Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
forexavatar
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: forexavatar »

początkującym zalecam jedno - NIE GRAC ZA PRAWDZIWE PIENIADZE!!!
Sam dwa lata temu zafascynowany gielda zaczalem swoja przygode od zalozenia konta u brokera i wplaceniu 5000 z czego po tygodniu zostalo mi 700 :/ Dopiero wtedy zaczalem sie doksztalcac, czytac i jeszcze raz czytac! Mnie sporo daly blogi traderwo, wiekszosc sensowych jest na www.pipswanted.com , Grac na demo, trenować, potem grać za najmniej kasy jak się da zeby wyrobic w sobie odpowiednie nawyki. Teraz juz odrobilem strcona kase i zaczynam zarabiac ( po 2 latach). Dla tych ktorzy myslą ze forex to eldorado musze powiedzić ze sie myla. To cięzka praca bardzo meczaca psychicznie, nie kazdy sie do tego nadaje. Jak masz slabe nerwy lepiej odpusc, szkoda zdrowia.

Songo89
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Songo89 »

ja takich funduszy nie posiadam,a nawet jakbym posiadał to napewno bym tak nie ryzykował,nie na takim etapie.Za swoje nie gram,ale z bonusu skorzystać można,nic na tym nie trace:)

Powiedzcie mi jeszcze na koniec,przez telefon można obsługiwać platforme? bo planuje wyjazd i nie wiem jak tam będzie z dostępem do neta.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Prawdopodobnie jest wersja MT4 mobile.

http://www.metaquotes.net/en/metatrader4/mobile_trading

ale nigdy z tego nie korzystałem, także nie wiem jak to działa.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Songo89
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Songo89 »

ok to wielkie dzięki panowie no i pora zacząć nabierać doświadczenia:)

forexavatar
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: forexavatar »

mt4 przez telefon? owszem jest platforma na pocket pc, ale za granica bedzie drogie polaczenie gprs. Trzeba dobrze skonfigurowac bo standardowo zaciaga kilka par walut i transfer rosnie :/ a i jeszcze dam info, ze na poceket pc to mt4 nadaje sie jedynie do sledzenia transakcji, otwierania i zamykania zleceń. I tyle. Jest tam tylko kilka wskaznikow, swoich wgrac nie mozna nie moiwac juz o uzywaniu na tym ea. Jest to niemozliwe. Do analizy tez sie slabo nadaje ze wzgledu na maly ekran.

sibkods
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sibkods »

Zainteresowałem sie forex'em 2 ty. temu Zanim zacznę grac na real to jeszcze długa droga przede mną, ale interesuje mnie kilka technicznych rzeczy.

np. broker FXPro
W jaki sposób wysłac na konto brokera np. 300 $ ?
Jak potem wygląda wypłata zarobionych pieniędzy?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

sibkods pisze:Zainteresowałem sie forex'em 2 ty. temu Zanim zacznę grac na real to jeszcze długa droga przede mną, ale interesuje mnie kilka technicznych rzeczy.

np. broker FXPro
W jaki sposób wysłac na konto brokera np. 300 $ ?
Jak potem wygląda wypłata zarobionych pieniędzy?
Np karta kredytowa (w wielu bankach zwykłymi "bankomatowymi" też można) Wysyłanie kasy to po założeniu konta (u chłopaków z www.forexclub.pl oczywiście) to po prostu zalogowanie się, podanie numeru karty etc i kasa po chwili jest na koncie - czasami dosłownie po chwili)

Wypłata podobnie - tylko, że kasa jest zwykle po 4-5dniach na koncie w banku, a zdjęta z konta FxPro po około 1dniu.

FxPro jest idealny do skalpowania - szczególnie z małym kontem. Jak zaczniesz zarabiać większą kasę to cóż - zaczną się problemy. Ale do tego daaaaaaleka droga :wink:

Na początek szczerze polecam. Dobra realizacja zleceń będzie, świetny data feed, świetne (lepsze od ECNowych) spready, dobra wpłata/wypłata.

Awatar użytkownika
Eko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Eko »

Songo89 pisze:ale ja nie napisałem "wypłacać" warto czasem przeczytać 2 razy gdy masz jakieś wątpliwości;) dokładnie chodziło mi to"gdy byliście bardzo dobrzy na demie to czy wtedy wpłacaliście kase na konto REAL" :)

Hmm ale są osoby co pewnie sporo czytają,i sa w stanie w ciągu paru miechów osiągnąć to co inni w pare lat,nieprawdaż?:)
Jak to się mówi za dużo czasu przy kompie (+Tokyo) i tez oczy padają :)
Potrzebuje wakacji :)

Dobra co do Real, ja polecam jak najszybciej się tam zapisać, wtedy poczujesz co to znaczy demon emocji, ale za nim wejdziesz musisz mieć jakiś system gry (polecam NLA) i trochę wiedzy technicznej (AT Murphego na początek), nie ważne że stracisz 1, 2 depozyt (mówię o mikro koncie) po pewnym czasie sam siebie poznasz lepiej i będziesz wiedział jak walczyć z własnymi słabościami, wtedy zaczną się + , nie licz na wielkie pieniądze, jednego dnia możesz zarobić drugiego stracić, nie bierz tego zbyt osobiście, po prostu dziś był taki dzień, jutro będzie lepiej - nic na siłę :)
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.

sibkods
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sibkods »

Np karta kredytowa (w wielu bankach zwykłymi "bankomatowymi" też można) Wysyłanie kasy to po założeniu konta (u chłopaków z www.forexclub.pl oczywiście) to po prostu zalogowanie się, podanie numeru karty etc i kasa po chwili jest na koncie - czasami dosłownie po chwili)
No własnie, ale jak na koncie mam PLN , tak mam sam przewalutować pieniądze według aktualnego kursu i wysłać 290 zł jako 100$ czy jak ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

sibkods pisze:tak mam sam przewalutować pieniądze według aktualnego kursu i wysłać 290 zł jako 100$ czy jak ?
Niestety nie po aktualnym kursie, a po kursie ustalonym przez bank. Dodatkowo jeśli wpłacasz kartą Visa to polecam założyć rachunek w EUR ponieważ transakcje za pomocą Visy rozliczane są w euro więc unikniesz podwójnego przewalutowania.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ