Praca na rynku walutowym

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Pytajnik pisze:Ciekawy argument... pozostawię bez komentarza (tak jak by każdy się procesował bo go do pracy nie przyjęli - ciekawe jak z tym walczą w mc Donaldzie
Nie prowadziłeś firmy za granicą, nie rekrutowałeś ludzi, nie odmawiałeś im i
nie miałeś nigdy z nimi styczności więc jak możesz mówić takie pierdoły.
Znam parę firm które zostały zaskarżone o to że nie przyjęły pracownika
ze względu na różne powody. Potem trzeba udowadniać, że było inaczej.
Kolor skóry to naprawdę pierdoła.
Do tego ludzie którzy to robią zazwyczaj mają pieniądze i czas ;)
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

exnergy pisze:ZZ - za dużo spędzasz czasu na forum, a za mało na nauce. Z zyczliwości.
Co prawda, to prawda. Każdemu zdarza się offtop, głupi(e) post(y) nie na temat, ale wszystko ma jednak swoje granice. A przynajmniej powinno mieć.
exnergy pisze:ZZ spoko. Czasem słynne motto Lema o internautach przypomina mi się bezwiednie.
Bo jest bardzo trafne. :D :D :D
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

exnergy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: exnergy »

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem.

Tak to brzmiało, o żadnej połowie tam mowy nie było ;).

Ale serio - ludziska, coraz bardziej polski Internet zaczyna przypominać zbiorowisko ludzi lekko mniej myślących. Nie dziwi mnie to. Ci, którzy rozkręcali Internet już wyszli z tego/ z niego. Teraz generacja wiecznych konsumentów opanowała sieć. Kultura masowej głupoty mnie przeraża.

Awatar użytkownika
tomislater
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomislater »

Ale serio - ludziska, coraz bardziej polski Internet zaczyna przypominać zbiorowisko ludzi lekko mniej myślących. Nie dziwi mnie to. Ci, którzy rozkręcali Internet już wyszli z tego/ z niego. Teraz generacja wiecznych konsumentów opanowała sieć. Kultura masowej głupoty mnie przeraża.
Nie, po prostu większość ludzie jest głupia oraz są ignorantami, ot co. Na początku internet był dla wojska/naukowców. Potem trafił do ludzi postawionych wyżej w społeczeństwie, a od kilku lat każdy powoli zaczyna mieć do niego dostęp. Ludzi, którzy myślą, że google to przeglądarka :DD Ludzi nie wiedzących w ogóle po co ten internet JEST i mniej więcej jak działa. No i dochodzi do tego ściana anonimowości :) Ludzie za schowani za firewallem po prostu często mówią to co normalnie by nie powiedzieli, tak samo się nie zastanawiając nad pisaniem. Ilu tu już mamy ludzi, którzy za przeproszeniem "napierdalają" błędy typu ktuży, żecz, pszecierz, etc. Ja osobiście jak coś takiego widzę, po prostu nie odpowiadam, albo piszę, że jeśli ponowi swoja prośbę używając poprawnie języka polskiego, którego uczył się i uczy? całe życie to wtedy pogadamy. Najlepsze są oczywiście wymówki typu, "dysleksja", "dysortografia" i milion innych "dysdebilizmów". Niedługo będzie "dysnieumiemzadaćpytaniaalemipomóżciepls". Sorry, ale tak jest :) Jak się samemu nie szanuje zasad to niech delikwent nie wymaga tego od innych. I bez pieprzenia, że tych "dyschorób" nie można wyleczyć, bo mam kilku znajomych, których sam osobiście z tego wyleczyłem :)

exnergy
Stały bywalec
Stały bywalec

Teraz piszesz jak student mądrala ;). Takia postawa też jest popularna w internecie, gdzie są podobno wstrętne "trolle" ;). A wystarczy odrobina dystansu - do siebie i świata

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Po roku naszej dyskusji co chciałem wiedzić już wiem :lol: .Jeżli chcecie kontynuować temat to proponuje trzymać się tematu// przynajmniej ogólnie.... :P ///.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
tomislater
Stały bywalec
Stały bywalec

Teraz piszesz jak student mądrala Wink
No tak, jestem studentem, ale czy mądralą? Wskaż mi to w tekście :O

Słownik języka polskiego: "człowiek chcący uchodzić za bardzo mądrego, popisujący się swoją, nieraz wątpliwą, wiedzą, przemądrzały "

Czy ja chcę uchodzić za bardzo mądrego? ;] Opisuję po prostu jak to wygląda z mojej perspektywy. A co do trolli, staram się do każdego podchodzić indywidualnie, ale sam musisz przyznać, że czasem trafiają się takie przypadki, że naprawdę zastanawiasz się czy ktoś trolluje czy jest po prostu tak głupi, że nic do niego nie dociera, on ma swoje zdanie i koniec. Ten poprzedni post oparłem tylko i wyłącznie o swoje doświadczenie, tyle.

Co do dystansu to nie chcę nic pisać, bo naprawdę szukam, ale nie mogę znaleźć, co ma dystans do, no właśnie czego? Żeby na nic nie zwracać uwagi? ;] Naprawdę nie zwracasz uwagi na to jak ktoś z Tobą rozmawia? To tak jakby ktoś w realu, rozmawiał z Tobą, ale patrzył się w ogóle inną stronę. Satysfakcjonuje Ciebie wtedy taka forma konwersacji? Bo mnie nie.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

tomislater pisze:znaleźć, co ma dystans do, no właśnie czego?
Do tego że jeżeli będziesz pracował na rynku walutowym na poważnie i będziesz miał pół sekundy na podjęcie decyzji a zaczniesz filozofować....to czarno to widzę.....
:584:

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
tomislater
Stały bywalec
Stały bywalec

A kto powiedział, że grałem w czasie gdy to pisałem ;]?

exnergy
Stały bywalec
Stały bywalec

zz pisze:
tomislater pisze:znaleźć, co ma dystans do, no właśnie czego?
Do tego że jeżeli będziesz pracował na rynku walutowym na poważnie i będziesz miał pół sekundy na podjęcie decyzji a zaczniesz filozofować....to czarno to widzę.....
:584:

Pozdro.
Troszkę przesadzasz. Jak ktoś zastanawia się nad decyzją gdy ma tylko pol sekundy, to znaczy, ze wczesniejsze pol godziny, godzine, dzien, czy ile tam czasu zmarnowal. Dupa nie trader w takim przypadku.

ODPOWIEDZ