Wiem jak działa teoria. Pytam o praktykę. To rozwiązanie niesamowicie korzystne dla klientów, aż za bardzo - dlatego chcę zasięgnąć opinii - czy wszystko odbywa się bez zgrzytów, haczyków i zapisów małym drukiem na końcu umowy.FX TEAM pisze:Jeśli są IB Dukasa (a są) odpowiedni długo, a ich klienci generują odpowiednio duży wolumen transakcji, Dukas może dać im konkurencyjne warunki. Ponadto na rzecz zdobycia większej rzeszy klientów mogą uciąć swoje prowizje jako IB na rzecz klienta. Normalny zdrowy układ.
Dukascopy - ECN
- thereisnocowlevel
- Bywalec
'Most people would rather die than think' Bertrand Russell
Nie wiem jak akurat w tym przypadku, ale znam to od innych IB dla innych brokerów i nie spotkałem się z jakimiś problemami, wszystko było ok i bez drobnych druczków.thereisnocowlevel pisze:Wiem jak działa teoria. Pytam o praktykę. To rozwiązanie niesamowicie korzystne dla klientów, aż za bardzo - dlatego chcę zasięgnąć opinii - czy wszystko odbywa się bez zgrzytów, haczyków i zapisów małym drukiem na końcu umowy.FX TEAM pisze:Jeśli są IB Dukasa (a są) odpowiedni długo, a ich klienci generują odpowiednio duży wolumen transakcji, Dukas może dać im konkurencyjne warunki. Ponadto na rzecz zdobycia większej rzeszy klientów mogą uciąć swoje prowizje jako IB na rzecz klienta. Normalny zdrowy układ.
Tego konkretnego przypadku nie znam.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Panowie czy moglibyście mi wytłumaczyć jak dokładnie się wylicza koszty transakcji w Dukascopy?
Gram na GBPUSD. Gram w "normalnych" godzinach (8-18), nie gram podczas danych, nie zostawiam otwartych transakcji na noc.
Interesuje mnie ile bym zapłacił przy otwarciu pozycji 1 lot (100.000) i zamknął przy +20 pipsach (pipsy normalne tzn 4 miejsce po przecinku).
To samo dla wartości kontraktu 5 lotów.
Jeśli dobrze zrozumiałem, to na wielkość opłat ma wpływ wielkość mojego rachunku (depo) i ilość zawartcyh transakcji w miesiącu (obroty), tak?
Załóżmy, że otwieram 2-3 transakcje dziennie.
U mojego brokera na GBPUSD mam teraz spread w granicach 2,8 - 3,5 pipsa i zastanawiam się ja by to wyglądało w Dukascopy.
Gram na GBPUSD. Gram w "normalnych" godzinach (8-18), nie gram podczas danych, nie zostawiam otwartych transakcji na noc.
Interesuje mnie ile bym zapłacił przy otwarciu pozycji 1 lot (100.000) i zamknął przy +20 pipsach (pipsy normalne tzn 4 miejsce po przecinku).
To samo dla wartości kontraktu 5 lotów.
Jeśli dobrze zrozumiałem, to na wielkość opłat ma wpływ wielkość mojego rachunku (depo) i ilość zawartcyh transakcji w miesiącu (obroty), tak?
Załóżmy, że otwieram 2-3 transakcje dziennie.
U mojego brokera na GBPUSD mam teraz spread w granicach 2,8 - 3,5 pipsa i zastanawiam się ja by to wyglądało w Dukascopy.
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
Tak, zależy jaki depozyt złożyłeś na rachunku oraz jaki obrót wypracowałeś w danym miesiącu.Mike_Scofield pisze:Jeśli dobrze zrozumiałem, to na wielkość opłat ma wpływ wielkość mojego rachunku (depo) i ilość zawartcyh transakcji w miesiącu (obroty), tak?
Zakładając, że wpłacasz minimum czyli 5 000 USD i dziennie (22 dni handlowe) zawierasz transakcje na 300 000 j.w.b., co daje obrót w wysokości 6,6 mln, a niższe prowizje obowiązują wtedy, gdy obrót przekroczy 10 mln.
Więc za każde 100 000 zapłacisz prowizję w wysokości 5 USD (przy otwarciu i zamknięciu). Po przekroczeniu obrotu 10 mln lub depozycie 10 000 USD będzie to 3.6 USD.
Jaki jest spread w Dukascopy? Zawsze odpowiadam na to pytanie tak samo...

Rynkowy. Zainstaluj demo i poobserwuj sam jak się kształtuje - nie różnią się one z realem - wtedy nie będzie nieporozumień

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Mógłbyś tym razem odpowiedzieć bardziej przystępnie?raposo pisze:Zawsze odpowiadam na to pytanie tak samo...
Rynkowy.
Tzn w jakich granicach się zawiera podczas "normalnych" warunków.
Czyli w sumie po zamknięiu transakcji 1 lot zapłacę 10 USD czyli koszt 1 pipsa, tak? Do tego trzeba dodać spread, tak? I to już wszystkie opłaty?raposo pisze:Więc za każde 100 000 zapłacisz prowizję w wysokości 5 USD (przy otwarciu i zamknięciu).
Widzisz, to jest ECN więc nie ma widełek jak w FxPro. Spread może wynosić 0 (choć słyszałem też o przypadkach ujemnego spreadu), jak i 5.0 pips - wszystko zależy od aktualnej płynności rynku. Sam najczęściej widzę spread 1.0 pips jednak najlepiej będzie jeśli jutro poobserwujesz sobie co jakiś czas demo i zobaczysz czego można się spodziewać.Mike_Scofield pisze:Mógłbyś tym razem odpowiedzieć bardziej przystępnie?
Tak. Po wygenerowaniu większego obrotu w danym miesiącu prowizje są korygowane.Mike_Scofield pisze:Czyli w sumie po zamknięiu transakcji 1 lot zapłacę 10 USD czyli koszt 1 pipsa, tak? Do tego trzeba dodać spread, tak? I to już wszystkie opłaty?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Czyli w sumie ok 2 pipsów, a teraz mam ok 3 pipsów.raposo pisze:Sam najczęściej widzę spread 1.0 pips
Przy skalpowaniu to spora różnica, mieć na każdej transakcji 1 pipsa więcej, albo stracić o 1 mniej

A co z tym MT4, kiedy go będą mieli?
Wszystko zależy przy jakim spreadzie uda Ci się zawrzeć transakcję. Może w końcu wyjść i tak, że obejdzie się bez spreadu ale to zobaczysz już sam.Mike_Scofield pisze:Przy skalpowaniu to spora różnica, mieć na każdej transakcji 1 pipsa więcej, albo stracić o 1 mniej
Wcześniej nieoficjalnie napisałem, że prawdopodobnie w lutym ale to się jeszcze może zmienić...Mike_Scofield pisze:A co z tym MT4, kiedy go będą mieli?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Margin Call następuje na poziomie 100% wykorzystania dźwigni. Przy 200% Dukascopy automatycznie zrobi hedge (otworzy przeciwstawne pozycje) dla połowy użytego depozytu by w konsekwencji powrócić do wykorzystania 100% dźwigni.Szwajcar pisze:jeśli możesz to opisz jak jest w Ducascopy z mechanizmem margin calla/stop out
Tak, w piątek o 20:00 czasu polskiego (GMT+1) następuje zmiana dźwigni na weekend do 1:30.Szwajcar pisze:czy lewar jest zmieniany na weekend.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu