EFIX POLSKA

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
37
22%
Poza paroma minusami są ok
33
20%
Przeciętny
50
30%
Mają wiele wad
17
10%
Stanowczo odradzam
31
18%

Liczba głosów: 168

Awatar użytkownika
kws
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kws »

mimo wszystko ten broker jest świetny, myslalem zakladajac konto ze to kolejny przeciętniak, ale przkonał mnie fakt że gwarantują wypłaty. po kilku tygodniach grania oni sa po prostu rewelacyjni i mają bardzo dobra pomoc techniczna :)
Hope for the best, plan for the worst.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Czy Dealbook ma jakieś narzędzia Ganna ? Wybaczcie że mi się instalować nie chce :lol: ale ile platform można mieć na komputerze :D :roll:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
kws
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kws »

no jest wachlarz ganna, ale jak robie jak kolega powyżej odpalony MT4 z indykatorami a w dealbooku składam zlecenia, o wiele wygodniej jesli juz sie przyzwyczai niz w mt4
Hope for the best, plan for the worst.

$aymon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: $aymon »

Poczytałem , wszystko git , martwi mnie tylko taki zapis na stronie EFIX
Transakcje te niosą za sobą wysoki stopień ryzyka straty kapitału i jest możliwa strata kwoty większej niż depozyt początkowy oraz depozyt uzupełniający do którego wniesienia klient może zostać wezwany.
Do tej pory myślałem że można stracić tylko kwotę zablokowaną do transakcji a w przypadku gdy dalej spada zlecenie jest zamykane. Przyznaję że jestem totalnie zielony i dopiero powoli czytając forum nabieram jakiejś wiedzy w temacie Fx . Ale właśnie takie informacje się przewijały . Że po do dojściu do zera na zabezpieczonej kwocie dla danego zlecenia , zlecenie jest zamykane i mamy MC . Teraz pytanie.
Co jest innego w EFIX ?
Ew. co źle zrozumiałem i w jakiej sytuacji może się okazać że będę musiał dopłacać do depo ?
pozdrawiam
Mechaniczny trader.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Wystarczy luka cenowa po weekendzie i już możesz stracić więcej niż depozyt początkowy. Załóżmy, że masz pozycję otwartą na maksymalną ilość lotów i kurs idzie w niekorzystną dla Ciebie stronę zbliżając się do Margin Call'a. Rynek zamyka się w piątek i otwiera w niedzielę dużą luką cenową przeskakującą poziom Margin Call'a tym samym pozycje są zamykane z ujemnym saldem na rachunku i trzeba wtedy dopłacać.

W normalnych sytuacjach pozycje zamykane są przez Margin Call i nie da się stracić więcej niż się ma.

$aymon
Stały bywalec
Stały bywalec

Słowem mówiąc aby uniknąć takich sytuacji nie powinniśmy zostawiać zleceń na weekend-a ?! :)
Mechaniczny trader.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nie powinieneś otwierać pozycji za cały dostępny kapitał i zostawiać ich na weekend, czy w przypadku np. GPW na następny dzień.

Załóżmy, że masz kapitał 1000$ na koncie i otwierasz pozycję na 0,1 lota na EURUSD, czyli 1 pips = 1$. Zostawiasz to na weekend i jest luka 50 pipsów to jesteś tylko -50$ do tyłu. Więc nic się nie stanie.

Ale z różnych powodów możesz otworzyć np. 2 loty i wtedy 1 pips = 20$. Wtedy będąc np. na minusie 10 pipsów przy piątkowym zamknięciu masz -200$ czyli jeszcze 800$ zostaje. Jest luka po weekendzie na 50 pipsów co daje 1000$ straty na starcie i jeszcze 200$ wcześniej, czyli ogólnie masz -200$ na koncie i musisz je dopłacić.

Słowem mówiąc nie ryzykuj na pozycję więcej niż kilka procent całego kapitału, a nie stracisz więcej niż masz :).

$aymon
Stały bywalec
Stały bywalec

Wielkie dzięki za doinformowanie.
Czyli jak rozumiem w takiej sytuacji SL nie ma znaczenia ? :roll:

Ps. I cholercia ciągle nie mogę się połapać w kwestii stosunku (jak by to nie brzmiało) pipsów do kasy . :?

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Jeśli luka cenowa przeskoczy SL to on nie zadziała i zlecenie zamykane jest po pierwszej rynkowej cenie na otwarciu. Podobnie jest przy TP.
Poszukaj odpowiedzi w dziale "Początki na rynku Forex" ponieważ to już nie jest pytanie dotyczące EFIX czy GFT :).

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
voodoo child
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: voodoo child »

Witam pare szybkich pytanek, sorry jeżeli było ale nie chce mi się czytać wszystkiego:

1) Jak wyglądają wpłaty(Gdzie ląduje kasa)
2) Minimalny depozyt początkowy (Konto z CFD na towary)
3) Wystawiają PiTa?

ODPOWIEDZ