[USD/CAD]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Zrobisz ja uważasz ja nie gram na tej parze aczkolwiek mocno ją obserwuję dla mnie jest L.Dorzucam rysuneczki jak Ci w czyms pomogą to okey bez objaśnien bo mi się nie chciało :lol:
Konkretnie z okolic 1,048 powinien grzać L 8) lekko podkoryguję jak wybije 1,04612 zarezykowałbym L ale to tylko moje zdanie rozwaga jest tu najwazniejsza.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

giugiaro
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: giugiaro »

Cugan- Jak przeglądałem Twoje wykresy i analizy na EU to zastanawiałem się kiedyś jakiego systemu używasz, jaki jest termin twoich prognoz oraz czy Ty jeszcze widzisz wykres ceny :wink:
A swoją droga to jestem pod wrażeniem używanych przez Ciebie wskaźników do analizy, ja stosuje tylko te najprostsze- odpowiednio skonfigurowane dają czałkiem dobry system. Jak śpiewała kiedyś Tina " Simply the best" :D

Co do mojego S ta zmknąłem go z 2 pipsowym zyskeim dziś z samego rana, a to dlatego że w nocy o 3 wygenerowany był sygnał L na H1 tylko że fałszywy :x i tym sposobem pozbawiłem się całkiem fajego zysku (ale to już zaczynam odrabiać na innej parze). Kto przetrzymał tego S to gratuluje udanego początku roku myślę ze cel 1.0360 jest dziś realny, wprawdzie Stochy do D1 są troczę wyczerpane ale nie takie rzeczy widziałem na foreksie.
Ja narazie czekam i obserwuję

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

No cóż para jest mocno egzotyczna ale i mocny czasami daje zysk.Używam różnych systemów a raczej w dużym stopniu je testuje dla mnie ta para jest wyłącznie długoterminowa i zabawa z nią w daytrading może nie jednego wyprowadzić z równowagi.Nie analizuję jej z dnia na dzień aczkolwiek pomocniczo na dodatek dzisiejszy dzień był wyjątkowy pierwsza sesja po Nowym Roku myślę jednak ze w krótkim terminie zobaczymy na tej parze 1,05-1,06 a być może coś więcej.Pozdrawiam i życzę udanych trajdów :516:
Wrzucam ostatnie nowinki z Daily FX ja się przydadzą to okey
jesli nie to mała strata

USD/CAD intraday: continuation of the rebound.
Summary: Update on supports and resistances.
Story: Pivot: 1.0345
Our preference: Long positions above 1.0345 with targets @ 1.0445 &1.0475 in extension.
Alternative scenario: Below 1.0345 look for further downside with 1.0315 & 1.0265 as targets.
Comment: the RSI lacks downward momentum.
Key levels
1.052
1.0475
1.0445
1.0417 last
1.0345
1.0315
1.0265

giugiaro
Stały bywalec
Stały bywalec

Jak dla mnie ta para nie jest egzotyczna. Egzotyczny to byłby kurs lempiry z Hondurasu i gruzińskiej lari :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Co do tematu wątku. "Moje" stochy od M30 do H4 właśnie przeszły ponad poziom 50, jeżeli świeczka H1 otworzy się ponad 1.0400 to można L
Ja już mam od tego właśnie poziomu

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

No i co tu mamy.Ja jak wspomniałem obserwuje czekam na" WIELKIE L " za jakieś 3-6 miesięcy mam nadzieję ze do tego czasu już wszystko będzie jasne.Teraz tez moze być walnięcie i to grube :lol:
Na tej parze jest sygnał na L na H4 i D1 czekamy az dojrzeją inne TF
i tak się dzieje pojawiaja się synały na M30 i M5
Tu cos wspomniałem
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=10102
Ta para lubi testować dwukrotmie dany poziom 3 wejście w dany poziom to jego przebicie to takie moje spostrzezenie

giugiaro
Stały bywalec
Stały bywalec

No to mój L zakończył się SL :( Wczoraj trochę za wcześnie wszedłem i to jest za to kara 8)

W miedzy czasie stochy się rozładowały i dziś była ładna okazja na S, szkoda tylko że ją przeoczyłem :x .

Cel na najbliższy czas to czekać na korektę i wchodzić na S

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nadal uważam ze wszystko wisi na włosku :lol:
Romb diament ciort wie co weszło środkiem wyjdzie środkiem weszło z góry wyjdzie z dołu. weszło z góry do dołu wyjdzie z dołu do góry etc... :lol:
Jak widzisz Daily FX twardo uwaza ze pójdzie do góry to kwestia końca spekulacji
giugiaro pisze:Nie wiem co o tym myśleć :583: A co to wogóle jest? Diament? bo jak tak to brakuje mi tam kilka odbić.
Wygląda to raczej na pochylony kwadrat Ganna :lol:
Wpadałoby dorysować koło i trójkąt może później to zrobię chyba ze sam popróbujesz :!:
Jak na razie ostatni rysunek się sprawdza drze w górę na potęgę zobaczymy na 1.04
Ostatnio zmieniony 07 sty 2010, 14:12 przez cugan, łącznie zmieniany 4 razy.

giugiaro
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie wiem co o tym myśleć :583: A co to wogóle jest? Diament? bo jak tak to brakuje mi tam kilka odbić.
Jest mi do niczego nieprzydatne głównie ze względu na TF na który prawie wogóle nie zaglądam. Ale jeżeli już jesteśmy przy [łikli] ta ja widze trend spadkowy który rozpoczął się w kwietniu i narazie nie widzę tam oznak zmęczenia, zobaczymy jak wypadnie test ostatniego dołka z połowy października.

Wracajc do analizy, wstzrmuję się do jutra chociaż mam wielką ochote na S ale nie mam jednoznacznego sygnału

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

USD/CAD intraday: continuation of the rebound.
Summary: Update on supports and resistances.
Story: Pivot: 1.03
Our preference: Long positions above 1.03 with targets @ 1.0385 & 1.0425 in extension.
Alternative scenario: Below 1.03 look for further downside with 1.0265 & 1.0205 as targets.
Comment: the RSI is supported by a bullish trend line.

giugiaro
Podumałem czacha mi spuchła i takie ustrojstwo mi wyszło Jednym słowem silne osłabienie CAD :lol:

Awatar użytkownika
pietra997
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pietra997 »

no wlasnie ciekawe jak to bedzie do konca, w pon bardzo duzo waznych danych z Canady a na ostatnie zle dane zostaly zakryte przez zle dane z USA, moim zdaniem trzeba czekac na roztryzgniecie, albo wyjdzie dolem albo poszybuje do gornego ograniczenia kanalu

nie jestem zwolennikiem fundamentow no ale niestety one beda w tym tyg rządzić na tej parze:)ja bym lepiej zostal po za gielda chyba ze grac pod dane:D i ustrzelic kilka pipsow:P

pozdro!
Panie rozswietl umysly inwestorów, pozbądz ich chciwosci,strachu,nadziei
daj im duzo zdrowia,sczsesia osobistegi i pieniedzy aby nie musieli zarabiac na giełdzie

ODPOWIEDZ