Forex Church

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
ODPOWIEDZ

Czy wierzysz w Forex?

TAK
219
76%
NIE
68
24%

Liczba głosów: 287

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Post autor: exodus24 »

Np. widze "organizacje" cos a la fxchurch, tylko bez religijnej otoczki to wielu odpycha, ale zeby zostalo cos z luzu, (nawet jest chbya jakas firma gdzie nie ma menagerow tylko cos w stylu wrozek itp. nie pamietam) czyli sa magowie, medrcy, rada prawa itd. ;)

Ale nie mialo by to byc cos zeby sie tylko powyglupiac, musiala by byc konieczna forma prawna, czy to fundacja, czy tez spoldzielnia, nie mylic z spoldzielnia mieszkaniowa ;) (w sumie ciekawa forma prawna, latwo dodawac/odejmowac czlonkow) .

Widze organizacja zajmowala by sie oczywiscie glownie pieniedzmi ;) , w szerokim slowa tego znaczeniu...

Ludzie mieli by udzialy/skladki czy cokolwiek tam zalezy od formy, za pomoca tej organizacji robione byly by operacje, zadnych produkcji czy cos w tym stylu, raczej kupno, np. ziemi, inwetycje gdzie stopa zwrotu byla by nie koniecznie w ciagu 3-5 lat, ale 5-10 lat, byl by tez fundusz ryzykownych inwestycji....

Przy duzej organizacji, widze nawet kupowanie firm, nie w celu spekulacjnym(chociaz nie mozna sie ogranicznac) ale w celu rozwoju i korzystania...

Cala organizacja nie ma struktury piramidy, jest calkiem plaska, wszytko nalezalo by dzielic na grupy, np. grupa medrcow prawnych, grupa poszukiwaczy okazji, grupa analiza prawa, itd. itd.

co dalej (w sumie troche improwizuje, nie mam tego dokladnie przemyslanego jeszcze :P ) jest grupa dotacji unijnych, kazdy czlonek majacy pomysl dostaje pomoc w zlozeniu wniosku itd. jak juz korzystac z funduszy to na maksa, nie ma co sie ograniczac...

rada lobbingu ;)...przy odpowiedniej duzej ilosci osob, latwo bylo by skladac obywatelskie projekty ustaw, niech sie do czegos organizacja przyda....

Co dalej (jeszcze bardziej improwizuje :P), system ubezpieczen, przyklad, ubezpieczenie na zycie,w celu chociazby czesciowej ochrony, kazdy z czlonkow moze sobie wykupic, wplaca jakas stawke, jedynie co jest robione to trzymane to wszystko na koncie, jest licznik, caly czas ile osob moze w danym momencie umrzec/osiagnac kalectwo , licznik ciagle rosnie,
Jezeli ktos umrze (nie chodzi o smierc naturalna) to ma wyplacana jego rodzina to normalne, ale jezeli dozyje np. 65 roku zycia to ma wyplacona kwote ktora wplacil...
Jaka korzyst ma z tego organicazja? np. polowe odsetek z lokat bierze na swoja dzialnosc, a druga polowe na rzecz funduszu..
Z racji ze imrpowizowalem, trzeba na pewno to dopracowac ;)

Momyslow chodzi mi wiele, a jak by sie zebrala rada mysle ze miala by wiecej :)
Przyznam, ze ten pomysl podoba mi sie bardzo. Pisalem wczesniej zeby utworzyc cos na wzor tajnego stowarzyszenie ale jawna organizacja to moze nawet lepszy pomysl.

Awatar użytkownika
Arthur Borubar
Bywalec
Bywalec

Post autor: Arthur Borubar »

Kogo widzicie w roli mesjasza forexu?

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Witam

Pisze zeby odswierzyc temat bo jak widac zostal zapomniany. A temat jest ciekawy szczegolnie jesli chodzi o stworzenie organizacji bez otoczki religijnej. Juz zbliza sie koniec roku wiec nie zdazymy czegos takiego zalegalizowac zeby np moc przekazac 1% na swoja organizacje. Ale mozna postawic sobie to za cel na przyszly rok.
Wg mnie ekscytujacym jest utworzenie czegos od podstaw. Organizacji, ktora bedzie propagowac idee forexu, prowadzic szkolenia wspierac mlodych forexowiczow itp.. Oczywiscie dzialalibysmy spolecznie szczegolnie na samym poczatku naszej dzialalnosci.
Ja chetnie wlacze sie do utworzenia czegos takiego, ustanowienia statutu i planu dzialan oraz okresleniu celow.

Prosze o wasze przemyslenia na ten temat.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Janek Trader »

exodus24 pisze: A temat jest ciekawy szczegolnie jesli chodzi o stworzenie organizacji bez otoczki religijnej. Juz zbliza sie koniec roku wiec nie zdazymy czegos takiego zalegalizowac zeby np moc przekazac 1% na swoja organizacje. Ale mozna postawic sobie to za cel na przyszly rok.
jestem za
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
OzoEze
Gaduła
Gaduła

Post autor: OzoEze »

exodus24 pisze:eby np moc przekazac 1% na swoja organizacje
wydaje mi sie, ze najprosciej bedzie stworzyc organizacje pozytku publicznego w postaci Stowarzyszenia FxCh. Wystarczy, ze w statucie zapiszemy, ze bedziemy robic pozyteczne rzeczy ;) np. bedziemy podejmowac akcje majace na celu zaciesnianie wiezow spolecznych poprzez czynne zwalczanie stereotypu "znienawidzonego, zlego spekulanta - ekonomicznego terrorysty".. wydaje mi sie, ze pomyslow nie bedzie nam brakowac. Kiedys jeszcze byla oplata 500zl za obowiazkowa publikacje Monitorze Polskim..

http://www.ngo.pl/x/377777

nie znam dokladnie przepisow, ale odnosze wrazenie, ze z fundacja jest wiecej roboty...

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

OzoEze pisze:nie znam dokladnie przepisow, ale odnosze wrazenie, ze z fundacja jest wiecej roboty...
Ja tez nie ale dowiem sie co i jak. Mozemy w statucie zawrzec tez, ze bedziemy rozpowszechniac wiedze na temat forexu. A nazwa FxCh podoba mi sie, dla wszystkich bedzie to tylko nazwa naszej organizacji a wtajemniczeni beda wiedzieli o co chodzi :wink:

Mistrzu
Bywalec
Bywalec

Post autor: Mistrzu »

Witka

Przeczytałem cały wątek (oj dużo tego było :P ), ktoś napisał wcześniej że Bash przy tym wątku wymięka - potwierdzam.

Moglibyście napisać jak tam została rozwiązana sprawa tych podatków - czyli głównego (spiskowego ;) ) celu w jakim powstał ten pomysł.

Jest już jakaś działająca domena - szerząca jedyną słuszną wiarę ;)

Co do Mesjasza Forex Church - to chyba oczywiste - SALOMON :D
Pierwszy (udokumentowany) Trader na świecie (handlował rydwanami - dla niewtajmniczonych ;) :lol:

Apropo naszego "mesjasza" wystarczy postępować tak jak on - czyli zbierać mnóstwo PIPsów, i dzielić się tym z innymi potrzbującymi - Czytaj tych którzy rządzą w brańży religijnej na naszym terenie ( tkzw. "Czarna mafia" ;) )

Pare propozycji co do ZŁA :twisted: :twisted: które ma tępić Forex Church:

- pozytywna księgowość
- Defraudacja / Kradzież pieniędzy (szczególnie przez Prezesów wilekich państwowych Molochów - którzy dzięki sile pieniądza uchodza bezkarnie)
- wszelkie "celowe" niszczenie naszego Boga "pieniądza"
- Używanie pieniędzy do celów innych niż zostały do tego stworzone (np. papier toaletowy, uzywane do zażywania "ścieżek szczęścia" itd.)

Wszelkie te czyny są karygodnymi grzechami , bezczeszczącymi dogmat naszej religii. Trzeba też stanowczo reagować na wszelkie takie praktyki (odpowiednia reakcja rzecznika naszego kościoła). Aby kościół rósł w siłę potrzebny jest rozgłos, wkońcu nie ważne jak co się mówi o Forex Church - ważne aby było tego duużo ;)

Wyobrażcie sobie jak by zareagował Watykan na bezszczeszczenie Krzyża , w dodatku może z Jezuskiem na krzyżu.

Oczywiście zapisuję sie w szeregi wychwalającyh siłę wszechmocnego PIPSa.

NIech PIPsy będą z wami bracia ;)

zz
Maniak
Maniak

Post autor: zz »

Muszę stanowczo zaprotestować.To co napisałeś odnosi się do normalnego Państwa.
Mistrzu pisze:ktoś napisał wcześniej że Bash przy tym wątku wymięka - potwierdzam.
uważam że to co poruszamy na forum to nie są żadne jaja............
tylko poważne tematy...............Jak zagłębisz temat to zrozumiesz ...tak że włosy Tobie staną dęba............

Pozdro.

Dodano po 2 minutach:

Ps. oczywiście jeżeli je Masz.......
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: jasonbourne »

Arthur Borubar pisze:Kogo widzicie w roli mesjasza forexu?
Paris Hilton
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: matka »

Arthur Borubar pisze:Kogo widzicie w roli mesjasza forexu?
Jest taka nowa postać, ale nie mogę wskazać bezpośrednio.. no może same inicjały: P.F. :D
Obrazek
Unfortunately, more to come

ODPOWIEDZ