huzar76-sygnaly dnia

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
huzar76
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: huzar76 »

``Wchodze tylko z kierunkiem``
Ciag dalszy przemyslen. Chcac zrobic30 p. moge to zrobic 2x15. Pierwsze 15 przed praca a kolejne po powrocie z pracy pod sesje azjatycka. Myslac o 2 wejsciach dziennie, wynik moze zrobic sie jeszcze wyzszy i dac wiecej niz 30 pipek.Ta nadwyzka poszla by na SL.
niezwykle wazne jest aby przesowac SL na punkt0 i +3. Skoro memu brokowi oplaca sie liczyc 3p. prowizji to i mi sie oplaci zamknac na +3.
Z kad to mam ?
Wyniki podsumowania od wiosny tego roku mowia ze zrobilem dziennie ok. 12 wejsc a ogolnie cos ok 700, czyszczac konta do czego przyczynilo sie ok. 40 mega strat tj. powiekszanie l. poz.+wejscia zemsty.Generalnie przeinwestowanie. 12 wejsc zamknietych na +3 = 36 pipek zysku.Liczac inaczej 700x3=2100£+ depozyty. :569: 2100£ co najmniej (ok. 30% bylo w zysku od 20-ponad 100 pipek) w niecaly rok. i jak malo stratnych bym mial.
Czas na przemyslenia...

Plan na niedziele : spodziewana szpulka. i tu wezme cos ok. 30 p.
Plan na poniedzialek: spodziewane podejscie po szpulce 2w gore tak aby na D1 ,T1 podeszlo pod srednie ( to dla tych co chodza pod srednie) i poziom 61.8 zniesienia fbo z obecnego zgrumowania na D1 tj. 0.9220 +/- 10 pipek .To chyba widz kazdy i moze az tam sie niedoczlapac. Jednak beszczelnie ustawie sie tam liczac na ostatnia podwyrzszona ruchliwosc ceny.Ogolnie jestesmy w polowie i majac poczatek spadkow cena powinna probowac isc w gore aby potem zejsc nizej.Oczywiscie wszystko potwierdzamy f.swiecowa i moze dywergencja.
Pzdr.
... zawsze mozna zarobic, jesli mam czym obrocic...
... zrob przysluge sobie i swoim najblizszym-wchodz z kierunkiem ..

Awatar użytkownika
huzar76
Gaduła
Gaduła

Wiec wdrozylemw zycie pomysl 30 pipek dziennie.
Na niedzielnej maruderji utluklem 15 pipek. Poniedzialek ustawilem sie dostalem z 0.9130 SL 0.9155 Pomyslec ze przez wiekszosc dnia bylem zarobiony, niestety cena zrobila szpice do 61.8% i zamknela SL, niedostalem tez nic z braku ustawienia sie ( brak wiary ze dojdzie do 61.8fbo) straty nie mam z tego powodu iz wzielem za polowe typowej stawki tak aby byc na plusie cokolwiek sie stanie
20;48 rozbicie pozycji pozwala lepiej kontrolowac psyche.jezeli pojdzie przeciwnie to dobiore do wielkosci orginalnej, jesli natomiast zacznie ruch teraz to i tak mam ... mam krutka z 0.9113 czekam na wyzej aby dobrac.np.0.9125

Awatar użytkownika
huzar76
Gaduła
Gaduła

23;05 zamkniety ze strata. cena podeszla az pod dolny knot szpili. Teoretycznie nie powinienem byl zamykac ale i tak by sami zamkneli wiec wykorzystam to do ponownej oceny sytuacji....

Awatar użytkownika
huzar76
Gaduła
Gaduła

``wchodze tylko z kierunkiem``
08/12/09przed raca wziolem cos tam i do przodu powodem zajecia pozycji bylo niepokonanie lini trendu z 2 ostatnich szczytkow.stopek zaraz ponad ta linia. Male wejscie za polowe no ale najwarzniejsze ze stopek niezalapany.
te proby wchodzenia w punkt podobaja mi sie z tym ze przy braku dojscia do lapka moge zaliczas te waskie SL i to jest stresujsce gdyz nie moge zajac ponownie. Filozofia za malym SL to fakt ze proboje zlapac cene w punkcie i nieduzo tracic w razie pomylki. Brak mozliwosci wejscia ponownie naprawde uziemia takie podejscie.
Pisalem wzesniej o pfroblemie z mnogoscia W/O tj. ktory wybra, ktory nie pusci. Wnioski to: nie wiem wiec czekac na potwierdzenie formacja swiecowa.
Jak nie moge czekac to mam pomysl aby ustawiac sie na kazdym z czescia rozbitej pozycji i maly SL. Brzmi niezle z tym ze takie podejscie nie broni przed ``polowaniem `` na SL. Rozwiazaniem moglo by byc podejscie na zasadzie im dalszy W/O tym SL szerszy. Do przemyslenia....
Obecnie: czekam na wyzsze poziomy z krutasem.

Awatar użytkownika
huzar76
Gaduła
Gaduła

AU$
Boczniak, konsola, t. boczny rozne nazwy ta sama historia. Cena chodzi od opru do wsparcia zatrzyujac sie, zawracajac na poszczegolnych poziomach fibo czy lini trendu krutkoterminowego. Wszyscy maja racje i zarazem nikt jej nie ma. Punkt widzenia zalezny od punktu siedzenia.
Moje poziomy:
dluga z 0.9030 +/-20 pips
krutka z 0.9160 +/- 20 pips
stopy o 10/15 pipek ponad/ponizej `naj`` punktu.
Po dokonaniu sie f.swiecowej zawracajacej cena moze powrocic pod dany poziom i wykonac kolejna f.zawracajaca.Tu szukam wejsc.

Awatar użytkownika
huzar76
Gaduła
Gaduła

krutka z 0.9160 +/- 20 pips
Jak w morde dal.I wiecie co, powinno isc w dol pod azje.

Awatar użytkownika
huzar76
Gaduła
Gaduła

``Wchodze tylko z kierunkiem```
dluga z 0.9030 +/-20 pips
bylo dzisiaj dokladnie...

Awatar użytkownika
huzar76
Gaduła
Gaduła

``wchodze tylko z kierunkiem``
AS$ 0.8960 okazja na longa... wezme z stopem na najnizszej cenie cos 0.8956.

Awatar użytkownika
huzar76
Gaduła
Gaduła

AU$ spodziewam sie podejscia pod 0.8950 i tam kolejnego oporu. Nic bez f.swiecowej na tym poziomie.

Awatar użytkownika
huzar76
Gaduła
Gaduła

`` Wchodze tylko z kierunkiem``
nic nie robilem dzisiejszego dnia. Tak jakos nie chce spadac kiedy ja mam czas patrzec.
Mala analiza na obrazku.pozyjemy/zobaczymy...
p.s. zalecenia:
przy 0.8740 czekac, to ze doszlo gdzie chcielismy nie oznacza ze to koniec ruchu. Czekac na f.swiecowa ...Azja terz chce zarobic a poziom FBO blisko. Kusi ustawic lonnga na 0.8740 z SL 20pipek.
Ryzyko: bliskosc niemal pewnego odbicia za jakies 150 pipek...
jednak lepiej sie ciagnie po korekcie...
otworze cos po 23;00 czasu UK
najgorsze ze trzeba spac.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 gru 2009, 23:37 przez huzar76, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ