nim bawie - konta regular slusza do zarabiania a te do powyzywania :P
Edit; Pierwsza linijke musialem zakryc bo tam byla tranzakcja jeszcze nie z for fun.
Gdzies w polowie lipca mialem wtope bo nie bylo mnie prawie tydzien i nie mialem jak kontrolowac rynku - ale na for fun se pozycja mogla stac po to te konto jest - na regular byloby to nie do pomyslenia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2006, 19:44 przez Aekold, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Gandalf
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Gandalf »

Aekold pisze: jak sie znajda chetni mozna na forum ciagniac watek o elliocie
Mam nadzieję, że będziecie kontynuować dyskusję o Elliocie w juz istniejącym wątku a nie w tym który jest o radzeniu sobie ze stresem (tak dla przypomnienia). :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

"ciagniac watek o elliocie" - czy ten wyglada na watek o elliocie?:D
No jasne ze ten co juz istnieje :P

Awatar użytkownika
Gandalf
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Gandalf »

Wątek przyklejam jako ciekawy (pobieżnie usunąłem trochę śmieci). Jeżeli ktoś ma coś do dodania na TEN TEMAT to zapraszam...........
Obrazek

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Powiemy, ze doswiadczenie jest LOSOWE, jesli mozna je wielokrotnie powtarzac, ale nie potrafimy przewidziec, ktory z wynikow pojawi sie przy kolejnym powtorzeniu. Przykladami prostych doswiadczen losowych sa: rzut moneta, rzut kostka do gry, ciagniecie na chybil trafil karty z talii, ciagniecie losu na loterii itp. "
"Rachunek prawdopodobienstwa i statystyka dla uczniow szkol srednich"
M. Kaluszka, Wydawnictwo Naukowo - Techniczne, W - wa 1997

Moim zdaniem, jakikolwiek rynek (forex, akcje czy gielda burakow) nigdy nie jest w 100% losowy. Inna sprawa, ze kazdy ma prawo postrzegac forex jako hazard i stosowac narzedzia uzywane przez hazardzistow. Pytanie tylko co jest skuteczniejsze - automatyczny systemik czy wieloletnie doswiadczenie i wiedza dobrego tradera?

Wiesz, doktorek, w swoich postach piszesz wiele madrych rzeczy. Nie wiem skad czerpales wiedze, ale czesto mialem wrazenie, ze cytujesz Davida Sklanskiego - najlepszego na swiecie eksperta teorii pokera oraz wszelkich gier losowych na pieniadze.

Ale z drugiej strony, piszesz o systemach lotto, ruletki itp. A przeciez wiadomo, ze w ruletke nie da sie wyjsc na plus w dluzszym okresie czasu (klania sie wartosc oczekiwana, o ktorej pisales). A lotto? Jest tylko jeden skuteczny, w dodatku 100% pewny system na wygranie w duzego lotka. Jak latwo obliczyc, szansa na trafienie szostki wynosi ok. 1: 13 mln. Wystarczy poczekac na kumulacje np. 26 mln, kupic te 13 mln losow i jestes 13 mln do przodu. Oczywicie, pod warunkiem, ze nikt inny nie trafi szostki w tym losowaniu :rofl:

Nie jestem jednak pewien czy postrzeganie rynku jako zdarzenia losowego ma wplyw na zmiejszenie stresu. Zawodowi, swiatowej klasy pokerzysci tez maja problemy z emocjami - gra pod wplywem impulsu, checi odegrania sie, wyrownania strat okreslana jest jako TILT. Na tilcie zdarza sie byc kazdemu, zarowno amatorowi jak i ekspertowi - jedyna sensowna rada - przerwac gre, az sie uspokoisz. Czasami takie dochodzenie do siebie po wiekszej przegranej moze trwac miesiace - trudno, lepiej nie grac w ogole niz podejmowac glupie decyzje pod wplywem emocji. Tak mowi teoria pokera, wydaje mi sie, ze mozna to czesciowo zaadaptowac na forex.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

takezo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: takezo »

Nie wiem skad czerpales wiedze, ale czesto mialem wrazenie, ze cytujesz Davida Sklanskiego - najlepszego na swiecie eksperta teorii pokera oraz wszelkich gier losowych na pieniadze.

dobry przyklad czlowieka ktöry duzo pisze i sprzedaje-teori o pokerze- ale sam nie potrafi nic wygrac,typowy EXPERT. :shock: 8)
Wiekszosc nie zawsze sie myli.

ODPOWIEDZ