Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

bigben pisze:SELL U/J 92,53.1 na -7.9 pips niestety

H1, D1 czerwone, tunel w dół i price action też raczej wskazywała na ruch w dół. Niepomogło nawet to że cena znalazła się w strefie "momo" zarówno na H1, M30, jak i M15 (niebieska linia to ZL z H1 i M30). Fibo retracement 38 % na H1...
Obrazek

exodus24 pisze:Ponizej przedstawiam moje drugie dzisiejsze wejscie. Oczywiscie takze prosze o komentarz.
Obrazek

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

Linie BID w MT4 domyśnie widać. Domyślam się że chodzi o ASK. PPM na wykresie- właścciwości-zaznacz linię ASK + restart.
Chodzi o linie ASK
PPM na wykresie->wlasciwosci->ustaw inny kolor siatki i powinno byc ja widac.
Dzieki. Tak zrobilem. Zaznaczylem kolor siatki na czarny i odznaczylem pokaz siatke i zostala tylko linia ASK.

Dzis zaliczylem wtope niestety na cad/chf. Po pierwsze za pozno wszedlem trzeba bylo zostawic to a po drugie ta para ma za duzy spread, juz ja wywalilem.

BUY 0,9945 SL 0,9923

No i doslownie przed chwila zaliczylem SL na eur/aud. Foto ponizej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

exodus24 pisze:Zaznaczylem kolor siatki na czarny i odznaczylem pokaz siatke i zostala tylko linia ASK.
U mnie w MT4 domyślnie widać linię BID. żeby włączyć ASK klikam na wykresie prawym p m włączam właściwości, zakładka ogólne i zaznaczam "Pokaż Linię Ask"
Zobacz obrazek
Możesz zmienić kolor linii ASK w zakładce kolory (domyślnie jest czerwona)

Powodzenia życzę...

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

freeman pisze:U mnie w MT4 domyślnie widać linię BID
Chodzi o linie BID nie ASk oczywiscie, przejezyczenie. Jak wlaczylem profil TRO to mi zniknela dlatego padlo moje pytanie.I przy okazji jak wyznaczacie strefoe momo? Uzywacie jakichs wskaznikow czy juz na oko?

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Nie lubię sobie zamazywać wykresów i wyznaczam tylko ZL-ki. Chodz "na oko" łatwo zauważyć strefę "momo" to lubie byc precyzyjny a ponieważ nie chce mi się na piechotę liczyć to korzystam z jednego z wskaznikow z "Blubb" w nazwie.

Na marginesie to strasznie egzotyczne pary wybierasz do tradingu. Z takim wysokim spreadem i szerokim SL-em cięzko Ci będzie wyjść na plus.TRO zaleca początkującym: 1 metoda - 1 para (niestety sam tę zasadę łamię bo sygnałów na M15 jest mało, niemniej koncentruję się na 4-5 "majorach").

PS.

Czy ktoś z Was wie gdzie można znalezc wskażnik rysujący kropki na piwocie aktualnej i poprzedniej swiecy i/lub na midpoincie. Widziałem go na screenach TRO ale nie natrafiłem w jego "motherlodach". Czyżby to był wksaznik "donational' ?
Ostatnio zmieniony 06 sty 2010, 00:40 przez bigben, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

bigben pisze:Czy ktoś z Was wie gdzie można znalezc wskażnik rysujący kropki na piwocie aktualnej i poprzedniej swiecy i/lub na midpoincie. Widziałem go na screenach TRO ale nie natrafiłem w jego "motherlodach". Czyżby to był wksaznik "donational' ?
Nie jest donational. Był w jednym z ML, ale też go kiedyś nie mogłem znaleźć. Masz w załączeniu...
bigben pisze:Dzięki Freeman ! A teraz lepiej usuń ten wskaznik jeśli nie chcesz otrzymać połajanki od TRO. Laughing
OK
Ostatnio zmieniony 06 sty 2010, 00:38 przez freeman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Dzięki Freeman ! A teraz lepiej usuń ten wskaznik jeśli nie chcesz ryzykować połajanki ze strony TRO. :lol:

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

bigben pisze:Nie lubię sobie zamazywać wykresów i wyznaczam tylko ZL-ki. Chodz "na oko" łatwo zauważyć strefę "momo" to lubie byc precyzyjny a ponieważ nie chce mi się na piechotę liczyć to korzystam z jednego z wskaznikow z "Blubb" w nazwie.
No wlasnie ja jeszcze tego nie widze "na oko" a faktycznie wskaznik zamazuje wykres dlatego zapytalem sie, myslalem ze jest moze wskaznik, ktory to robi czytelniej.
Na marginesie to strasznie egzotyczne pary wybierasz do tradingu
Te pary pozostaly mi w profilu z poprzedniej strategii, tzn mialem wybrane pary, o spreadzie nie wiekszym niz 10 pipsow. I tu chyba pojde za twoja rada, ogranicze sie z iloscia par.

Jak wy wykorzystyjecie momo do tej strategii? Czy cena wracajac zeby sie odbic musi odbi sie od momo area?

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

2 wejścia podczas sesji azjatyckiej :

BUY 92,28 A/U BE (swieca M5 obrociła sie przeciwko mnie)

Po chwili ponowna próba :

BUY 92,34 -6 pipsów (fałszywy breakout) :(

Kolory swiec H1 i D1 ok, tunel ok, price action ok, odbicie nastąpiło blisko górnej bandy na 38 % zniesienia Fibo w "momo area" z H1 (inna sprawa ze nie zauważyłem w porę że zwrot nastąpił na poziomie 61,8 % Fibo). Za longiem przemawiał także buzzard (3 poprzednie świece były spadkowe). Swieca H1 ostatecznie okazała się doji poczym nastąpiło przebicie "momo" i dalszy rajd w dół. Szerszy SL nic by nie pomógł, w najlepszym razie mogłem wziąć 5 pipsów gdybym nie zamknął szybko pierwszej transakcji.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2010, 18:22 przez bigben, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

2 wejścia podczas sesji azjatyckiej :

BUY 92,28 A/U BE (swieca M5 obrociła sie przeciwko mnie)

Po chwili ponowna próba :

BUY 92,34 -9 pipsów (fałszywy breakout) Sad

Kolory swiec H1 i D1 ok, tunel ok, price action ok, odbicie nastąpiło na 38 % zniesienia Fibo w "momo area" z H1 (inna sprawa ze nie zauważyłem w porę że zwrot nastąpił na poziomie 61,8 % Fibo). Za longiem przemawiał także buzzard (3 poprzednie świece były spadkowe). Swieca H1 ostatecznie okazała się doji poczym nastąpiło przebicie "momo" i dalszy rajd w dół. Szerszy SL nic by nie pomógł, w najlepszym razie mogłem wziąć 5 pipsów gdybym nie zamknął szybko pierwszej transakcji.
Jak dla mnie sytuacja nie jest pewna czy powinno się wchodzić:

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ