Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

matka pisze:
ivofe pisze:Dukascopy (Suisse) SA announces the reduction of minimal lot size. Starting from 8th of January 2010 traders can use mini lots from 0.001 equal to 1000 units of a primary currency amount.
Można prosić o źródło tej informacji?
przecież jest na stronie głównej :

http://www.dukascopy.com/swiss/english/about/ournews/
Money Never Sleeps

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

Czy ja dobrze widzę? Minimalną jednostką będzie 1000 jednostek waluty bazowej, czyli mikrolot? Z pełnych lotów od razu przeskakują na mikroloty? Nie chce mi się wierzyć, żaden ECN nie oferuje nic poniżej minilotów, a po Dukascopy, które do tej pory było takie elitarne w ogóle się bym czegoś takiego nie spodziewał. To na pewno nie pomyłka? Trzeba chyba poczekać na wypowiedź Raposo w tej kwestii :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Już wyjaśniam.
Szczerze powiem, że mnie również początkowo zaskoczyła ta zmiana. Tymbardziej, że ostatnio jak z nimi rozmawiałem to nawet o tym nie wspomnieli ;).
Dukascopy zdecydowało się wprowadzić mikroloty (w ich "języku" miniloty), czyli 1000 jednostek waluty bazowej ponieważ znaleźli dodatkowych dostawców płynności, którzy akceptują handel pozycjami minimum 1K. Dzięki temu zniknęło też zastrzeżenie, że mogą nie zrealizować pozycji mniejszych niż 0.25 mln, czyli powinny być realizowane wszystkie zlecenia o ile pozwoli na to płynność rynku.

Więc jak to teraz wygląda?
Minimalny wolumen transakcji - 1000 jednostek waluty bazowej
Minimalny depozyt - 5000 USD lub równowartość w innej walucie
Prowizja dla kont 5000 USD (nie uwzględniając obrotu) - 0.05 USD (5 centów) za każde 1000 jednostek waluty bazowej

I oczywiście Dukascopy nigdy nie jest stroną transakcji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

FXfighter
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:Dzięki temu zniknęło też zastrzeżenie, że mogą nie zrealizować pozycji mniejszych niż 0.25 mln, czyli powinny być realizowane wszystkie zlecenia o ile pozwoli na to płynność rynku.
No właśnie, nie wiem, czy faktycznie zlecenia po 0,01 lota będą tak bezproblemowo realizowane, przecież jeszcze żaden ECN czegoś takiego nie oferował. W każdym razie ciekawie zaczyna się robić w obozie Dukascopy. Jeśli po wprowadzeniu tych wszystkich zmian zachowają swoją dotychczasową jakoś usług i reputację... to jestem ciekaw, co na to konkurencja :) . Wysupłać te 5000 USD na inwestycje nie jest w końcu aż tak trudno i wiele osób może sobie na to pozwolić, a skoro będzie można grać mikrolotami, to i niektórzy początkujący będą mogli się skusić. Ale ja osobiście jeszcze się zastanowię :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

FXfighter pisze:No właśnie, nie wiem, czy faktycznie zlecenia po 0,01 lota będą tak bezproblemowo realizowane, przecież jeszcze żaden ECN czegoś takiego nie oferował.
Zostałem zapewniony, że tak. Być może oni będą właśnie pierwsi...? ;)
W ostatnich 3 miesiącach pozyskali dużo dodatkowych źródeł płynności i gdyby nie ten fakt to wątpię czy zmieniłoby się cokolwiek w ich ofercie, a tak mogą sobie pozwolić i zaoferować klientom wiele więcej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Aroon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aroon »

Pewnie obniżą minimalny depozyt, bo kłóci się to z minimalnym wolumenem transakcji.

ziouo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziouo »

Czy ja dobrze rozumiem, że gwarancje bankowe mają konta dopiero od 100k $ a segregowane to nawet 250k $ ?

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

Aroon pisze:Pewnie obniżą minimalny depozyt, bo kłóci się to z minimalnym wolumenem transakcji.
to tylko zależy jakim lewarem operujesz.
Money Never Sleeps

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Jeszcze jedno mi się przypomniało:

Prowizja dla kont 5000 USD (nie uwzględniając obrotu) - 0.05 USD (5 centów) za każde 1000 jednostek waluty bazowej

Czy to należy liczyć jako całą prowizję, jaka przypadnie na jedną pozycję, czy tylko w jedną stronę, czyli np. w przypadku pozycji wielkości 1000 jednostek waluty bazowej płacimy 5 centów za otwarcie pozycji oraz 5 centów za jej zamknięcie, czyli w sumie 10 centów?

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

FXfighter pisze:Jeszcze jedno mi się przypomniało:

Czy to należy liczyć jako całą prowizję, jaka przypadnie na jedną pozycję, czy tylko w jedną stronę, czyli np. w przypadku pozycji wielkości 1000 jednostek waluty bazowej płacimy 5 centów za otwarcie pozycji oraz 5 centów za jej zamknięcie, czyli w sumie 10 centów?
Tak, wychodzi średnio ok 1 pipsa na pozycję za całość jeśli chodzi o commision, przy najmniejszym rachunku i najmniejszych obrotach.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

ODPOWIEDZ