O ile pozwolisz, zrobię to na szybko bo dziś skończyłem handel na AM ( na noc rośnie spread. Stosuję spisane przeze mnie zasady plus własną modyfikację.exodus24 pisze:Phoenix_phx napisał:
Na 19 pozycji tylko 2 stratne
A u mnie odwrotnie i powiem szczerze, ze chwilowo zrazilem sie do tego systemu. Moze wkleilbys pare screenow zeby popatrzec na twoje wejscia.
standardowo wg, grafiki:
a) EMA 50 high low, handluje pod na sprzedaży, analogicznie nad na wzrostach. Pozycje otwieram gdy jest wyraźne odbicie od tunelu w przeciwnym kierunku - jak wiadomo cena się odbija, najpierw odbiega a potem powraca. Wtedy obserwuję H1 i zgodnie z zasadą średniej powtarzalności (3 świeczki H1 tego samego koloru potem odwrót) i staram się wykonac wszystkie wejścia właśnie na odbiciu.
a") jak się przyjrzysz na cenę i ema 50 to zobacz że jest konsolidacja i właśnie wspomniane odbicie od tunelu - ja wtedy wchodzę w longi. Ale trzeba uważac i pilnowac na początku bo może to oznacza powrót do konsolidacji, Pozycję otwieram na wzrost po przecięciu górnej EMA 50 i analogicznie na spadku - oczywiscie w zgodzie z innymi wskaźnikami jak MM czy Fibs.
b) Wiadomo MM - zgodnoś z H1 + D1 wg Hex'a x-xxx pips a granie przeciwko D1 x-20 pips max!!
c) Sygnał od Fibs + MM + EMA 50. Ale możesz tu robic błąd na którym ja poleciałem na początku. Jeżeli jesteś np. pod EMA 50 (trend spadkowy) i cena odbija się od linii Buy, MM zielone to .... kupujesz.. Błąd! Spadek na EMA + MM czerwone+ sell i wtedy sprzedajesz. Nigdy nie kupuj przeciwko trendowi ani w konsolidacji. d
d) taki mały bajer który sam dodałem - SMA 5. Jak weźmiesz czysty wykres, średnią kroczącą ceny i SMA5 to idealnie wskazuje lokalny trend i czasami wskazuje zamknięcie pozycji. Jeżeli cena przetnie SMA5 to oznacza potwierdzenie spadku. Czasem lepiej poczekac z otwarciem 2-3 minuty na potwierdzenie,
Jeżeli połączysz EMA+MM+FIBS+SMA to nie będzie pipsiorów ale do przodu napewno,
Jeżeli chcesz to zrób banalna rzecz i prostą jak budowa cepa. Spisz wszystkie zasady, zrób z tego konstytucję i działaj wg jej zasad. Ktoś Ci napisze do usunięcia bo nie pomyśli że działa. Potrenuj na Demo. Nie biorę odpowiedzialności cywilnoprawnej za ww. treśc choc starałem sie to opisac w miarę jasno. Jak coś to wal śmiało.
Dodałem FX przykład. Musisz byc pewien bo jeśli nie zamiast okazji będziesz miał pusto w potfelu.