NSR5

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

Mareczek555 pisze:więc freeman daruj sobie takie głupie komentarze
OK. Daruję sobie, zabieram swoje grabki i idę do innej piaskownicy.
A jak byś nazwał taki komentarz:
Mareczek555 pisze:Wszystko fajnie...tylko szkoda że fajnie wygląda tylko na historii...wszystkie CCI repaintują więc dają dużo fałszywych wejść - niestety...

dzisiaj np dał dwa takie sygnały.. i oba na -
To tylko pytanie retoryczne (czytaj: "nie trzeba na nie odpowiadać")

EOT

Mareczek555
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mareczek555 »

player1 pisze:Mając sl 20 tp 30 pip w najlepszym wypadku wyjdzie sie na zero a ten "system" to nic innego jak kilka kolorowych kresek skaczących wokół ceny sprawiających wrażenie kontrolowania rynku, więcej nie ma o czym pisać.
Może nie aż tak, ale troche prawdy w tym jest. Opieranie systemu o repaintujące systemy jest MOIM zdaniem skazane na niepowodzenie ale skoro autor zarabia...

Dzisiaj testowałem kilka kombinacji i z tego co zobaczyłem na wykresie duzo lepiej sprawdza sie wywalenie tego co "złe" i zastąpienie dobrym. Zajrzałem do starego systemu -Ausunalco i moim zdaniem lepiej sprawdza sie WYWALENIE CCI do kosza a w jego miejsce wrzucenie QQE5 i QQE60... no ale to tylko moja koncepcja... wg mnie lepiej sie sprawdza ale to już wedle waszego uznania..

Pozdrawiam wszystkich którzy dzisiaj ostro grali a nie krzątali sie przy świątecznym stole!!

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

apropos QQE i wogóle sysu auslanco- sprawdzał ktoś tego sysa na VTT2?
Boby Fischer is great!

jarod
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jarod »

Mareczek555 pisze: Jak ktoś chciałby sie przyjrzeć robotowi czy transakcjom to prosze pisać na Priv
Pozdrawiam
Cześć,

Cciałbym przyjrzeć się temu robotowi.
Używam NSR5 pomocniczo. Może uda się coś wydusić z niego, zmieniając to lub owo ?
Wyślij jeśli możesz na vt.poczta@wp.pl

Dzięki
pozdrawiam

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

Przepraszam, że się wpierniczam robiąc off-top, ale in my humble opinion NSR5 jest systemem, który wymaga podejścia uznaniowego. Co więcej, żaden automat (wg MT4) nie "odda" klimatu właściwego momentu do wejścia w pozycję. Wszelkie systemy o niskim time frame należałoby uzupełniać sytuacjami z tych wyższych, vide wspomaganie Lilmoe 30 jak zaznacza autor.

To recap...

wątpię w jakąkolwiek automatyzację NSR5.

Jarod,

jeśli masz możliwość (otrzymałeś statement or the EA itself) sprawdź proszę, czy modyfikacja TP do poniżej 25-27 pips przynosi zwiększenie profitability?!

Jeśli chciałbyś analizować ofkoz... :-)

Pozdrawiam serdecznie. :P

P.S. System NIE jest tak naprawdę choinką B-Ż. Jest zbiorem wskaźników pokazujących niejako siłę i pęd trendu, na podstawie których można 'cuś' ugrać. To cuś to obserwacja zależności, vide jak długo utrzymuje się dany trend przy wartościach CCI [M30] pozostających powyżej 'x'.

P.S.2. Krytyka u nas Polaków przychodzi najłatwiej.

Wszystkiego Najlepszego w 2010r. :P Sukcesów. :D

Awatar użytkownika
gart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gart »

nasreddin pisze:pracuje na 16 monitorach
jak zejdziesz do max4 to chcialbym Cie widziec jeszcze na tym forum i porozmawiac...

a po drugie...

Dodano po 2 minutach:
nasreddin pisze:gram w kometke z jakas piekna francuzka na plazy na tahiti.

Dodano po 1 minutach:

jak skonczysz "grać" to chetnie wymienie sie z Toba swoim doswiadczeniem...

Dodano po 6 minutach:

przepraszam za byc moze zaczepny ton, ale cos mi sie wydaje, ze brakuje Ci klasy pomimo rezultatow....
Forex nie lubi chciwych, glupich i zarozumialych...

Zycze Ci po tak ciezkiej pracy jaka wlozyles w stawaniu sie profesjonalista, zebys tego nie zmarnowal w postaci frustracji...
Jesli forex jest dla Ciebie tym, co znalazles, zeby byc niezaleznym finansowo to szanuj to w postawie wiekszej pokory...

Pozdrawiam z zyczeniami sukcesow w 2010r! :lol:
"I trade what I see not what I think"

jarod
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jarod »

Ral1n pisze: Jarod,

jeśli masz możliwość (otrzymałeś statement or the EA itself) sprawdź proszę, czy modyfikacja TP do poniżej 25-27 pips przynosi zwiększenie profitability?!

Jeśli chciałbyś analizować ofkoz... :-)
Niestety nie mam takiej możliwości bo nie mam tego robota. Tym bardziej myślę że jednak nie tędy droga (automatyzacja systemu uznaniowego??).

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

tak jest to system uznaniowy dla par o duzej dynamice , jak wczesniej pisalem wszystko zalezy od sytuacji na wykresach
porownanie do choinki jest jak najbardziej trafne :D przede wszystkim ze wzgledow psychologicznych
na tapecie oczywiscie mozemy miec cel w postaci willi na tahiti ale wykres jest tym w co profesjonalista wpatruje sie najdluzej . barwy maja olbrzymi wplyw jezeli nie na swiadomosc to na pewno na pod. moze gdzies jakies odwolanie do szczesliwego dziecinstwa .osobiscie mimo wszystko wole byc raczej radosny niz przygnebiony ;D .choinka - klimat swiat , wiadomo same pozytywy plus oczekiwanie na prezenty :D .
luz zdecydowanie sprzyja podejmowaniu wlasciwych decyzji
co do powagi i pozorow : wiecej uwagi poswiece i duzo powazniej bede traktowal matematyka w polarku i wyswiechtanych jeansach niz szukajacego frajera ekonomiste w garniturze od armaniego
czego i wam zycze :D

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Pięknie to ująłeś :mikolaj:
Boby Fischer is great!

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

nasreddin pisze:...
co do powagi i pozorow : wiecej uwagi poswiece i duzo powazniej bede traktowal matematyka w polarku i wyswiechtanych jeansach niz szukajacego frajera ekonomiste w garniturze od armaniego
czego i wam zycze :D
:o :shock: :shock:

Zaskoczony jestem, bo sam chodzę w Armanim i Dolce&Gie, za pół roku kończę PhD z ekonomii - i gdybym mógł cofnąć czas o 10 lat to oprócz SGH i innej prywatnej uczelni poszedłbym na '1000%' na fizykę jądrową. Problemem było to, że miałem zostać w USA na studia architektoniczne a moje przekonanie co do perspektyw po studiach matematycznych i fizycznych to praca w szkole podstawowej/liceum/technikum. Mówię powaznie bez jaj. Jak rozmawiałem z szefem dep-u rynków kapitałowych w SG do pracy jako prop trader biorą po fizyce jądrowej najchętniej. :P Zresztą wystarczy popatrzeć na sylwetkę P. T. Adamusa z Credit Suisse Asset Management. :P Przesympatyczny człowiek i w 100% 'normalny'.

Pozdrawiam. :D

P.S. Acha różnica to taka, że ja nie szukam 5 (piątaka) od cfaniaka, 8)

ODPOWIEDZ