NSR5

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

Witam
Zacząłem testować ten system - dzięki Nasreddin za to, że się podzieliłeś i szacun dla Twojej systematyczności. Jeśli chodzi o mnie, to kończę z pobożnymi życzeniami (mam nadzieję)...
Mam pytanko - czy dzisiaj to były dobre sygnały? Na GU 25 minut po newsach... I dopiero przebiło PIVOTa...
To znaczy jak widać sygnały były skuteczne, ale pytam, czy dobrze to odczytuję :) Będę wdzięczny za uwagi... Ciekawe jest to, że korelacje diabli wzięli. Normalnie bałbym się wchodzić jednocześnie w sell na GU i buy na GJ. Bierzecie to też pod uwagę?
I mam jeszcze pytanie - gdzie najlepiej stawiać SL, bo jakoś albo tej kwestii nie było, albo mi umknęła (było tylko, że stawiasz max SL 20p)
Dzięki...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

to moze jeszcze inaczej zeby bylo jasniej . wrzucilem sobie jakis tam luzny konglomerat wskaznikow . co kto z tym zrobi mam do tego stosunek zboczono - orgiastyczny / leje na to , pier..le to i mam to w d..pie /
jak pokazalem grac mozna nawet na rurze od klopa . wystarczy chciec

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

To ze wystarczy chciec to wiedza wszyscy. Ale jesli gosc zadaje pytania i chce sie czegos w zyciu dowiedziec , a ty go tak pyszalkowato butem w twarz, to bardzo nieladnie? Jesli nie chcesz mu odpowiedziec to po prostu napisz ze tego nie zrobisz i opusc sobie to cale slowne szambo.
"Jeśli nie wiesz jak sie zachować, to na wszelki wypadek zachowuj sie przyzwoicie " Antoni Słonimski.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

iwan tobie to jak dziecku :

na wszystkie pytania , odpowiedzi sa udzielone wczesniej z ilustracjami , poza tym jest roznica miedzy studiowaniem , do czego zachecam , a przedszkolem/
jezeli ktos mnie lekcewazy to mam pelne prawo go zlekcewazyc rowniez

na tym temat koncze

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

Wow stary jestem na maksa skonfudowany Nasreddin. Tym bardziej, że do tej pory nie zauważyłem u Ciebie tego typu wypowiedzi. I w moim pojęciu lekceważenie różni się od niespodziewanego ataku.
Jednak jak dla mnie jesteś na tyle zasłużonym Użytkownikiem, że puszczę to w niepamięć. Zresztą zdążyłem się już przyzwyczaić do chamstwa na tym forum. Może ogólnie jesteś już zmęczony głupimi pytaniami i akurat trafiło na mnie - nie ważne. Ja jednak wyznaję zasadę, że nie ma głupich pytań - tym bardziej jeśli są otwarte i są prośbą o opinię chociażby na temat korelacji, a to nie było poruszane. Jeśli nie masz ochoty odpowiadać, to po prostu nie odpowiadaj.
Niemniej i tak jestem wdzięczny za Twój system. Na tym kończę...
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

podzelam zdanie Iwana i freemana, nasredinn jak juz czujesz ze zbyt idiotyczne sa tu poruszane pytania badz trmaty daj sobie spokoj z takim odpisywanie. co chcesz przez te wypowiedzi pokazac? ze jestes taki kolo, taki wow, super fachowiec forexu? dziwne ze przy takiej twojej postawie ludzie tobie dziekuja za cokolwiek\( mam na mysli jakis tam system ktory tu zamiesciles ) nie znosze chamstwa i brzydze sie chamstwem. nawet jak ktos ma tyle pochwal i ze niby kosi te pipsy. zastanow sie nad soba bo daleko taka postawa nie zajdziesz
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Można wiedzieć z jakich strategii elementy zapożyczyłeś? Napisałeś kiedyś że korzystasz z elementów 17 strategii, na forum przedstawiłes niektóre- m.in. panca, auslancko, limoe....
Boby Fischer is great!

jarod
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jarod »

Boby, przejrzyj forexfactory, zamęczasz tymi pytaniami...
A zresztą to tylko namiesza Ci w głowie. Chodzi o to,żeby stworzyć sobie jeden, dwa systemy z wielu wielu dostępnych które POMAGAJĄ podąć Ci dezycję, a nie podejmują za Ciebie. Przejrzyj systemy THV, Dolly, Panca, Auslanco, Lilmoe, Imran Sait, systemy TRO (DrainTheBanks, Like a rat, NeverLose again), systemy Dragona, forum kreslika, systemy oparte na sieciach neuronowych (np. soft Neuroshell), trendfollowery, średnie adpatacyjne, i tak dalej i tak dalej.. w końcu dojdziesz do tego że są właściwie podobne i weźmiesz parę wskaźników z nich, naniesiesz na swój wykres i powstanie Twój System, który też będzie skuteczny o ile nauczysz się z niego korzytstać. Nie ma systemu, który bezmyślnie wygeneruje Ci tu wejść a tam wyjść. On Ci może zaoszczędzić obliczeń, rysowania, ale ostateczną decyzję podejmujesz sam, na podstawie wyczucia co wyrobisz obserwując wykres ileś tam (tysięcy) godzin. Jednym przychodzi to krócej, innym dłużej a innym wcale. Nie licz, że ktoś da Ci gotowe rozwiązanie, bo nawet jak Ci da, to i tak nie będziesz umiał z niego korzystać. Kolega Nasreddin dał przykład, wskazówkę, a Ty musisz znaleźć swoją rzeczoną "rurę od klopa" :mrgreen: bo naprawdę nie ma to wielkiego znaczenia czym grasz, ważne jest co Ci pomaga i Twoja psychiczna predyspozycja do tego by wygrywać lub nie.

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

nasreddin pisze:jak pokazalem grac mozna nawet na rurze od klopa . wystarczy chciec
mysle ze to jest najlepsza rada :), poza tym mysle ze kolega nasreddin przesiadl sie na mniej choinkowy system :), (czyt. dorósł)

poczatkujacych kreci milion wskaznikow ale jak szal opada czlowiek zaczyna zarabiac na zwyklym czystym wykresie, niestety przez testowanie miliona wskaznikow i zasmiecaniu wykresu traci sie czas potrzebny na poznanie tego co najwazniejsze :) czystego wykresu, co niestety jest nieuniknione jak sie chce pozostac w interesie przez dlugie lata :),

szczerze powiem ze jak widze wykresy takie jak sa na pierwszej stronie watku to przechodzi mnie zimny dreszcz :), a jak czytam (skoczylem na sam koniec po pierwszym wpisie) na koncu ludzi zainteresowanych to ogarnia mnie smiech, ale ja sam tez to przechodzilem wiec kazdy musi sie wybawic w swoim czasie

wiec posluchajcie sie samego autora
nasreddin pisze:jak pokazalem grac mozna nawet na rurze od klopa . wystarczy chciec
i zacznijcie upraszczac a nie komplikowac

jezeli ktos uwaza ze to OT to wywalcie :), ale jakos nie moglem sie powstrzymac

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Jak przeglądam dzisiejszy wykres, to dzisiaj powinna być na kablu jedna transakcja zakończona SL, też tak mieliście?

ODPOWIEDZ