Widzę tu małą pułapkę. Przy 59% skuteczności może się zdarzyć, że na 1000 transakcji może się trafić seria nawet 15 strat z rzędu . Czy Twój depozyt to wytrzyma?Kondek pisze:...Jeżeli zaliczymy SL to w następny dzień wchodzimy za podwójnego Lota. System ma skuteczność 59% więc wychodzi się na swoje. Maksymalnie było 5 dni SL pod rząd (Wrzesień 2009)... .
ADX + super signal Strategy
Grałem systemem 1,5k transakcji 2% risk 50% skuteczności. DD max niecałe 20%... Rozumiem, że teoretycznie może się zdażyć, ale przecież jak tracisz to zmniejszasz pozycję - więc nie demonizowałbym - dla mnie sys z 59% to marzenie - żeby jeszcze realny R:R 2:1 i wystarczy.Fesiek pisze:Wystarczy tylko raz. Grasz tak już na realu czy dalej na demo?Kondek pisze: ale prawdopodobieństwo jest niskie.
Jeśli grasz na realu to napisz u jakiego brokera i ile lotów.
Oczywiście dochodzi do tego częstotliwość sygnałów...
... ale przecież jak tracisz to zmniejszasz pozycję - więc nie demonizowałbym...
Ale on właśnie zwiększa pozycję po stracie. Popatrz na wykres kapitału w jego poście.
Załóżmy taki scenariusz:
Poniedziałek 0.1 lota - strata
Wtorek 0.2 lota - strata
Środa 0.4 lota - strata
Czwartek 0.8 lota - strata
Piątek 1.6 lota- strata
W sobotę i niedzielę kombinuję kasę żeby starczyło na 3.2 lota. Martyngał jeszcze nikogo do miliona $ nie doprowadził. Za to niejednego milionera wyzerował.
Ogólnie życzę żeby zarabiał więcej ode mnie. Tak po prostu sobie rozważam.
witam
wpadłem 3 dni temu na ten temat
i dołożyłem ten sys do precyzowania wejść na vegasie
w załączeniu obraz wejścia
i dzisiaj oprócz edka , zaliczył po 30p. na ejku , franku, astrali i prawie na kiwi
w sumie do mojego vegasa dołożyłem strzałki bo ADX już miałem wcześniej,
a sama interpretacje ADX bez lini adx jak dla mnie bomba (H4 a wejście prawie bez cofnięcia jak na dzisiaj na wszystkich tych parach SL 30p. by wystarczył)
co do dyskusji czy kłótni o strzałkach, indyki i tak prawie wszystkie oparte są na momentum ceny, i jak się zachowa cena za 10 czy 50 min i tak nam nie pokażą .
przy moim vegasie się np. wczoraj sprawdził bo przefiltrował mi fałszywe wejścia.
jak na razie całkiem nieźle się uzupełniają i nawzajem filtrują.
pozdrawiam
teraz zobaczyłem ze na wykresie blednie zakreśliłem wejście
wejściem była pierwsza świeca nad przerywana żółta a nie ta 2 zakreślona w niebieskim kółku
(poziom wejścia 1.3691)
automat miałem ustawiony na 30p. zamknąć 0.1 L.
a ze postawiłem tylko 0.1 to poz zamknęło
szkoda tylko p. na ejku
Dodano po 9 godzinach 8 minutach:
a może ktoś kto lubi H4 by potestowal
i coś dorzucił swojego do sysa
co dwie głowy to nie jedna
pozdrowienia

wpadłem 3 dni temu na ten temat
i dołożyłem ten sys do precyzowania wejść na vegasie
w załączeniu obraz wejścia
i dzisiaj oprócz edka , zaliczył po 30p. na ejku , franku, astrali i prawie na kiwi
w sumie do mojego vegasa dołożyłem strzałki bo ADX już miałem wcześniej,
a sama interpretacje ADX bez lini adx jak dla mnie bomba (H4 a wejście prawie bez cofnięcia jak na dzisiaj na wszystkich tych parach SL 30p. by wystarczył)
co do dyskusji czy kłótni o strzałkach, indyki i tak prawie wszystkie oparte są na momentum ceny, i jak się zachowa cena za 10 czy 50 min i tak nam nie pokażą .
przy moim vegasie się np. wczoraj sprawdził bo przefiltrował mi fałszywe wejścia.
jak na razie całkiem nieźle się uzupełniają i nawzajem filtrują.
pozdrawiam
teraz zobaczyłem ze na wykresie blednie zakreśliłem wejście
wejściem była pierwsza świeca nad przerywana żółta a nie ta 2 zakreślona w niebieskim kółku
(poziom wejścia 1.3691)
automat miałem ustawiony na 30p. zamknąć 0.1 L.
a ze postawiłem tylko 0.1 to poz zamknęło
szkoda tylko p. na ejku
Dodano po 9 godzinach 8 minutach:
a może ktoś kto lubi H4 by potestowal
i coś dorzucił swojego do sysa
co dwie głowy to nie jedna

pozdrowienia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.