Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
thereisnocowlevel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: thereisnocowlevel »

FX TEAM pisze:Jeśli są IB Dukasa (a są) odpowiedni długo, a ich klienci generują odpowiednio duży wolumen transakcji, Dukas może dać im konkurencyjne warunki. Ponadto na rzecz zdobycia większej rzeszy klientów mogą uciąć swoje prowizje jako IB na rzecz klienta. Normalny zdrowy układ.
Wiem jak działa teoria. Pytam o praktykę. To rozwiązanie niesamowicie korzystne dla klientów, aż za bardzo - dlatego chcę zasięgnąć opinii - czy wszystko odbywa się bez zgrzytów, haczyków i zapisów małym drukiem na końcu umowy.
'Most people would rather die than think' Bertrand Russell

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

thereisnocowlevel pisze:
FX TEAM pisze:Jeśli są IB Dukasa (a są) odpowiedni długo, a ich klienci generują odpowiednio duży wolumen transakcji, Dukas może dać im konkurencyjne warunki. Ponadto na rzecz zdobycia większej rzeszy klientów mogą uciąć swoje prowizje jako IB na rzecz klienta. Normalny zdrowy układ.
Wiem jak działa teoria. Pytam o praktykę. To rozwiązanie niesamowicie korzystne dla klientów, aż za bardzo - dlatego chcę zasięgnąć opinii - czy wszystko odbywa się bez zgrzytów, haczyków i zapisów małym drukiem na końcu umowy.
Nie wiem jak akurat w tym przypadku, ale znam to od innych IB dla innych brokerów i nie spotkałem się z jakimiś problemami, wszystko było ok i bez drobnych druczków.

Tego konkretnego przypadku nie znam.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

Panowie czy moglibyście mi wytłumaczyć jak dokładnie się wylicza koszty transakcji w Dukascopy?

Gram na GBPUSD. Gram w "normalnych" godzinach (8-18), nie gram podczas danych, nie zostawiam otwartych transakcji na noc.
Interesuje mnie ile bym zapłacił przy otwarciu pozycji 1 lot (100.000) i zamknął przy +20 pipsach (pipsy normalne tzn 4 miejsce po przecinku).
To samo dla wartości kontraktu 5 lotów.
Jeśli dobrze zrozumiałem, to na wielkość opłat ma wpływ wielkość mojego rachunku (depo) i ilość zawartcyh transakcji w miesiącu (obroty), tak?
Załóżmy, że otwieram 2-3 transakcje dziennie.

U mojego brokera na GBPUSD mam teraz spread w granicach 2,8 - 3,5 pipsa i zastanawiam się ja by to wyglądało w Dukascopy.
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Mike_Scofield pisze:Jeśli dobrze zrozumiałem, to na wielkość opłat ma wpływ wielkość mojego rachunku (depo) i ilość zawartcyh transakcji w miesiącu (obroty), tak?
Tak, zależy jaki depozyt złożyłeś na rachunku oraz jaki obrót wypracowałeś w danym miesiącu.
Zakładając, że wpłacasz minimum czyli 5 000 USD i dziennie (22 dni handlowe) zawierasz transakcje na 300 000 j.w.b., co daje obrót w wysokości 6,6 mln, a niższe prowizje obowiązują wtedy, gdy obrót przekroczy 10 mln.
Więc za każde 100 000 zapłacisz prowizję w wysokości 5 USD (przy otwarciu i zamknięciu). Po przekroczeniu obrotu 10 mln lub depozycie 10 000 USD będzie to 3.6 USD.
Jaki jest spread w Dukascopy? Zawsze odpowiadam na to pytanie tak samo... ;)
Rynkowy. Zainstaluj demo i poobserwuj sam jak się kształtuje - nie różnią się one z realem - wtedy nie będzie nieporozumień ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:Zawsze odpowiadam na to pytanie tak samo...
Rynkowy.
Mógłbyś tym razem odpowiedzieć bardziej przystępnie?
Tzn w jakich granicach się zawiera podczas "normalnych" warunków.

raposo pisze:Więc za każde 100 000 zapłacisz prowizję w wysokości 5 USD (przy otwarciu i zamknięciu).
Czyli w sumie po zamknięiu transakcji 1 lot zapłacę 10 USD czyli koszt 1 pipsa, tak? Do tego trzeba dodać spread, tak? I to już wszystkie opłaty?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Mike_Scofield pisze:Mógłbyś tym razem odpowiedzieć bardziej przystępnie?
Widzisz, to jest ECN więc nie ma widełek jak w FxPro. Spread może wynosić 0 (choć słyszałem też o przypadkach ujemnego spreadu), jak i 5.0 pips - wszystko zależy od aktualnej płynności rynku. Sam najczęściej widzę spread 1.0 pips jednak najlepiej będzie jeśli jutro poobserwujesz sobie co jakiś czas demo i zobaczysz czego można się spodziewać.
Mike_Scofield pisze:Czyli w sumie po zamknięiu transakcji 1 lot zapłacę 10 USD czyli koszt 1 pipsa, tak? Do tego trzeba dodać spread, tak? I to już wszystkie opłaty?
Tak. Po wygenerowaniu większego obrotu w danym miesiącu prowizje są korygowane.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:Sam najczęściej widzę spread 1.0 pips
Czyli w sumie ok 2 pipsów, a teraz mam ok 3 pipsów.
Przy skalpowaniu to spora różnica, mieć na każdej transakcji 1 pipsa więcej, albo stracić o 1 mniej :lol:

A co z tym MT4, kiedy go będą mieli?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Mike_Scofield pisze:Przy skalpowaniu to spora różnica, mieć na każdej transakcji 1 pipsa więcej, albo stracić o 1 mniej
Wszystko zależy przy jakim spreadzie uda Ci się zawrzeć transakcję. Może w końcu wyjść i tak, że obejdzie się bez spreadu ale to zobaczysz już sam.
Mike_Scofield pisze:A co z tym MT4, kiedy go będą mieli?
Wcześniej nieoficjalnie napisałem, że prawdopodobnie w lutym ale to się jeszcze może zmienić...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

raposo
jeśli możesz to opisz jak jest w Ducascopy z mechanizmem margin calla/stop out i czy lewar jest zmieniany na weekend.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Szwajcar pisze:jeśli możesz to opisz jak jest w Ducascopy z mechanizmem margin calla/stop out
Margin Call następuje na poziomie 100% wykorzystania dźwigni. Przy 200% Dukascopy automatycznie zrobi hedge (otworzy przeciwstawne pozycje) dla połowy użytego depozytu by w konsekwencji powrócić do wykorzystania 100% dźwigni.
Szwajcar pisze:czy lewar jest zmieniany na weekend.
Tak, w piątek o 20:00 czasu polskiego (GMT+1) następuje zmiana dźwigni na weekend do 1:30.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ