MIG Investments

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
24
39%
Poza paroma minusami są ok
5
8%
Przeciętny
17
28%
Mają wiele wad
3
5%
Stanowczo odradzam
12
20%

Liczba głosów: 61

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

astra pisze:Co do podpisania specjalnej umowy do działania EA, to faktycznie nieco dziwne, ale całkowicie zgadzam się z Green7. Polski support- Pani Marta jest bardzo miła i można się jej o wszystko dokładnie wypytać, nawet po kilka razu, zarówno telefonicznie jak i na maila. Jeśli chodzi o polski support to chyba tylko AM przebija MIG.
Sądzę, że mają taki wymóg bo transakcje zawierane przez EA są trochę inaczej traktowane - więc chcą wiedzieć kto używa EA.
A support rzeczywiście bardzo ok. Jak dla mnie lepszy niż w AM (tam zawsze trafiam na jakiegoś faceta :) )
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

green7 pisze: Sądzę, że mają taki wymóg bo transakcje zawierane przez EA są trochę inaczej traktowane - więc chcą wiedzieć kto używa EA.
W moim przekonaniu każdy rozsądny broker powinien zawierać klauzulę o używaniu EA. MIG Bank rozwiązał to stosując dodatkowy dokument. W całej historii chodzi o to, żeby potwierdzić świadomość tego jak działa EA (że np. jak prąd wyłączą, to nie wyśle zlecenia itp.). Uważam, że to zdrowa praktyka.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

green7 pisze:Jakoś nie zauważyłem, żeby robili coś takiego. Czego używasz do BE/SL ? Co mówią logi ?
Używam lvoe.
Sytuacja wygląda w ten sposób, że mam np ustawiony BE na 15 pipsów, widzę cenę 16 czy 17 pipsów potem cofnięcie, więc SL powinien być przestawiony na wejście, a nie jest.
Logów nie sprawdzałem, nie znam się na tym ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

pamiętaj, że do ceny BE musisz doliczyć spread, więc czasem spread może być wyższy od 1,2 pipsów

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

astra pisze:pamiętaj, że do ceny BE musisz doliczyć spread, więc czasem spread może być wyższy od 1,2 pipsów
Aż takim "lajkonikiem" nie jestem ... :lol:

Patrzę na wynik na platformie (w punktach), a tutaj jest już podawany ze spreadem ...

Uprzedzam następną "dobrą radę" - tak wiem, że spread jest jest zmienny i czasami może zostać rozszerzony ...

Timer w EA mam ustawiony na 1 sekundę, może powinienem zmienić jednak na każdy tick?

euroforex
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: euroforex »

Panowie prośba możecie wytłumaczyć mi dokładnie co to jest EA , BE skróty które używacie bo próbuje to wytłumaczyć większemu laikowi niż ja i nie wiem czy dobrze mowie..

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

euroforex pisze:Panowie prośba możecie wytłumaczyć mi dokładnie co to jest EA , BE skróty które używacie bo próbuje to wytłumaczyć większemu laikowi niż ja i nie wiem czy dobrze mowie..
EA = Expert Advisor - taki robot co coś za Ciebie robi, np handluje, przestawia SL (stop loss) na BE itd
BE = Break Even - próg rentowności, czyli poziom przy którym zamknięta pozycja wychodzi na 0.

euroforex
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: euroforex »

od dwoch dni blokuje mi sie platforma na mig-u i do tego zamknęli mi pozycje o kilkanaście pipsow mniej niż cena rynkowa ..........
czy macie tak samo, ..... o co chodzi z tym migiem:(((((

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

euroforex pisze:od dwoch dni blokuje mi sie platforma na mig-u i do tego zamknęli mi pozycje o kilkanaście pipsow mniej niż cena rynkowa ..........
Wczoraj mieli jakieś kłopoty z serwerem - ze 2 razy w ciągu dnia nie można było się połączyć, mi też zdaje się pozycja "znikła".
Jak miałeś TP albo SL na tej pozycji to pisz/dzwoń do supportu o wyjaśnienie, jak zamykałeś z ręki to pewnie będzie ciężko stwierdzić jaka cena była ...
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

green7 pisze:
euroforex pisze:od dwoch dni blokuje mi sie platforma na mig-u i do tego zamknęli mi pozycje o kilkanaście pipsow mniej niż cena rynkowa ..........
Wczoraj mieli jakieś kłopoty z serwerem - ze 2 razy w ciągu dnia nie można było się połączyć, mi też zdaje się pozycja "znikła".
Jak miałeś TP albo SL na tej pozycji to pisz/dzwoń do supportu o wyjaśnienie, jak zamykałeś z ręki to pewnie będzie ciężko stwierdzić jaka cena była ...
Pierwsze nieładne zachowania o których mi wiadomo (kasowanie zyskownych transakcji - skalp) nie u mnie.

Green - przyznaj się co Ty grasz z takimi wynikami - i kiedy można Ci przelać kasę? :wink:

ODPOWIEDZ