[USD/CAD]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
ddomasz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ddomasz »

dokładnie...
i stało się. cena na wsparciu... zobaczymy jak zareaguje
---

No i wygląda na to, że dopiero teraz mamy dobrą okazję na L USD/CAD, z niewielkim SL i dobrym ratio. Co zrobić, może chociaż uda się odrobić straty :roll:
Widzę szczyt, a za szczytem
zaszczyt za zaszczytem

giugiaro
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: giugiaro »

Dane nie zaskoczyły więc chyba cały ruch się wypełnił przed publikacją.
Ja już zamknąłem krótką pozycję :) . z longiem jeszcze poczekam żeby się nie nadziać na jakieś fałszywe wybicie.

------

Na D1 jest jeszcze linia trendu wzrostowego od 15.10 w okolicach 1.051 więc może tam dolecieć

ddomasz
Bywalec
Bywalec

jak widać, po pułapce na shorty lecimy w górę.
Na szczęście mam jeszcze tego longa... może się jeszcze dzisiaj zneutralizuje...
zaszczyt za zaszczytem

giugiaro
Stały bywalec
Stały bywalec

Ładnie sie odbiło od dolnej linii kanału i teraz zgodnie z tym co było wcześniej pisane, lecimy up. Maślałem że się trochę dłużej pokonsoliduje koło 1.0550, ale dzisiaj może już nie dolecieć do 1.0670.
Tak czy inaczej już zaczynam szukać miejsca na L

giugiaro
Stały bywalec
Stały bywalec

No i z Longów nici.
Teraz jestem na S (zagrałem na wybicie z kanału i Stoch H4).
Wczoraj z S wywalił mnie SL więc dziś spóbowałem jeszcze raz. Cel- okolice 1.0430 ale jeżeli dziś spadnie do 1,0477 to chyba go zamknę.

ddomasz
Udało Ci się trochę zneutralizować tego L?

ddomasz
Bywalec
Bywalec

Zamknąłem go na kilkudziesięciu pipsach w plecy, na 1.06. Teraz trzymam S, póki co +25 pipsów.
TP również w okolicach 1.0430, konkretnie 1.0435.

PS: Wesołych świąt i udanego sylwestra! :D
zaszczyt za zaszczytem

giugiaro
Stały bywalec
Stały bywalec

Ja swojego zamknąłem na 1.0510 (+48 ) bo musiałem wyjść z domu :/ , pozatym dzisiejszy scenariusz wydał mi się bardzo podobny do poniedziałkowego (spadek przed danymi a potem odreagowanie) i nie chciałem ryzykować.
W każdym bądź razie miło że prognoza sie sprawdziła ale pozostał niedosyt.
Jak dzisiejszy dzień się zamnknie poniżej 1.05 -czyli tam gdzie przebiega linia trendu wzrostowago na D1 to może będą jakieś większe spadki.
Już kilka razy była taka sytuacja ostatnio, ale myślę że tym razem pomogą dzisiejsze gorsze dane ze Stanów, które dodatkowo osłabią trochę dolara.

Swoją drogą te trzy linie trendu które narysowałem przypominają trochę wachlarz fibo, ale nie używam tego wskaźnika i nie wiem jak się go interpretuje.

Wesołych Świąt i niech zarobione pipsy przyczynią się do udanego Sylwestra :sylwester:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

giugiaro
Stały bywalec
Stały bywalec

Jeżeli siłą rozpędu spadnie poniżej 1.04- silne wsparcie w ostatnim czasie to pierwszym celem dla mnie są okolice 1.0340 z różnych powodów- linia trendu wzrostowego na D1 od 2007.11.04, 78,6 fibo paździenikowych wzrostów, w sumie to nic pewnego, ale w tym miejscu pewnie zamknę. Kolejnym celem dla S będa okolice 1.02- ale tam to już będe czekał z L :D

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Obawiam że z 1,034 mogą być nici i coś czuję że na "lonnie" czeka nas "bycza korekta" co prawda symptomy już widać na H4.Trend spadkowy siada a na MN1 szykuje się do wielkiego skoku.Generalnie para powinna skończyć swój ruch spadkowy w okolicach 0,95 ale coś mi się wodzi ze pary "dolaropodobne" dostaną w d....
http://www.forex-markets.com/quotes.htm
http://www.xe.com/

giugiaro
Stały bywalec
Stały bywalec

Od długoterminowych analiz to nie jestem specjalistą. Gram na interwałach H1 i H4 niższe przeglądam rzadziej, a wyższe wykorzystuje do określenia trendu.
I tak "moje" wskaźniki (czyli Stochy i MA ) dla "moich" interwałów są na bearish, co prawda Stochy w okolicach 20 więc może to sugerować koniec trendu spadkowego ale jeszcze nie trend wzrostowy, MA wygenerowały sygnał sell w okolicach 1.0480-1.0490

Póki co jestem na S od 1.0476 czyli od momentu zamknięcia tej spadkowej świecy na H1 ,SL dość duży bo aż 50 pipsów (a to po części jest profit z ostatniej transakcji w zeszłym roku której nie powinienem otwierać ale skoro się udało to czemu nie poszaleć :mrgreen:)

ODPOWIEDZ