GFT

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Wszystko ok, jeśli jakość usług pozostanie na niezmienionym poziomie.

axel
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: axel »

Cool pisze:Nie spodziewałem się takiej oferty od takiej dużej firmy jaką jest GFT. Co myślicie o tej możliwości ?
Panie Coolforex... Tak mnie korciło od jakiegoś czasu, żeby sprawdzić, na jakiej podstawie Pan działa...
Żeby nie być stronniczym nie dzwoniłem do Efixa, a skontaktowałem się z GFT... Z tego co udało mi się ustalić, to działa Pan zupełnie nielegalnie... Co więcej GFT twierdzi, że jedynym podmiotem mogącym reprezentować ich interesy w Polsce jest EFIX... I tylko EFIX podlega pod Komisje Nadzoru Finansowego. Każda inna działalność jest nielegalna i nie jest prowadzona w interesie GFT :) Czyżby jakieś ciemne interesy?

A możliwość mniejszego depozytu jest super ;))) Ale to tak BTW :)

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

A gdyby dalej węszyć spisek to może nawet:

Zakładamy konto przez jakiegoś podstawionego przedstawiciela jakiegoś brokera i mamy ofertę jak w realu, ale gramy tak na prawdę na demo i trejdy nie są wysyłane do brokera. Sam jestem ciekawy czy taki biznes nie opłaciłby się bardziej niż pobieranie prowizji ze spreadu przy około 100 klientach ze średnio depozytem 2k $.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Awatar użytkownika
Cool
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cool »

axel pisze:
Cool pisze:Nie spodziewałem się takiej oferty od takiej dużej firmy jaką jest GFT. Co myślicie o tej możliwości ?
Panie Coolforex... Tak mnie korciło od jakiegoś czasu, żeby sprawdzić, na jakiej podstawie Pan działa...
Żeby nie być stronniczym nie dzwoniłem do Efixa, a skontaktowałem się z GFT... Z tego co udało mi się ustalić, to działa Pan zupełnie nielegalnie... Co więcej GFT twierdzi, że jedynym podmiotem mogącym reprezentować ich interesy w Polsce jest EFIX... I tylko EFIX podlega pod Komisje Nadzoru Finansowego. Każda inna działalność jest nielegalna i nie jest prowadzona w interesie GFT :) Czyżby jakieś ciemne interesy?

A możliwość mniejszego depozytu jest super ;))) Ale to tak BTW :)
Panie pracowniku Efix Polska nie będę się wypowiadał na temat waszych działań anty konkurencyjnych Nie jestem Panem CoolForex tylko Cool i proszę nie mylić pojęć .Ten post świadczy o waszej klasie jaką reprezentujecie żeby obarczać kogoś o nielegalne działanie .
Jeżeli Efix jest agentem inwestycyjnym to nie ma wyboru żeby podlegać pod KNF.
Odpowiedzialność "CoolForex.pl nie jest domem maklerskim i nie prowadzi działalności maklerskiej w rozumieniu Ustawy o obrocie instrumentami finansowymi. Nie wydaje rekomendacji, nie przyjmuje zleceń ani wpłat klientów, nie pośredniczy też w ich realizacji. Klienci podpisują umowę bezpośrednio z brokerem."
Jest wiele IB i RF którzy działają na podobnych zasadach jak www.coolforex.pl
nie łamiąc prawa .Od liderów którzy są na rynku od kilku lat www.forex-desk.net , www.forexclub.pl są to partnerzy bardziej godni polecenia niż EFIX Polska gdyż pomagają wszystkim nawet drobnym inwestorom .
Z tego co się dowiedziałem to CoolForex.pl nie działa na zasadzie Agenta inwestycyjnego i w swoich działaniach nie musi być notyfikowany przez KNF skoro nie świadczy usług Maklerskich oraz Inwestycyjnych .

Serdeczne pozdrowienia dla zespołu Efix Polska za działania anty konkurencyjne .
Zapewne CoolForex.pl też by mógł napisać kilka anty reklam na Was ale tego nie zrobi gdyż jest godniejszym konkurentem niż Wy .

Życzę Wesołych Świąt całemu zespołowi który próbuje malwersować wokół konkurencji .
https://forex.inwest-24.pl/
Wszystko o rynku Forex

axel
Uczestnik
Uczestnik

Hah ;)

Nie drogi Panie ;) Nie jestem pracownikiem EFIXa, ani nawet klientem GFT, ale zamierzam się stać :)

GFT oferuje świetne warunki. Stąd moje wątpliwości.

No bo jakie są korzyści z otwarcia rachunku u Państwa, a nie w Efixie?

I niech Pan nie traci tak łatwo potencjalnego klienta :/

Awatar użytkownika
Cool
Gaduła
Gaduła

Przykro mi że stosujecie takie praktyki i nie będę nic więcej pisał na Wasz temat .
Bardzo ciężko jest trafić z jednym postem na ten temat nie wypowiadając się w innych tematach więc proszę już nie pogarszajcie swojej sytuacji .

Pozdrawiam oraz ignoruję zapytania ze strony konkurencji "axel" .

Dalsze posty w tym wątku będą spamem więc jeżeli są jakieś zastrzeżenia do coolforex.pl to proszę się kontaktować z nimi na pewno pomogą rozwiać wszelkie wątpliwości .
Ostatnio zmieniony 17 gru 2009, 10:01 przez Cool, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko o rynku Forex

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Ja też jestem zainteresowany rejestracją właśnie przez Coolforex.
Możesz przedstawić jak działają te spready na EurUsd, bo mówiłeś, że nawet jest 1 pips. A poza tym to chcę się dowiedzieć w jaki sposób odbywa się wpłata i wypłata na rachunek prowadzony w PLN. Ile czekamy czasu na poszczególne czynności i jaką formą płatności można realizować wpłaty ?
Chodzi mi o jak najszybszą i w miarę tanią formę depozytu i wypłaty.

axel
Uczestnik
Uczestnik

Wystarczy zapytać na livechacie... GFTUK

Z tym, że o ile wczoraj dostałem info, że działacie bez zgody GFT, o tyle dzisiaj powiedziano mi, że działalność jest w zupełności legalna :]

Więc jak to w końcu jest ? :/

Awatar użytkownika
Cool
Gaduła
Gaduła

Broker zmniejsza w ciągu dnia spread na Eur/USD do jednego pipsa nie podając w kartach informacyjnych kiedy to się odbywa ale ja zauważyłem że dzieje się to dwa razy dziennie trzeba samemu to zaobserwować nie chcę wprowadzić nikogo w błąd .
Wpłata jest bezpośrednio na konto GFTUK w Londynie do Barclays Bank gdzie system gwarantowanych wypłat sięga do 48 k GBP.
Konto prowadzone w PLN może być tylko uzupełnione przelewem czas realizacji zależy od Banku polskiego ale wysłanie środków przed 10:00 powinno być zrealizowane do 3 dni .
Wypłata z konta GFT na swój rachunek to w tej chili już nawet w 1 dzień , ale też zależy od godziny złożenia dyspozycji .
Koszt wypłaty z rachunku to 15 GBP nie zależnie od kwoty .
Ale wiem że coolforex.pl może zwrócić opłatę za koszt przelewu raz w miesiącu więc może to ostatecznie nic nie kosztować .
Wszystko o rynku Forex

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Szybkie wypłaty w 1 dzień mi pasują.
A jak odbywa się przejście z tego konta z samym czystem forexem na konto od 2500 USD z forexem i CFD na inne instrumenty ?
Chodzi mi o to, czy mógłbym początkowo przetestować to mini konto a potem ewentualnie dopłacić i przejść na konto CFD&FX. Czy trzeba zakładać od początku drugie konto a jeśli tak to czy możliwy jest transfer wewnętrzny między kontami?

ODPOWIEDZ