Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

ziouo pisze:gwarancje bankowe mają konta dopiero od 100k $ a segregowane to nawet 250k $ ?
Gwarancje bankowe zaczynają się od 100K USD, natomiast przy depozycie 250K USD istnieje możliwość otworzenia dla konta osobnego rachunku w banku.
Jednak Dukascopy jest pod regulacją ARIF Swiss i również jest na etapie uzyskiwania licencji bankowej (kwestia ok. miesiąca) oraz przekształcania się właśnie w bank - wtedy będą pod nadzorem FINMA, co dla nas oznacza tyle, że regulacje pod które będą podlegać jeszcze bardziej się zaostrzą więc wszystkie konta w Dukascopy będą pod jeszcze baczniejszym nadzorem. Więc jeśli zakładamy najczarniejszy scenariusz, czyli bankructwo brokera i utratę całego depozytu to taka sytuacja mieć miejsca nie będzie, bo wcześniej, jak zostałem zapewniony, takie przypadki są wykrywane przez w/w instytucje nadzorujące.
FXfighter pisze:Czy to należy liczyć jako całą prowizję, jaka przypadnie na jedną pozycję, czy tylko w jedną stronę, czyli np. w przypadku pozycji wielkości 1000 jednostek waluty bazowej płacimy 5 centów za otwarcie pozycji oraz 5 centów za jej zamknięcie, czyli w sumie 10 centów?
W Dukascopy zamknięcie następuje w postaci otwarcia pozycji przeciwnej, czyli de facto otwieramy dwie pozycje więc prowizja jest liczona razy dwa (za każdą transakcję raz).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Aż mi się nie chce wierzyć w takie nowe, dobre warunki. To nie sen? 0,01 lota u ECN?
I takie commision?

Chyba muszę się wyspać, bo jakoś trudno mi to załapać :D
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

Nievinny pisze:Aż mi się nie chce wierzyć w takie nowe, dobre warunki. To nie sen? 0,01 lota u ECN?
I takie commision?

Chyba muszę się wyspać, bo jakoś trudno mi to załapać :D
szczerze watpie, ze 0.01 lota bedzie bezposrednio na interbanku..

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nawet nie chodzi o interbank, tylko kto do cholery będzie drugą stroną takich śmiesznych (nie ukrywajmy) transakcji?
Interbank ma generlanie 1 mln. 100k się zdarzają, ale może je przyjmują MM z interbanku. A może i też nie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Podszedłem do tego tak samo jak wy. Myślę... "Ok, to teraz z ECN zrobi się STP, NDD, DVD czy jakieś inne cudo aż skończymy na MM" :). Ale okazuje się, że nie. Jak wspomniałem wcześniej, znaleźli dodatkowych dostawców płynności (nie dowiedziałem się kto to dokładnie), którzy akceptują transakcje opiewające na minimum 1K, a skoro mają możliwość realizacji takich zleceń to dają ją swoim klientom.
Obawy moje są inne - czy klienci nie zaleją serwerów tymi mikrozleceniami i nie odbije się to negatywnie na realizacji...? Zobaczymy, oby rozwijali infrastrukturę. Udanego weekendu ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

A dzięki :D

No właśnie, zależy od właśnie tych dostawców "niewielkich" zleceń. Bo de facto broker ECN pełni też funkcje izby rozliczeniowej. Żeby mi nie powiedzieli, że druga strona ma mnie w dupie i nie wywiąże się z umowy.
Wiem, ze rozliczamy pozycje netto (CF tylko ostateczne), rozliczamy się z rożnymi stronami, ale różne rzeczy się zdarzają.

Jak to wszystko ruszy i wypali to może i sam bym się do nich przeniósł. W końcu regulacje EU znam lepiej. I gwarancje do iluś tam tak, czyli coś w rodzaju naszego BFG? Byłoby pięknie :D

I jeszcze muszę to napisać - to utwierdza mnie bardziej w przekonaniu, ze polski ECN jest niepotrzebny, bo dobry europejski wystarczy. A jak się pokuszą na Polski rynek to dobry IB i jest lajt.

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

raposo pisze:Obawy moje są inne - czy klienci nie zaleją serwerów tymi mikrozleceniami i nie odbije się to negatywnie na realizacji...? Zobaczymy, oby rozwijali infrastrukturę.
Zaleją na pewno, co do tego nie ma wątpliwości, 5000 USD to nie jest wysoka bariera wejścia, a pewnie jeszcze zostanie obniżona. Dodatkowo ten MT4 to zaproszenie dla osób, które chcą sobie potestować EA na mikrolotach :) . Jedyne nad czym można się zastanawiać, to czy faktycznie od strony technicznej są na to gotowi. Jednak można liczyć na to, że nie po to tyle lat budowali swoją reputację, żeby ją teraz tak łatwo stracić, więc może wiedzą co robią. Jeśli w ciągu najbliższych kilku miesięcy nie pojawią się w internecie negatywne opinie na temat realizacji zleceń itp., to będzie znaczyło, że chyba jest ok i można zakładać u nich konto :)

Nievinny pisze:A jak się pokuszą na Polski rynek to dobry IB i jest lajt.
Czyżby sugestia, że obecny IB Dukascopy w Polsce nie jest dobry? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Czyżby sugestia, że obecny IB Dukascopy w Polsce nie jest dobry? Mr. Green
Nie, mobilizacja by pozostał dobry i stawał się coraz lepszy :D

Awatar użytkownika
thereisnocowlevel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: thereisnocowlevel »

http://www.molecule6.com/en/dukascopy-e ... bates.html

IB który zwraca traderom 45% commission. Wygląda ciekawie, korzystał ktoś?
'Most people would rather die than think' Bertrand Russell

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

thereisnocowlevel pisze: IB który zwraca traderom 45% commission
Jeśli są IB Dukasa (a są) odpowiedni długo, a ich klienci generują odpowiednio duży wolumen transakcji, Dukas może dać im konkurencyjne warunki. Ponadto na rzecz zdobycia większej rzeszy klientów mogą uciąć swoje prowizje jako IB na rzecz klienta. Normalny zdrowy układ.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

ODPOWIEDZ