Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Phoenix_phx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Phoenix_phx »

exodus24 pisze:Phoenix_phx napisał:
Na 19 pozycji tylko 2 stratne

A u mnie odwrotnie i powiem szczerze, ze chwilowo zrazilem sie do tego systemu. Moze wkleilbys pare screenow zeby popatrzec na twoje wejscia.
O ile pozwolisz, zrobię to na szybko bo dziś skończyłem handel na AM ( na noc rośnie spread. Stosuję spisane przeze mnie zasady plus własną modyfikację.

standardowo wg, grafiki:
a) EMA 50 high low, handluje pod na sprzedaży, analogicznie nad na wzrostach. Pozycje otwieram gdy jest wyraźne odbicie od tunelu w przeciwnym kierunku - jak wiadomo cena się odbija, najpierw odbiega a potem powraca. Wtedy obserwuję H1 i zgodnie z zasadą średniej powtarzalności (3 świeczki H1 tego samego koloru potem odwrót) i staram się wykonac wszystkie wejścia właśnie na odbiciu.
a") jak się przyjrzysz na cenę i ema 50 to zobacz że jest konsolidacja i właśnie wspomniane odbicie od tunelu - ja wtedy wchodzę w longi. Ale trzeba uważac i pilnowac na początku bo może to oznacza powrót do konsolidacji, Pozycję otwieram na wzrost po przecięciu górnej EMA 50 i analogicznie na spadku - oczywiscie w zgodzie z innymi wskaźnikami jak MM czy Fibs.
b) Wiadomo MM - zgodnoś z H1 + D1 wg Hex'a x-xxx pips a granie przeciwko D1 x-20 pips max!!
c) Sygnał od Fibs + MM + EMA 50. Ale możesz tu robic błąd na którym ja poleciałem na początku. Jeżeli jesteś np. pod EMA 50 (trend spadkowy) i cena odbija się od linii Buy, MM zielone to .... kupujesz.. Błąd! Spadek na EMA + MM czerwone+ sell i wtedy sprzedajesz. Nigdy nie kupuj przeciwko trendowi ani w konsolidacji. d
d) taki mały bajer który sam dodałem - SMA 5. Jak weźmiesz czysty wykres, średnią kroczącą ceny i SMA5 to idealnie wskazuje lokalny trend i czasami wskazuje zamknięcie pozycji. Jeżeli cena przetnie SMA5 to oznacza potwierdzenie spadku. Czasem lepiej poczekac z otwarciem 2-3 minuty na potwierdzenie,

Jeżeli połączysz EMA+MM+FIBS+SMA to nie będzie pipsiorów ale do przodu napewno,

Jeżeli chcesz to zrób banalna rzecz i prostą jak budowa cepa. Spisz wszystkie zasady, zrób z tego konstytucję i działaj wg jej zasad. Ktoś Ci napisze do usunięcia bo nie pomyśli że działa. Potrenuj na Demo. Nie biorę odpowiedzialności cywilnoprawnej za ww. treśc choc starałem sie to opisac w miarę jasno. Jak coś to wal śmiało.

Dodałem FX przykład. Musisz byc pewien bo jeśli nie zamiast okazji będziesz miał pusto w potfelu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Jak teraz widzimy na edku i ejku może być szansa na wejście, cena zbliża się do kanału, ale niestety są dane i nie wiadomo co może się stać.

co do twojego pytania, myślę, że potwierdzenie spadku było, bo cena odbiła się od 50 EMA i od 5 SMA.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Phoenix_phx
Gaduła
Gaduła

okładnie, i jeżeli mamy zgodność z MM i Dynamic Fibs SR wchodzimy.Jak narysujesz lokalną linię wsparcia - ona także została przebita.

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

Wchodze zgodnie zasadami ale jednak na cos nie zwracam uwagi skoro mam wiecej stratnych pozycji.

Sprawdze jak to sma sie sprawuje tylko powiedzcie mi jak to sie robi bo nie pamietam, bylo to napisane.

Awatar użytkownika
Phoenix_phx
Gaduła
Gaduła

Ok. Z tym że pamiętaj o tym że SMA to mój wymysł i nie jest to dokładnie metodą Hex'a czy Dragona33.
wstaw-> wskaźniki -> Moving Average

Okres 5
Metoda Simple
Dodaj do Close

dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

exodus24 pisze:Wchodze zgodnie zasadami ale jednak na cos nie zwracam uwagi skoro mam wiecej stratnych pozycji.

Sprawdze jak to sma sie sprawuje tylko powiedzcie mi jak to sie robi bo nie pamietam, bylo to napisane.
Zwróć uwagę na PA bo o to chodzi w tym systemie , Hex jasno to podkreślał , głównym punktem decyzyjnym jest analiza tego co robi cena , wchodzisz na każdym HL/LH , nowe LL/HH = coś jest nie tak . EMA , SMA , to nie są rzeczy dzięki którym podejmujesz decyzje . Ludzie mają to do siebie że zamiast upraszczać komplikują . Zastanówcie się dlaczego Dragon czy Hex zaczęli grać nawet przeciwko nachyleniu kanału ?

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

Nie zdradze nadawcy bo to bezsensu ale pokaże wam co dostałem na PW.

"jak moge uzyskac wizualizacje swiec h1 na mniejszych interwalach ktory alorgorytm to robie ???!!!"

Czy wy sobie jaja ludzie robicie ???!!!
Jak chcecie to napiszcie mu jak.

Ja się z tego nie śmieje ale naprawde ręce opadają! Jako ciekawostke wiecie że ludzie najwięcej pytają się mnie o wskaźnik custom candle,i pytania typu jak ja to robie że mam takie prostokąty duże na wykresie,albo jaki to wskaźnik.
A co by było gdyby ci ludzie odkry;li że można wejść w właściwości tego wskaźnika i ustawić te świeczki na 240 min albo i więcej.Masakra.
Boże widzisz i nie grzmisz!!

A najśmieszniejsze jest to że to wszystko jest w pierwszym poście tego wątku !!!!!!!<krzyk>i to mnie najbardziej dobija :(
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

No niestety wychodzi na jaw poziom edukacji w Polsce :mrgreen: :mrgreen:

Wszystko jest napisane w wątku, wystarczy czytać ze zrozumieniem.

Swoją drogą wielkie dzięki HEX za przedstawienie tego systemu, choć na początku miałem do niego wiele zastrzeżeń ale teraz zrozumiałem, że to co proste jest najlepsze.

pozdrawiam Marcin 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Phoenix_phx
Gaduła
Gaduła

I ja dziękuję bardzo za pomoc. :)

Awatar użytkownika
dogii
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dogii »

Czy ktoś może mi napisać jakim wskaźnikiem wyznaczyć linie EMA. Szukam, ale nie moge znaleźć.

ODPOWIEDZ